Zaden

Groentezaden kopen in Witmarsum

Bij het planten van groentezaden is het belangrijk dat je dit op het juiste moment plant, je kunt dit vaak in de productomschrijving vinden of op de verpakking. Wij geven als tip om de groentezaden zo diep te planten als ze zelf groot zijn. Daarnaast moet je de grond bewateren met een zachte waterstraal zodat de zaadjes vervolgens niet gaan verschuiven. Ook niet geheel onbelangrijk is het feit dat ze allemaal genoeg ruimte hebben om te groeien. Voor welke zaden in de moestuin kies jij? Paprika zaden, tomatenzaden, komkommer zaden of toch liever voor pompoenzaden? Laat je eens inspireren in ons gezellige groencentrum. 

Moestuin zaden kopen en tips

Als je dan zelf aan de slag gaat met het verbouwen van groente, dan wil je dit natuurlijk wel goed aanpakken. Deze tips van onze experts voor het kweken van groenten komen daarbij natuurlijk erg goed van pas! Zo geniet je straks van een heerlijke oogst uit eigen tuin! Vanuit jouw tuin, via de keuken naar je bord. Gezonder kan het niet!

 1. Zaai niet te dik.

  Let op dat je niet te dik en te krap op elkaar zaait. Vooral bij fijne zaden, denk aan kropsla, kan dit nogal eens voorkomen. Hierdoor komen er teveel plantjes op en hebben ze niet genoeg ruimte om zich optimaal te kunnen ontwikkelen.
   
 2. Zaai niet te veel in een korte periode.

  Om een plotselinge grote oogst te voorkomen, is ons advies om sla en spinazie met tussenpozen van twee of drie weken te zaaien. Per keer kun je een paar meter inzaaien, zodat je een langere periode van deze groentes kunt genieten.
   
 3. Geef tijdig water.

  De bovenste grondlaag (tot 20 cm diep) moet redelijk vochtig blijven, omdat in dit deel het ondergrondse plantenleven afspeelt. Houdt de grond dus goed in de gaten en geef het op tijd water. 
   
 4. Volg altijd het zaaiadvies.

  Onze zaden hebben altijd een duidelijke omschrijving op de verpakking staan. Volg deze goed op voor het beste resultaat. Indien je twijfelt, mag je altijd even bij ons langskomen. We geven je graag advies.
   
 5. Probeer eens een F1 hybride.

  F1 hybride is een speciaal gekruisd zaad met vele voordelen. Deze worden gebruikt door officiële groente telers, maar zijn uiteraard ook voor jou beschikbaar om te proberen!

Groentezaden kopen in Witmarsum

DE VOORDELEN VAN F1 HYBRIDE ZAAD

 • Een vaak vroegere oogsttijd
 • Langere bloeiperiode
 • Beter bestand tegen slecht weer
 • Hogere resistentie, d.w.z. weerstand tegen ziektes
 • Grotere opbrengst
 • Hogere kwaliteit
 • Uniformiteit in opkomst en groei

ZADEN VOOR DE MOESTUIN KOPEN IN FRIESLAND

Naast de standaard zaden hebben wij ook een biologische en een exotische lijn verkrijgbaar. Daarnaast wordt iedere week het assortiment aangevuld en hebben wij een ruime keuze aan bloem- en groente zaden. Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen! Ons ervaren team overlegd graag welke soorten groenten het meest geschikt zouden zijn voor jouw tuin en situatie.

Je bent van harte welkom in ons tuincentrum in Friesland! Voor vragen of de verzorging van de kruiden, groenten en fruit, ben je altijd van harte welkom! Ook hebben wij pokon voor de moestuin en potgrond om jouw moestuin tip top te verzorgen. Maar ook voor tuinplanteneenjarige plantenrozenpotterie en graszoden hoef je niet verder te zoeken. 

Fruitbomen