Hangplanten

Hangplanten zijn een ideale manier om jouw huis groener te maken, maar toch de ruimte te bewaren. Je hebt geen tafeltjes, statieven, of kastruimte nodig om van een groene omgeving te genieten. Daarnaast zijn er zo veel leuke hangpotten en hangsystemen tegenwoordig, dat een hangplant een echt interieuraccessoire is geworden! De handige ophangsystemen zijn te bevestigen aan een haak aan het plafond of bijvoorbeeld aan een stang of een grote decoratieve tak. Naast de verschillende groene juweeltjes die je bij ons vindt, zijn de kamerplanten in hangpotten ook een prachtige toevoeging aan jouw urban jungle. 

Openingstijden

Hangplanten verzorgen 

Als je hangplanten ophangt in huis is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden:

  • Kies een waterdichte pot, zodat het water er niet uit kan lekken. 
  • Houd er rekening mee dat ook hangplanten voldoende licht nodig hebben, dit kan geblokkeerd worden door hoge objecten zoals een kast.
  • De planten die in een ophangsysteem groeien zijn met name planten die over de randen van de potten heen groeien, waardoor deze op een sierlijke manier gaan hangen. Het is dus handig als er voldoende ruimte onder de planten is om te groeien. 

Groencentrum Witmarsum | Hangplanten | Hangplanten binnen

Wat zijn goede hangplanten voor binnen?

Wil je zelf een mooie combinatie samenstellen van kamerplanten in een pot met een ophangsysteem? Vraag dan gerust om advies aan ons team! Een aantal planten die uitstekend geschikt zijn voor in een hangpot zijn:

  • Klimop (hedera helix)
  • Graslelie (chloropythum)
  • Koraalcactus (Rhipsalis paradoxa)
  • Chinees lantaarnpaaltje (Ceropegia woodii)

Een ideale combinatie is een mooie luchtzuiverende kamerplant in een mooie hangpot, die dus én luchtzuiverend werkt voor in jouw kantoor, slaapkamer of thuiswerkomgeving, én een stijlvolle toevoeging vormt aan jouw interieur. Een kantoorruimte krijgt meteen een hele andere uitstraling met een aantal groene planten, die tevens een positief effect hebben op de concentratie!

Hangpotten voor kamerplanten

Heb je geen plek meer in huis voor jouw kamerplanten? Of werk je graag met verschil in hoogte om jouw interieur extra sfeer te geven? Hangpotten kunnen een ideale oplossing zijn! Zo heb je toch voldoende ruimte en daarnaast is het hartstikke stijlvol om verschillende planten op te hangen aan een kast, een haakje, of een mooie tak. Naarmate de planten steeds groter groeien gaan ze meer naar beneden hangen, wat een bijzonder jungle effect geeft! Er zijn verschillende hangpotten die je bij ons kunt vinden, zo zijn er macramé hangsystemen waar je een pot in kunt doen, of bijvoorbeeld potten inclusief ophangsysteem waar je de plant zelf in kunt doen. De afgelopen jaren hebben hangplanten een grote opmars gemaakt en zijn deze juist voor binnen een hippe eyecatcher!

Groencentrum Witmarsum | Hangplanten | Hangplanten binnen

Vind jouw hangplanten voor binnen bij Groencentrum Witmarsum

Groencentrum Witmarsum is jouw groenspecialist waar je terecht kunt voor jouw binnen potterie, hangpotten én kamerplanten. De mooiste combinaties kun je bij ons vinden óf zelf samenstellen. Heb je vragen over onze hangplanten? Neem dan contact met ons op voor meer informatie door te bellen naar 0517 - 53 13 75 of door een mail te sturen naar [email protected], dan helpen we je graag verder!

Openingstijden