Vaste planten

Vaste planten brengen de sfeer in je tuin! Het zijn planten die jaar na jaar groeien en bloeien. De grote variatie in kleuren, vormen en eigenschappen zorgt het hele jaar voor een prachtige en aantrekkelijke tuin. De meeste vaste planten sterven in het najaar bovengronds af en komen in het voorjaar vanzelf weer op. Gemakkelijker kan niet!

 

Bloeitijd en bloeiperiode van vaste planten

De gemiddelde bloeitijd van een vaste plant kan uiteenlopen van drie weken tot drie maanden. Het hoogtepunt van de bloei valt vaak in de zomermaanden. Er zijn echter ook vaste planten die op andere momenten bloeien. De gewone plantenborders in de tuinen zijn altijd het mooist van juni tot augustus. Daarna wordt het vaak een stuk minder aantrekkelijk in de border. Je kunt dan kiezen voor vaste planten die een betere spreiding van de bloeitijden hebben, zodat je altijd bloei in de tuin hebt. Zo kun je extra lang genieten van je eigen tuin!

Lang genieten van vaste planten in de tuin

Naast het aanbrengen van variatie in bloeitijden om zo lang mogelijk te kunnen genieten van de tuin, kun je ook ervoor zorgen dat de vaste planten in een top conditie zijn! Een goede grond helpt hierbij, regelmatige bemesting, maar ook goed snoeien zorgt ervoor dat de planten extra groot en krachtig terugkomen! In het winterseizoen kun je de meeste vaste planten zelfs tot 20 cm boven de gromd terugsnoeien!

Keuze aan vaste planten

Vaste planten zijn winterharde soorten waarvan de bovengrondse delen in het najaar en winter afsterven. In het voorjaar komen ze groter en krachtiger dan ooit terug, mits ze op de goede plek staan natuurlijk. Er bestaan ook een reeks groenblijvende vaste planten waarvan vanzelfsprekend de bovengrondse delen visueel aantrekkelijk blijven in de winter! In de categorie vaste planten vindt je ook bodembedekkers, die niet alleen mooi ogen, maar er ook voor zorgen dat onkruid geen kans heeft!

Vaste planten kopen

Vaste planten vormen een belangrijke factor voor de invulling van uw tuin of border. Over het algemeen hebben ze weinig onderhoud nodig, en bloeien daarentegen nog uitbundig ook. Aangezien het assortiment ongelofelijk groot is in ons tuincentrum in Witmarsum, is het raadzaam eerst een duidelijk plan te maken voor een totale invulling. Let hierbij goed op de hoogtes, bloeitijden en kleuren.

TIP: Door grotere groepen aan te planten zorg je voor rustpunten in de tuin. Bladplanten als Hosta's, Heuchera's, siergrassen of varens lenen zich hier uitstekend voor!

Vaste planten in groepen

    •    Bodembedekkers
    •    Rotsplanten
    •    Siergrassen
    •    Tuinvarens
    •    Bladplanten
    •    Bloeiende planten
    •    Schaduwplanten enz.

In ons tuincentrum Groencentrum Witmarsum staat een gigantisch assortiment vaste planten voor uw tuin overzichtelijk voor je klaar.

Bezoek het tuincentrum