Luchtzuiverende kamerplanten

Het is bekend dat planten, struiken en bomen, door middel van fotosynthese CO₂ gassen omzetten in zuurstof met hun blad. Dat is natuurlijk al een heldendaad op zich, want wij als mensen kunnen dus overleven door de aanwezigheid van al het groen om ons heen. Er zijn een aantal kamerplanten die nóg een extra superkracht bezitten. Dat is namelijk de kracht van het zuiveren van de lucht! Naast het uitstoten van zuurstof, verwijderen deze planten bepaalde chemische stoffen zoals benzeen, formaldehyde (onaangename geur) en trichloorethyleen uit de lucht. De lucht wordt dus letterlijk opgefrist! Deze luchtzuiverende kamerplanten maken onderdeel uit van het merk Air So Pure: wetenschappelijk bewezen luchtzuiverende planten van uitstekende kwaliteit. Bij Groencentrum Witmarsum vind je uiteraard ook een ruim aanbod met luchtzuiverende kamerplanten!

Groencentrum Witmarsum - Luchtzuiverende kamerplanten

Onze top 8 luchtzuiverende kamerplanten

Uiteraard mogen de luchtzuiverende kamerplanten ook in ons assortiment niet ontbreken, dus hebben wij de volgende favorieten voor je uitgekozen!

 1. Ctenanthe Burle Marxii
 2. Spathiphyllum
 3. Nephrolepis of Krulvaren
 4. Aloë vera
 5. Blauwvaren of Phlebodium Blue Star
 6. Sansevieria of Vrouwentong
 7. Philodendron
 8. Asplenium varen

Groencentrum Witmarsum - Luchtzuiverende kamerplanten

Luchtzuiverende kamerplanten: de voordelen

Hartstikke leuk natuurlijk die luchtzuiverende kamerplanten, maar wat heb je er nu écht aan? Wij zetten de voordelen voor je op een rij!

 • Verhogen luchtvochtigheid

Overdag zetten planten co2 om in zuurstof en ze brengen waterdamp in de lucht. Hierdoor gaat de luchtvochtigheid in de ruimte omhoog. Dat is dan weer belangrijk voor ons als mensen. Als de verwarming aan staat wordt de lucht vaak droger, waardoor je last kunt krijgen van je ogen en je keel. Planten in je omgeving helpen mee om de luchtvochtigheid wat hoger te krijgen.

 • Natuurlijke luchtverfrisser

Zoals we eerder al vertelden, kunnen luchtzuiverende planten bepaalde chemische stoffen in de lucht afbreken. Het zijn dus eigenlijk een soort natuurlijke luchtverfrissers!

 • Verhoogde concentratie

Planten in je omgeving kunnen je concentratie aanzienlijk verbeteren! Groen om je heen verbeterd je gemoedstoestand en kijken naar groen heeft een ontspannende werking. Je bent door het groen om je heen meer gefocust, dus kijk eens goed om je heen op je werkplek en wellicht kun je deze wat vergroenen!

 • Minder stress

Het is wetenschappelijk bewezen dat meer groen in huis zorgt voor meer ontspanning. Perfect dus tegen stress en als die bloeddruk wel wat omlaag mag. Je haalt letterlijk de natuur in huis en dat geeft je een gevoel van kalmte en rust. Heerlijk!

 • Medische voordelen

Doordat luchtzuiverende planten chemische stofjes uit de lucht halen, kunnen ze ook de kans op hoofdpijn verminderen. Zet je slaapkamer ook gerust vol met deze superhelden, want door de extra zuurstof in je slaapkamer zul je sneller en gemakkelijk in slaap kunnen vallen. Ben je opgegroeid met veel planten om je heen in huis? Dan is de kans dat je allergieën krijgt een stuk lager. De kans op een verkoudheid of verstopte neus neemt door de aanwezigheid van planten ook af met wel 30%!

Dit zijn enkele van de voordelen, maar de positieve impact lijkt ons wel duidelijk! Meer groen? Gewoon doen! Niet zo gek dat wij onze planten kleine gelukmakers noemen!

Bekijk onze openingstijden