Hortensia

Een prachtige hortensia kopen doe je bij tuincentrum Witmarsum! Of je nu zoekt naar een mooie pluimhortensia, boerenhortensia of sneeuwbalhortensia, je vindt het allemaal bij ons gezellige groencentrum. Wil je liever hortensia's in de schaduw of in de zon? Laat je eens adviseren door een van onze werknemers welke hortensia het beste bij jou past. 

Plan je route


Populaire hortensia soorten:

Er zijn tal van verschillende soorten hortensia's. Enkele populaire zijn:

  1. Hydrangea arborescens ‘Annabelle’
  2. Hydrangea macrophyllaNikko Blue’
  3. Hydrangea macrophyllaGlowing Embers'

Plant de hortensia's altijd in de juiste grond en mest ongeveer twee keer per jaar bij voor de mooiste bloei.

Bijzondere hortensia soorten:

We bieden jou tal van verschillende soorten hortensia's aan in verschillende kleuren zoals roze, witte en blauwe hortensia's. Er zijn daarentegen ook heel veel bijzondere hortensia's die bijvoorbeeld verkleuren tijdens het seizoen. Wist je dat een hortensia een zuurminnende plant is? Dit betekent dat deze tuinplant het beste groeit in een grond met een lage zuurgraad. Wij adviseren daarom altijd om hortensia te planten in Pokon Hortensia Grond. Enkele bijzondere hortensia's zijn als volgt:

  1. Hydrangea macrophyllaMagical Revolution
  2. Hydrangea macrophylla ‘Black Steel Zsasa’
  3. Hydrangea arborescensIncrediball'

Hortensia kopen, roze wit of blauw

Hortensia kleuren veranderen?

Stel je voor dat je een blauwe hortensia in de tuin hebt staan, maar je wilt deze liever een andere kleur geven. Het klinkt misschien wat vreemd, maar dit kan dus écht! Er bestaat namelijk een wisseltruc om de kleuren van jouw hortensia bloemen te veranderen. Maar hoe? Heb je eigenlijk al spijt na de aankoop van jouw hortensia, omdat je liever een andere kleur had gewild? Geen stress, want met een simpele wisseltruc kun je dus in een mum van tijd jouw prachtige roze bloemperkje in no time veranderen naar blauw & andersom. Het zit namelijk zo: een zure grond zorgt voor blauwe bloemen. En zo kun je roze bloemen blauw laten worden door aluminiumsulfaat of hortensia blauwmaker aan de grond toe te voegen. Deze producten zorgen er namelijk voor dat jouw bodem zuurder wordt en hier reageren de bloemen op waardoor ze blauw kleuren. Je kunt jouw hortensia ook andersom kleuren. Hiervoor moet je dus de zuurgraad van de grond verlagen. Je kunt hiervoor o.a kalk gebruiken en toevoegen aan de grond. 

Hortensia kopen, roze wit of blauw

Hortensia snoeien, waar begin je?

Tsja.. wanneer moet de uitgebloeide Hortensia gesnoeid worden? Doe je dit in het voorjaar of najaar? Een hortensia heeft erg mooie planten met een weelderige bloei & het zijn erg makkelijke struiken, want zelfs zonder er naar om te kijken zullen jouw hortensia's meestal mooi bloeien. Behandel je ze goed? Dan hebben ze een langdurige bloei vanaf de zomer tot aan het late najaar. Dit is wel afhankelijk per soort hortensia. Onze tips voor goed snoeien:

  • Ten eerste kun je een hortensia beter in het voorjaar rond april snoeien, zodat de plant beter tegen de vorst kan.
  • Ten tweede zal tot op de grond snoeien komend jaar maar een klein struikje opleveren. In verband met een kleine tuin kun je daarvoor kiezen. 

Ook voor andere tuinplanten zoals klimplantenrozensiergrassenhaagplanten en eenjarige planten kun je bij ons tuincentrum terecht in Witmarsum. 

Bodembedekker