Bestrijdingsmiddelen

Bestrijdingsmiddelen.. we zijn er allemaal bekend mee. Heb jij soms ook last van slakken die aan jouw zelf geteelde sla knabbelen of luizen die in grote getallen de rozenstruik te lijf gaan? Dit kan behoorlijk frustrerend zijn, maar gelukkig zijn er veel diverse producten gewasbescherming beschikbaar, waardoor wij jou een handje kunnen helpen! Bescherm nu ook jouw planten tegen schimmel, onkruid en insecten. 

4 stappen bij het gebruiken van gewasbescherming

Als je onze 4 stappen volgt, dan weet je zeker dat je verantwoord omgaat met bestrijdingsmiddelen. 

 • Veiligheid

Het belangrijkste bij het gebruik van gewasbescherming is natuurlijk de veiligheid. Of je nu kiest voor een biologische of kunstmatige variant, het blijven middelen die iets bestrijden. Hierdoor is het belangrijk dat je beschermende kleding draagt, zoals bijvoorbeeld goede tuinhandschoenen en eventueel rubberen laarzen bij gebruik van een vloeibaar bestrijdingsmiddel.

Onkruidbestrijding en bestrijdingsmiddelen kopen in Witmarsum

 • Voorbereiding

Denk goed na over het moment dat je het middel gaat gebruiken, zodat er geen andere personen mee in aanraking komen. Vlak voordat de kinderen uit school komen een vloeibaar gewasbeschermingsmiddel gebruiken in de tuin is natuurlijk geen goed idee. Zorg ervoor dat je tijdens de voorbereiding ook al je speciale beschermende kleding draagt. Blootstelling kan in deze fase ook al plaatsvinden.

 • Het gebruik

Lees altijd goed het etiket, zodat je het product op de juiste manier gebruikt. Gebruik vooral niet teveel, want dit kan soms meer schade aanrichten dan goed doen. Let ook op het weer. Een winderige dag heeft ten eerste minder effect, maar kan ook anderen in gevaar brengen.

 • Reiniging

Na het behandelen van de planten en gewassen is het belangrijk om de gebruikte attributen goed te reinigen, terwijl je jouw handschoenen nog aanhebt. Was aan het einde ook jouw eigen handen en onderarmen goed, zodat je niet blootgesteld wordt aan de gewasbeschermingsmiddelen.

Gezonde planten - bestrijdingsmiddelen kopen

De plant moet gezond en sterk zijn, dan heb je praktisch geen last van plagen en schimmels in je planten. Voor extra bodemvoeding kun je uiteraard ook altijd bij ons langskomen. We adviseren je graag. Voordat je bepaalt bestrijdingsmiddelen te kopen, moet jij vooraf nagaan of je dit wel écht nodig heeft. Is er geen andere reden dat jouw plant niet goed werkt? Krijgt de plant bijvoorbeeld genoeg water? En staat hij op de juiste plaats in huis? Je hebt namelijk planten voor de schaduw en plantjes die het liefst in de zon staan. Als je zeker weet dat jouw plant niet goed functioneert door bijvoorbeeld luizen of rupsen, dan kun je bestrijdingsmiddelen kopen. Je vindt in ons tuincentrum in Witmarsum onder andere voor de volgende ongedierte bestrijdingsmiddelen:

 • Muizen
 • Mollen
 • Buxusmot of buxusrups
 • Algen
 • Mieren
 • Slakken
 • Wormen

bestrijdingsmiddelen voor buxusmot, wormen, schimmels en muizen

Onkruidbestrijding

Onkruid verwijderen.. het is niet het favoriete klusje van veel mensen, maar onkruid kan ervoor zorgen dat jouw strakke gazon een heel ander aanzien krijgen door mos, brandnetels en paardenbloemen. Een onkruidverdelger is daarom ook geen overbodige luxe meer. Een onkruidverbrander rekent meteen af met onkruid én het is een milieuvriendelijke onkruidverdelger. Onkruid is simpelweg gezegd een ongewenste plant die op een specifieke plaats groeit. Je wilt onkruid het liefst zo snel mogelijk verwijderen én gelukkig zijn er veel verschillende manieren voor. Je kunt bijvoorbeeld de keuze maken voor een drukspuit waar je de spuit vult met een onkruidbestrijdingsmiddel. Maar je kunt ook kiezen voor een onkruidbrander, voegenborstel of voegenkrabber.

Onkruid tussen tegels komt ook vaak voor

Onkruid kan heel jouw terras, tuin of tuinpad ontsieren. En het kan ook tussen de tegels komen, wat ervoor kan zorgen dat jouw bestrating minder strak komt te liggen. Daarom is het belangrijk om ook het onkruid tussen tegels weg te halen met bijvoorbeeld een onkruidborstel, onkruidbrander of onkruidsteker. 

Schimmels bestrijden

Regent het aardig wat tijdens de zomermaanden? Dan is de kans groot dat veel zwakke planten last krijgen van schimmelziektes. Natuurlijk moet dit direct opgelost worden, want schimmel kan snel overslaan op andere planten. Wist je dat schimmel zelf de groei van jouw plant kan belemmeren en de grond aan kan tasten? Om dit te voorkomen, bieden wij genoeg bestrijdingsmiddelen tegen schimmel. Kom langs voor het complete aanbod.

Hulp bij het kiezen van bestrijdingsmiddelen

Om ziektes in jouw planten tegen te gaan en te voorkomen gebruiken we bestrijdingsmiddelen. Er staan vele soorten bestrijdingsmiddelen in het schap, de traditionele maar ook biologische middelen. Om het juiste middel te kunnen gebruiken moet men eerst de ziekte in de plant herkennen. Onze medewerkers willen je hierbij graag van dienst zijn. Maak een foto van de plant of neem een stukje mee naar ons tuincentrum in Witmarsum, dan helpen wij je graag verder. Ook voor potterie, potgrond, meststoffen, graszoden, zaden en tuin accessoires kunt u gezellig langskomen bij ons in Witmarsum. 

Tuingereedschap