Regentonnen

Het opvangen van regenwater in een regenton is heel duurzaam: je kunt op een gemakkelijk manier het water hergebruiken voor jouw planten, het zemen van de ramen of als drinkwater voor jouw liefste huisdieren. Bij Groencentrum Witmarsum vind je uiteraard ook regentonnen en wel één in het bijzonder: de regenton van Elho. Deze regenton is super populair, ziet er heel hip uit, is gemakkelijk aan te sluiten en is ook nog eens gemaakt van gerecycled plastic. Die wil jij toch ook?

Voordelen van regenwater hergebruiken

Het maakt niet uit aan welke plantjes je het regenwater geeft; dit is het beste water voor jouw planten. Zowel kamerplanten als tuinplanten worden hier namelijk heel blij van! In regenwater echt veel minder kalk dan in kraanwater en daar zijn de planten dol op. Daarnaast zorgt regenwater ervoor dat voedingsstoffen zoals compost en organische meststoffen beter worden opgenomen door de planten. Echt een win-winsituatie dus! Doordat er in regenwater een stuk minder kalk zit, kun je het water met een gerust hart ook gebruiken om ramen te zemen of zelfs jouw auto mee wassen. Regenwater valt gratis uit de lucht, dus doe er je voordeel mee en vang het op in een mooie regenton!

De populaire Elho regenton

Bij Groencentrum Witmarsum vind je de populaire Elho regenton. Met deze regenton wordt een saaie, regenachtige dag opeens een stuk minder erg! Wanneer de Elho regenton vol is, loopt het water weg via de afvoer. De regenton van Elho heeft nog vele andere voordelen:

  • De inhoud van de regenton is maar liefst 200 liter.
  • De Elho regenton is gemaakt van gerecycled plastic én door middel van energie van hun eigen windmolen.
  • De kraan zit op een ideale hoogte, zodat je heel makkelijk jouw gieter kunt vullen met regenwater.
  • De regenton is voorzien van een speciale plantenbak aan de bovenkant. Zo kun je zelf de bloemetjes buiten zetten en de plantenbak vullen met jouw favoriete bloemen of planten.

Ben je benieuwd geworden naar deze regenton van Elho? Kom dan langs bij Groencentrum Witmarsum en bekijk deze populaire regenton!

Groencentrum Witmarsum | Regenton | Elho regenton

Regenton aansluiten? Lees onze tips!

Het aansluiten van een regenton lijkt heel moeilijk, maar dat is het zeker niet. 

  • Zoek een plek waar de regenton in de schaduw staat. Zo voorkom je algengroei in de regenton; dat willen we natuurlijk niet!
  • Als het mogelijk is, raden wij je aan om de regenton naast of vlakbij een regenpijp te zetten. Zo maak je het jezelf makkelijker door de regenpijp te kunnen koppelen aan de regenton.
  • De regenton moet op een stabiele, rechte ondergrond staan.

De medewerkers in ons tuincentrum kunnen jou nog veel meer tips & tricks geven voor het aansluiten van een regenton. Kom gerust eens een keer bij ons langs!

Groencentrum Witmarsum | Regenton | Elho regenton

Bij Groencentrum Witmarsum koop je de Elho regenton

Wil je graag een mooie, goedwerkende regenton in de tuin? Kom dan langs bij Groencentrum Witmarsum en bekijk ons assortiment met regentonnen in verschillende soorten en maten. Bij ons vind je dus ook de Elho regenton: deze mooie, populaire regenton past in elke tuin. Onze medewerkers geven je vrijblijvend advies welke regenton het best bij jou en jouw tuin past. Heb je vragen over onze regentonnen? Je kunt ons altijd bellen: 0517-531375 of mailen: [email protected]. Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum en dan hopen we je snel te zien bij Groencentrum Witmarsum!

Meer over duurzaam tuinieren