Graszoden

Graszoden kopen in Friesland

Graszoden kopen en leggen? Met de graszoden van Groencentrum Witmarsum heb je binnen een dag een mooi, groen, onkruidvrij gazon! Het ultieme gemak voor het gezin wat op zoek is naar een snel resultaat van hoge kwaliteit. Er hoeft niet gezaaid en bemest te worden en gewacht op een mooi uitzicht in je tuin. Met onze oplossing heb je direct een prachtig resultaat waar je direct van kunt genieten! Graszoden zijn vanaf half maart tot en met eind november leverbaar.

Plan je route

 

LET OP!

Afhalen:

 • Tot en met woensdag besteld, is aankomende zaterdag afhalen.
 • Donderdag, vrijdag of zaterdag besteld, is volgende week zaterdag afhalen.
 • Afhalen alleen op zaterdag tussen 09:30 - 11:30 uur.

Bezorgen:

 • Tot en met woensdag besteld, is aankomende vrijdag geleverd.
 • Bezorgen alleen op vrijdag.
 • De graszoden worden rechtstreeks bezorgd vanaf de kweker. Hierdoor is het niet mogelijk om er andere producten bij te bestellen. Gebeurt dit wel, dan zijn we genoodzaakt om extra verzendkosten in rekening te brengen.
1 - 2 van 2 producten

 

Graszoden

Met het leggen van graszoden creëer je binnen 24 uur een mooi groen tapijt. Graszoden dienen na aankomst z.s.m. te worden uitgerold, bij voorkeur binnen 12 uur (afhankelijk van het weer). Onze leverancier kweekt maar liefst méér dan 25 jaar grazoden met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Door de snelle service en korte lijnen met de kwekerij kunnen we kwaliteit garanderen. Daar heb jij natuurlijk profijt van! 

Technische informatie graszoden

 • Afmetingen van 1 rol: 1m² (vierkante meter)
 • Dikte: ca. 2 cm
 • Gewicht: ca. 15 kg (afhankelijk van het weer)

Thuisbezorgen van de graszoden in de regio is een mogelijkheid (tegen vergoeding) en hier helpen wij je graag mee.

Prijzen graszoden bij Groencentrum Witmarsum

 • Gazon (standaard) € 3,99 per vierkante meter (standaard). 

Voor de aanleg van een nieuw gazon adviseren wij het gebruik van (graszoden) mest in combinatie met een goede grond. Je vindt de benodigde producten standaard in ons assortiment op ons sfeervolle Groencentrum in Witmarsum. Ook vele gerelateerde producten voor het onderhouden van een grasmat behoren tot ons aantrekkelijke assortiment. Wij hebben alles om jouw grasmat in perfecte conditie te houden. Mocht je hierover vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren je graag!

Let op! Heb je een bestelling geplaatst die op een zaterdag opgehaald dient te worden? Zorg dan dat je voor 11:00 uur bij ons langs bent geweest. Het zou zonde zijn als we jouw bestelling in de vrije verkoop moeten doen in verband met de bepekte houdbaarheid, dus houdt de tijd goed in de gaten! 

Advies nodig?

Vraag onze medewerkers voor professioneel advies!
Voor meer informatie; KOM LANGS of bel met 0517-531375.

Graszoden Groencentrum Witmarsum

Handige tips voor het leggen van graszoden

Lees hieronder onze handige tips voor het leggen van jouw eigen graszoden:

 • Wanneer je de graszoden kunt leggen? Je kunt bijna het hele jaar graszoden leggen, alleen als het vriest of sneeuw raden wij je aan om dit te vermijden.
 • Wat is dan wel de beste periode om graszoden te leggen? In het voor- of najaar! De grond is dan al iets opgewarmd waardoor het voor- en najaar de beste periodes vormen om graszoden te leggen.
 • Na het leggen van de graszoden, kun je de rollen van de zoden stevig aankloppen. Het is namelijk belangrijk dat de graszoden goed contact hebben met de ondergrond. 
 • Als je klaar bent met het leggen van de graszoden, is het belangrijk ze voldoende water te geven. Ze moeten namelijk goed nat zijn.
 • Na ongeveer 4 weken zijn ook jouw graszoden vastgegroeid, je kunt het dan intensief gaan gebruiken. Licht gebruik kan al na het leggen van de graszoden.
 • Download het stappenplan

Ook voor tuinplanten zoals siergrassen, heesters, eenjarige planten, vaste planten en fruitbomen kun je in ons gezellige tuincentrum terecht in Witmarsum, nabij Grauwe Kat, Schettens, Hichtum en Schraard! Zien we jou ook snel?

Haagplanten