Groente- en fruitplanten

Een eigen moestuin

Bij ons tuincentrum in Witmarsum, nabij Schraard, Schettens, Hemert en Grauwe Kat vind je een breed scala aan groente- en fruitplanten, ook zaden voor de moestuin zijn volop verkrijgbaar bij ons groencentrum. Meerdere malen per week worden deze vers aangeleverd. Of je nu een grote volkstuin heeft, een klein balkonnetje of slechts ruimte heeft voor een paar potten; de beleving is iets magisch! Een eigen moestuin; gezond, gemakkelijk en leuk!

Route plannen
 

Moestuin voor beginners

Het is enorm leuk om samen met de kids een moestuin bij te houden en te tuinieren in de moestuin. Tomaten, komkommer, paprika, pompoen, spinazie kweken is erg leerzaam én lekker. Ook zij genieten namelijk meer van groente en fruit die ze zelf hebben geweekt! Houd je al een klein beetje van het buitenleven in de tuin? Dan is een eigen moestuin een écht genot om in te werken. Uiteraard helpen we jou graag met het opzetten en beginnen van een moestuin. Een moestuin aanleggen is ook helemaal niet zo moeilijk als mensen denken. Maar wanneer moet je een moestuin beginnen? Wij raden altijd aan om jouw groentetuin te beginnen na de vorstperiode, dus in het voorjaar. Een groentetuin aanleggen in drie stappen:

  • Bepaal als eerste de grond: let daarbij op dat je een stuk grond kiest op een zonnige plaats waar planten genoeg kunnen groeien.
  • Heb je de plaats bepaald? Kies dan jouw eigen kweekplanten. Tip: maak het je niet al te moeilijk en maak als eerste de keuze voor vrij makkelijke groenten zoals kersttomaten, rucola en pluksla. 
  • Je houdt de grond van je moestuin gezond met wisselteelt, goede bemesting en genoeg water.

Gezond en gemakkelijk: groente en kruiden uit eigen tuin

Geurige, vers geplukte kruiden en verse groentes van eigen grond? Met een 'tuin op tafel’ heb je daar maar heel weinig ruimte voor nodig. Een zonnig plekje op je eigen balkon bijvoorbeeld, of een stukje grond  ter grootte van een stoeptegel bij de keukendeur. Of wat dacht je van sappige komkommers en glanzende paprika’s tussen de sierplanten? Naast het feit dat dit erg leuk en verrassend staat, maak je gelijk de tuin speels én praktisch. Handig bovendien: voortaan hoef je niet meer voor elk ingrediënt naar de groenteman, want je oogst gewoon van eigen kweek! Gezonde en heerlijke gerechten binnen handbereik. Nooit meer van die dure, half gebruikte zakjes verlepte bieslook, munt of peterselie in de koelkast want je snijdt alleen af wat je op dat moment nodig hebt. Verwen jezelf met een prachtige variëteit aan smaken, geuren en kleuren van moeder natuur. Met een ‘tuin op tafel’ zie je het groeien!

Moestuin zaden kopen in Witmarsum

Het assortiment is oneindig in groente- en fruitplanten

Het kweken van je eigen groente en fruit; een "HOT ITEM" geworden in de laatste jaren. Één van de populairste plantgroepen, die daardoor ook explosief is gegroeid. Metname de GEZONDE SNACK als de snackkomkommer en een snacktomaat zijn inmens populair. Veelal werd er gedacht dat je voor het kweken van dergelijke planten een gigantische moestuin of kas nodig had, maar tegenwoordig zijn er mooie concepten ontwikkeld voor het "kleiner" kweken van groente en fruit. Op het terras in een (hang)pot, in een kweekbak in de vensterbank of gewoon in de moestuin. Alles kan en alles mag!

Waar ga jij mee aan de slag in de moestuin?

Verse kruiden voor in de curry of pastasaus? Verse tomaten uit eigen tuin voor een heerlijke soep of sappige aardbeien? Het kan allemaal, want er hebben een gigantisch assortiment voor je verkrijgbaar. We kunnen deze groep onderverdelen in:

Voor vragen of de verzorging van de kruiden, groenten en fruit, ben je altijd van harte welkom! Ook hebben wij pokon voor de moestuin en potgrond om jouw moestuin tip top te verzorgen. Maar ook voor tuinplanten, eenjarige planten, rozen, potterie en graszoden hoef je niet verder te zoeken. 

Plantenbakken