Potgrond en voeding

Lekkere aardappeltjes voor bij het avondeten, verse munt voor in de thee of zoete aardbeien voor op je beschuitje; niets is leuker om zelf groenten, kruiden en fruit te kweken. Heb je een tuin? Dan heb je vast wel een hoekje om een moestuintje te beginnen of wat potjes neer te zetten. Heb je een balkon? Dan is verticaal tuinieren super handig! Heb je geen buiten, maar wel een vensterbank? Kweek dan je favoriete groenten, kruiden en fruit achter het glas. Mogelijkheden genoeg om zelf te kweken! Dit wil je uiteraard wel met verantwoorde grond en voeding doen, zodat je oogst puur is en lekker smaakt!

Potgrond en voeding voor de moestuin

Alles begint met een goede voedingsbodem. De meeste planten moeten groeien in een grond wat ze van origine niet gewend zijn. Dit heeft een negatief effect op het eindresultaat. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant wordt gepoot in een grondsoort die afgestemd is op haar behoefte. Voor de moestuin kun je goed af met de Pokon Moestuin Grond. Dit is een biologische potgrond die zeer geschikt is voor universeel gebruik. Wil je specifiek lavendel of kruiden kweken dan adviseren wij de Pokon Lavendel & Kruidengrond. In het geval van kleinfruit, zoals aardbeien of bessen, adviseren wij de Pokon Kleinfruit Grond.

Biologische grond van Pokon

De biologische grond van Pokon bestaat voor 100% uit natuurlijke grondstoffen en bevat voldoende plantenvoeding voor de eerste groeimaanden. Daarnaast houdt de biologische grond water en voeding beter vast, waardoor je groenten, kruiden en fruit nog beter ontwikkelen! Om de planten sterk en vitaal te houden is het verstandig om na drie of vier maanden opnieuw te bemesten met een biologische voeding. Een gezonde plant geeft niet alleen de meest smaakvolle groenten, kruiden of fruit, maar ook de weerstand tegen ziektes en plagen is veel hoger. Een goede grond en goede meststof geven: Daar pluk jij de vruchten van!


Verticaal moestuinieren

Heb je geen ruimte om een moestuin te beginnen? Misschien heb je wel een leeg muurtje of een lege schutting! Groenten, kruiden en fruit kun je namelijk ook verticaal kweken. Pokon Hangtuintjes zijn groene zakken die voorzien zijn van een hengsel en twee ogen om ze makkelijk op te kunnen hangen. Vul de Hangtuintjes in de gemarkeerde openingen met aardbeienplantjes, groente- of kruidenplanten en hang ze op. In de Hangtuintjes zit al biologische grond met voeding voor vier maanden. Geef je plantjes na deze periode een bijpassende voeding, zoals Pokon Lavendel & Kruiden Voeding of Pokon Kleinfruit Voeding. Binnen no time hangt er aan jou muur een mooie oogst!

Verticaal moestuinieren
Biologisch gecertificeerd


Niets is lekkerder en gezonder dan verse, onbespoten groente, fruit en kruiden uit eigen tuin. Kweken doe je het liefst in biologische grond en met biologische plantenvoeding. Alle Pokon verzorgingsproducten die te maken hebben met eten uit eigen tuin, voldoen aan de Europese norm voor de biologische land- en tuinbouw. Dit betekent dat zowel de potgronden als de meststoffen voldoen aan deze strenge Europese normen.


Voor meer informatie: www.pokon.nl