Olijfboom

Een olijfboom kopen doe je gemakkelijk bij Groencentrum Witmarsum. Ons groencentrum biedt jou namelijk een groot assortiment aan van fruitbomen, tuinplanten en bomen waaronder onze olijfbomen. Maar ook een appelboom, kiwiplant of een frambozenstruik koop je met gemak in ons tuincentrum. Of je nu op zoek bent naar een olijfboom in pot of voor in de volle grond.. Je gaat het gegarandeerd vinden in ons tuincentrum.

Plan je bezoek

 

Olijfbomen voor in je tuin en in pot

De olijfboom is een geliefde boom door de karakteristieke vorm en de prachtige grijsgroene bladeren het hele jaar door. Ben je wel eens op vakantie geweest in Griekenland, Spanje of Italië? Grote kans dat je daar prachtige olijfbomen (Olea Europaea) hebt zien staan, maar niet getreurd want je kunt tegenwoordig ook heel gemakkelijk een mooie olijfboom in jouw tuin planten of plaatsen in een pot voor op je terras of balkon. Een olijfboom is namelijk prima geschikt om in het Nederlandse klimaat te overleven. 

olijfboom kopen olijfboom kopen voor buiten olijfboom op stam tuinland olijfboom olijfboom dikke stam olijfboom winterhard olijfboom groeisnelheid

Olijfboompje top 3

 1. Olijfboom op stam, hoogte 20 cm (klein stammetje)
 2. Olijfboom op stam, hoogte 100 cm
 3. Olijfboom oud, stamomtrek 20 - 30 cm gladde stam

Wist je dat de grijsgroene, wilgachtige bladeren het gehele jaar aan de boom hangen? Het is wel zo dat een olijfboom niet in een korte periode olijven kan aanmaken, hier gaan enkele jaren overheen. Het is namelijk zo dat een olijfboom veel warmte en licht nodig heeft om haar vruchten te laten rijpen. Maar hoe dan ook, een olijfboom zorgt voor een gezellige, mediterrane vakantiesfeer! Een olijfboom kan zelfs de leeftijd van wel 1000 jaar krijgen. In Nederland wordt de boom wel gemiddeld iets minder oud, dit komt namelijk door de strenge winters en minder warme zomers.

Onderhouden van de olijfboom

Als je op zoekt bent naar een makkelijke fruitboom, is de olijfboom de perfecte match voor jou! Je kunt jouw boom het beste op een zonnige, maar beschutte plek in de tuin plaatsen. Hierdoor wordt de kans groter dat de olijfboom onze koude Hollandse winters overleeft. Is de winter aangebroken? Dan kun je de fruitboom inpakken met beschermfolie. Heb je de olijfboom in een kuip geplant, dan kun je deze het beste van november t/n maart binnen zetten. Vergeet daarbij geen gaten in de pot te boren zodat het water goed kan weglopen. Een laag hydrokorrels geeft hiervoor een optimale drainage.

olijfboom kopen olijfboom kopen voor buiten olijfboom op stam tuinland olijfboom olijfboom dikke stam olijfboom winterhard olijfboom groeisnelheid

Stappenplan om jouw olijfboom te snoeien

 • Haal na de winterperiode dode takken weg.
 • Controleer de olijfboom op schildluis. Haal indien deze takken weg en zorg voor bestrijding met bijvoorbeeld een luizendoder.
 • Snoei naar binnen-groeiende takken weg, zodat ook het binnenste van de boom genoeg zonlicht kan opvangen.
 • Laat horizontale takken op de fruitboom zitten. Dit zorgt ervoor dat de boom zijn karakteristieke vorm behoudt.

Wil je advies over welke fruitboom het beste past bij jou? Kom naar het gezellige tuincentrum in Friesland en laat je adviseren door de deskundige medewerkers of neem contact met ons op. Ook voor kamerplantentuinplantentuinaccessoires en moestuin producten kun je bij ons terecht. 

Lavendel