Vaste planten in Witmarsum - Groencentrum Witmarsum

Groencentrum Witmarsum, uw specialist in vaste planten! Vaste planten brengen de sfeer in je tuin tot leven. Deze planten groeien en bloeien jaar na jaar, waardoor ze een duurzame keuze zijn voor iedere tuinliefhebber. Met een enorme variatie aan kleuren, vormen en eigenschappen zorgen vaste planten het hele jaar door voor een prachtige en aantrekkelijke tuin. Het mooiste van alles? De meeste vaste planten sterven in het najaar bovengronds af en komen in het voorjaar vanzelf weer op. Makkelijker kan niet!

Routebeschrijving

Groencentrum Witmarsum ligt op ongeveer 5-30 minuten afstand rijden van de volgende plaatsen:

Bloeitijd en bloeiperiode van vaste planten

De bloeitijd van vaste planten kan variëren van drie weken tot drie maanden. Het hoogtepunt van de bloei vindt vaak plaats in de zomermaanden, maar er zijn ook vaste planten die op andere momenten in het jaar bloeien. De gewone plantenborders zijn meestal op hun mooist van juni tot augustus. Daarna kan de border wat minder aantrekkelijk worden. Door te kiezen voor vaste planten met verschillende bloeitijden, kun je echter het hele jaar door van een bloeiende tuin genieten. Zo verleng je de tijd dat je kunt genieten van je prachtige tuin.

Voordelen van vaste planten

Vaste planten bieden talloze voordelen voor je tuin:

 • Duurzaamheid: Ze komen jaar na jaar terug, wat zorgt voor een langdurige investering in je tuin.
 • Weinig onderhoud: Na het eerste plantseizoen hebben vaste planten minder onderhoud nodig dan eenjarige planten.
 • Biodiversiteit: Ze trekken een breed scala aan insecten en dieren aan, wat bijdraagt aan een gezonde tuinomgeving.
 • Seizoensvariatie: Met de juiste keuze van planten heb je het hele jaar door een bloeiende en aantrekkelijke tuin.

Vaste planten kopen & verzorging

Vaste planten zijn perfect voor iedereen die houdt van een kleurrijke bloemenpracht in de tuin. Omdat ze meerjarig zijn, kun je jaar na jaar genieten van hun schoonheid. Plaats vaste planten in een mooie border of plantenbak en creëer een levendige en kleurrijke tuin. Populaire soorten vaste planten zijn onder andere Hortensia, Buxus, Lavendel, Skimmia en Siergrassen.

Net zoals eenjarige planten, hebben vaste planten specifieke wensen als het gaat om voedingsstoffen en potgrond. Bij Groencentrum Witmarsum vind je diverse merken zoals Pokon en ECOstyle, die speciale potgronden en meststoffen aanbieden, ontwikkeld speciaal voor vaste planten. Als je vaste planten in een plantenbak wilt plaatsen, gebruik dan hydrokorrels onderin de bak. Dit creëert een drainagelaag, waardoor de kans op verdrinking van je planten wordt verminderd.

Populaire vaste planten

 • Hortensia: Bekend om hun grote, kleurrijke bloemhoofden. Ideaal voor borders en potten.
 • Buxus: Perfect voor het creëren van strakke vormen en structuren in de tuin.
 • Lavendel: Geeft een heerlijke geur en trekt bijen en vlinders aan.
 • Skimmia: Biedt het hele jaar door sierwaarde met zijn glanzende bladeren en kleurrijke bessen.
 • Siergrassen: Zorgen voor textuur en beweging in de tuin, ideaal voor mixborder.

Tips voor het planten van vaste planten

 • Kies de juiste plek: Let op de zon- en schaduwbehoefte van de plant.
 • Voorbereiding van de grond: Zorg voor goed doorlatende grond en voeg compost toe voor extra voedingsstoffen.
 • Plantafstand: Geef elke plant voldoende ruimte om te groeien en zich te ontwikkelen.
 • Watergeven: Geef regelmatig water na het planten, vooral in droge periodes.

Bezoek Groencentrum Witmarsum

Bij Groencentrum Witmarsum helpen we je graag bij het kiezen en verzorgen van de perfecte vaste planten voor jouw tuin. Onze experts staan klaar om je te adviseren over de beste planten voor jouw specifieke situatie en hoe je deze optimaal kunt verzorgen. Kom langs en ontdek ons uitgebreide assortiment aan vaste planten en tuinbenodigdheden.

Gratis advies en tips

Wil je meer weten over het verzorgen van vaste planten of heb je specifieke vragen? Neem contact op voor gratis advies en tips van onze tuinexperts. We helpen je graag om jouw tuin om te toveren tot een bloeiende oase.

Kom vandaag nog langs bij Groencentrum Witmarsum en ontdek de magie van vaste planten in je eigen tuin. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen!

Routebeschrijving