Vijver

Een vijver is een waar pronkstuk in de tuin waar je veel plezier van kunt hebben. Eventueel zelfs in combinatie met het houden van vissen is dit voor vele liefhebbers uitgegroeid tot een echte hobby. Bij Groencentrum Witmarsum ben je dan ook aan het juiste adres voor al jouw vijver benodigdheden. Of je nu al een vijver in de tuin hebt en de puntjes op de 'I' wilt zetten wat betreft onderhoud, of wellicht nog aan het oriënteren bent op het plaatsen van een vijver in jouw tuin; bij ons tuincentrum in Witmarsum ben je aan het juiste adres! Bekijk het aanbod in ons tuincentrum en je zult de juiste kwalitatieve producten vinden voor jouw vijver. 

Groencentrum Witmarsum | Vijver

Tips voor een heldere vijver

Vijver liefhebbers worden natuurlijk enorm gelukkig van een heldere vijver. Wij hebben een aantal tips voor een heldere vijver:

 1. Plaats een filtersysteem | Een filtersysteem zorgt voor de juiste filtratie van het water en zorgt ervoor dat vuildeeltjes uit het water worden gefilterd.
   
 2. Gebruik vijverpompen | Een vijverpomp zorgt voor de circulatie van het water en zorgt ervoor dat het water in beweging blijft, waardoor het minder snel troebel wordt.
   
 3. Verwijder regelmatig bladeren en ander organisch materiaal | Bladeren en ander organisch materiaal kunnen snel afbreken in het water, waardoor het water troebel wordt. Verwijder deze dus regelmatig uit de vijver.
   
 4. Verwijder slib van de bodem | Slib en andere afvalstoffen kunnen zich op de bodem van de vijver ophopen en zorgen voor troebel water. Verwijder deze regelmatig met een vijverstofzuiger.
   
 5. Gebruik vijverplanten | Vijverplanten zorgen voor een natuurlijk evenwicht in de vijver en helpen bij het filteren van het water.
   
 6. Zorg voor voldoende zuurstof in het water | Zuurstofrijk water helpt bij het afbreken van organisch materiaal en zorgt voor een heldere vijver. Dit kun je bereiken door voldoende planten te hebben en/of door een luchtsteen in de vijver te plaatsen.
   
 7. Test regelmatig de waterkwaliteit | De waterkwaliteit kan snel veranderen, bijvoorbeeld door een teveel aan voedingsstoffen in het water. Test regelmatig de waterkwaliteit en pas indien nodig de maatregelen aan om het water in balans te houden.

Door deze maatregelen te nemen kun je ervoor zorgen dat het water in jouw vijver helder blijft en de vissen en planten gezond blijven. De soorten filters en pompen zijn onder andere afhankelijk van de grootte en de inhoud van de vijver. Kom langs in ons tuincentrum in Witmarsum voor persoonlijk advies.

Alles wat je nodig hebt voor het aanleggen van een vijver

Als u kiest voor een vijver in de tuin, zijn er verschillende keuzes te maken om deze helemaal op jouw wensen aan te passen. Zo zijn er bijvoorbeeld voorgevormde kunststof vijvers en vijvers die je zelf kunt bekleden met vijverfolie in verschillende formaten. Op deze manier zijn er verschillende vormen te creëren. Daarnaast is de locatie van de vijver van belang, bijvoorbeeld wanneer je vissen in de vijver wilt. Wil je vissen in de vijver, maar weet je niet welke soort het beste geschikt is bij het formaat van de vijver? Vraag onze medewerkers gerust om advies! 

Groencentrum Witmarsum | Vijver

Een natuurlijke vijver

Natuurlijke vijvers zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. En dat is niet verwonderlijk, want deze vijvers bieden niet alleen een prachtige en ontspannende aanvulling op elke tuin, maar zijn ook goed voor de natuur. Door te kiezen voor een natuurlijke vijver kun je een plek creëren waar waterplanten, insecten en vissen zich thuis voelen. Bovendien kun je met een natuurlijke vijver bijdragen aan de biodiversiteit in uw omgeving.

Alle benodigdheden voor een vijver vind je bij Groencentrum Witmarsum. Kom snel langs en bekijk ons volledige assortiment!

Bekijk onze openingstijden