Meststoffen

1 - 26 van 26 producten

Voedingsstoffen in de tuin

Koemest of mest?

Veel mensen hebben de indruk dat zij hun tuin bemesten met gedroogde koemest. Koemest is alleen maar een bodemverbeteraar qua structuur en geen toevoeging qua voedingsstoffen. Koemest bestaat namelijk uit verteerde grasresten (voeding van de koe) en bevat wel veel organische stoffen maar weinig tot geen voeding. Wil je dus echt bemesten, zorg er dan voor dat je voor een complete meststof kiest. Complete uitgebalanceerde meststoffen bevatten volop voedingsstoffen en micro organismen, alle voedingsstoffen die jouw planten nodig hebben.

Meststof als voeding

Planten hebben de juiste voeding nodig voor de groei, bloei, kleur, en weerstand. De opname van de voeding komt binnen via organische mest of minerale meststoffen binnen. De aanvoer van voedingsstoffen is niet het enige wat nodig is voor een goede en gezonde groei. Per seizoen zijn er andere behoeftes. De aanvoer moet goed uitgebalanceerd zijn en een aanvulling op de al in de grond aanwezige voedingsstoffen.

Assortiment meststoffen

Goede bemesting is essentieel voor de groei en bloei van je planten. Wij hebben een ruim assortiment aan meststoffen van bijvoorbeeld Pokon en ECOstyle voor binnen en buiten op voorraad in ons tuincentrum in Witmarsum, waaronder universele meststoffen als koemestkorrels 12+10+18 meststof en vloeibare voeding. Maar ook samengestelde meststoffen voor bijvoorbeeld specifiek Buxus, Hortensia, Coniferen enz.

De enkelvoudige meststoffen voor bepaalde tekorten bij planten staan ook in het schap, denk hierbij aan bijvoorbeeld beendermeel, kalk en stikstof. Ook hebben we een biologische lijn aan meststoffen. Wij voeren merken als Asef, Pokon, Viano (Budget) en ECOstyle.

Meststoffen kopen

Bezoek ons tuincentrum in Witmarsum voor het complete assortiment en een goed advies! Witmarsum ligt in Friesland tussen Kampen, Hemert, Grauwe Kat en Schettens in. Je bent van harte welkom!