Cactussen en vetplanten

Om te kunnen overleven onder droge omstandigheden slaan vetplanten en cactussen hun vocht op in bladeren, stengels en wortels. De meeste vetplanten hebben dan ook vlezige bladeren. Wanneer ze te droog staan kunt u de bladeren ook zien verschrompelen. Een scheut water doet dan wonderen. Het is dan ook overbodig om te vertellen dat deze planten zich prima thuis voelen op een warme plek op de vensterbank maar let op want de kans op verbranding achter glas is groot.

Geef ze in de groeiperiode matig water, één keer in de week is meer dan voldoende. In de zomer kunt u ze met pot en al ingraven in de tuin. Gebruik bij het verpotten altijd speciale cactusgrond, deze grond voldoet aan de specifieke eisen van deze planten, ze groeien het best in voedselarme, goed gedraineerde grond anders is de kans op rotvorming groot.

In de winterperiode wanneer de groei stilstaat,  het watergeven terugbrengen naar eenmaal in de 2 weken anders is de kans op verrotting groot.  

Van XXL kamerplanten tot aan mini kamerplanten: je vindt het bij Groencentrum Witmarsum

Of je nu op zoek bent naar de meest exclusieve kamerplanten, de grootste XXL kamerplanten, of juiste de kleine mini-plantjes; bij Groencentrum Witmarsum ben je aan het juiste adres. We helpen je graag om de kamerplanten te vinden die bij jou passen. Heb je vragen, twijfels, of wil je persoonlijk advies? Onze specialisten denken graag met je mee! Stel gerust jouw vragen aan ons team, dan vind je in ieder geval een plant die goed bij jou en jouw wensen past. Ook op het gebied van verzorging kunnen we je tips mee geven, zodat je zo lang mogelijk plezier hebt van jouw planten!

Graag tot ziens bij Groencentrum Witmarsum

Je bent van harte welkom bij Groencentrum Witmarsum, voor klein duimpjes en nog veel meer. Combineer jouw mini-plantjes bijvoorbeeld met stijlvolle woonaccessoires en je haalt meten een frisse wind door het huis. Of vind bijvoorbeeld de ideale luchtzuiverende kamerplanten voor jouw thuiswerkplek, de kleinste mini-plantjes voor op tafel, en de meest exclusieve groene juweeltjes voor de echte planten liefhebbers. Onze specialisten staan met veel plezier voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden of om advies te geven. Tot ziens bij Groencentrum Witmarsum!