Moestuin

Groenten, kruiden en fruit uit eigen tuin? Dat wil jij toch ook? Een eigen moestuin is tegenwoordig niet meer oubollig, maar super hip! Daarnaast is het super leuk om te doen én ook nog eens gezond om die eigen gekweekte courgette op te eten. Je begint natuurlijk altijd met zaaien om het daarna de stekjes te planten in een moestuinbak of grote pot. Bij Groencentrum Witmarsum vind je alle benodigdheden om jouw eigen moestuin te starten!

Het begin van jouw moestuin

Wil je zelf aan de slag met jouw eigen moestuin? Bepaal dan als eerst een goede plek. Zonlicht is namelijk super belangrijk, omdat veel groenten van de zon houden en hierdoor goed groeien. Daarnaast is een plek met niet al te veel wind ook erg belangrijk. Niemand wordt blij van een koude wind en groenten al helemaal niet! 

Als wij je een tip mogen geven, dan raden wij je aan om te beginnen met makkelijke groenten, zoals rucola, radijs of tomaten. De kans dat dit lukt is dan heel groot! Begin binnen alvast met zaaien en zodra de kans op vorst voorbij is, kun je de plantjes naar buiten verplaatsen. Elke soort groente, kruid of fruit moet op een bepaalde manier onderhouden worden. Kom gerust eens langs bij Groencentrum Witmarsum en vraag onze medewerkers om tips. Wij helpen je graag!

Wat kun je allemaal zelf kweken in een moestuin?

Er zijn simpele groenten, kruiden en fruitsoorten die je zelf kunt kweken, maar ook soorten die een stuk lastiger zijn. Maar wat zijn nu makkelijke groenten en kruiden om in ieder geval mee te beginnen?

  • Snijbiet
  • Rode biet
  • Rucola
  • Courgette
  • Sla
  • Basilicum
  • Peterselie

Heb je deze soorten onder de knie? Daag jezelf dan uit en probeer dan de moeilijkere soorten!

Moestuinieren: van voeding tot potgrond

Bij Groencentrum Witmarsum ben je op het juiste adres voor alle benodigdheden voor jouw moestuin. Vergeet ook zeker niet de voeding en potgrond van Pokon. In deze producten speciaal voor de moestuin zitten grondstoffen die jouw moestuinplantjes nog beter laat groeien. Resultaat? Een heerlijke oogst! Bestel gemakkelijk online of kom langs in ons tuincentrum Groencentrum Witmarsum.

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...

Moestuinieren ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel makkelijke moestuinplanten waar je nauwelijks omkijken naar hebt en volop van kunt smullen. Ons tuincentrum zet vijf toppers voor je op een rij.

Lees meer...

Hier volgt een flinke dosis inspirerende moestuintips voor de maand juli.

Lees meer...