Tuingereedschap

Goed tuingereedschap is het halve werk zegt men dan. Het mag daar dan ook niet ontbreken als men in de tuin aan de slag wil. In de zomermaanden wil je uiteraard dat jouw gazon en tuin er netjes bij ligt met behulp van gazongereedschap zoals een grastrimmer of grasmaaier. En het beste snoeigereedschap mag tijdens de warme dagen ook zeker niet ontbreken om jouw heg top eruit te laten zien. Heb je last van vieze tegels in de tuin? Dan is het handig om een hogedrukreiniger te gebruiken en de tegels aan te pakken. Je kunt het zo gek verzinnen: er is altijd wel een passend stuk tuingereedschap te vinden! 

Bezoek Groencentrum Witmarsum

Het beste tuingereedschap uitkiezen: onze tips!

Groencentrum Witmarsum biedt jou professioneel tuingereedschap van allerlei verschillende merken! Of je nu op zoek bent naar elektrisch tuingereedschap of handgereedschap: je vindt het allemaal bij ons in Witmarsum. Het duurste tuingereedschap is niet altijd het beste tuingereedschap. Het gaat om het gebruiksgemak en een goede kwaliteit. De hoogste en zwaarste kwaliteit is niet altijd noodzakelijk als je in een gezinstuin te werk gaat. Bij ons in het tuincentrum vindt je allerlei soorten tuingereedschap in diverse maten, merken en uitvoeringen. Deze tips helpen jou bij het maken van de juiste keuze.
 Professioneel tuingereedschap kopen in Friesland

Deze gereedschappen zijn belangrijk voor om een gemiddelde tuin goed te kunnen onderhouden: Spade - Drietandkrabber - Schoffel - Hark - Greep - Snoeischaar - Plantschepje - Takkenschaar

 • Spade
  Probeer verschillende lengten van stelen uit voordat je beslist. Koop bij voorkeur een spade die past bij jouw lengte, zodat je de spade goed kunt hanteren en je rug niet belast.
   
 • Drietandkrabber
  Dit multifunctionele gereedschap heeft drie haken die je door de grond heen trekt. Dit is een ideale tool om de aarde mee los te woelen en om het onkruid tussen de planten door los te woelen.
   
 • Schoffel
  Een schoffel is handig om in lichte grond het onkruid vlak onder de oppervlakte af te snijden. Voor een zwaardere kleigrond is een hak prettiger werken.
   
 • Hark
  Een hark gebruik je voor het egaliseren van aarde en grind. Ook is het handig om los geschoffeld onkruid bij elkaar te harken.
   
 • Greep
  Een greep of spitriek is een stevige vork met vier tanden, waarmee je met gemak zware grond kunt omspitten. Ook kun je hiermee de composthoop omzetten en tal van zware andere klussen uitvoeren.
   
 • Snoeischaar
  Het is slim om een sterke snoeischaar met roestvrijstalen messen te kiezen. Bij ons in het tuincentrum vindt je ook speciale snoeischaren voor linkshandige. Dat werkt toch nét even wat makkelijker!
   
 • Plantschepje
  Voor iedere klus is er wel een andere plantenschep te vinden. Er zitten namelijk verschillende breedtematen in ons assortiment. De smalle wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het poten van bollen en de bredere variant voor het planten van perkplanten.
   
 • Takkenschaar
  De takkenschaar is je beste vriend bij het snoeien van de kleinere struiken en bomen. Met de hefboomfunctie van de lange stelen van de takkenschaar kun je ook de dikkere takken gemakkelijk doorknippen.
   
 • Gazonmaaier
  Er zijn ontzettend veel soorten grasmaaiers, uiteraard afhankelijk van de oppervlakte waarvoor je hem zoekt. Zie hier de verschillende types die bij ons in het assortiment te vinden zijn.
   
 • Handmaaier
  Deze kleine handmaaiers zijn uitsluitend geschikt voor kleine gazons en smalle randen. Ze werken perfect met droog gras en zijn erg handzaam.
   
 • Kooimaaier
  De kooimaaiers geven de mooiste grasmat, maar zijn alleen geschikt voor vlakke gazons waar geen steentjes en takjes op liggen.
   
 • Cirkermaaier
  Deze sterke maaiers zijn uitermate geschikt voor algemeen gebruik.
   
 • Luchtkussenmaaier
  Heb je een gazon met een talud? Dan is de luchtkussenmaaier voor jou een goede keuze!
   7 tips om je tuingereedschap te onderhouden

Tuingereedschap onderhouden is misschien niet de leukste bezigheid, maar het is wel noodzakelijk als je hier lang gebruik van wilt maken. Hierbij wat tips om zo lang mogelijk van jouw tuingereedschap te genieten.

 1. Verzorg de houten stelen van je tuingereedschap met lijnzaadolie. Dit voorkomt loszitten.

 2. Hang gereedschap altijd op wanneer je het hebt gebruikt.

 3. Snoeigereedschap goed schoonhouden en dicht opbergen.

 4. Kruiwagens en gieters buiten op de kop zetten, zo blijft er geen water in staan.

 5. Houd snoeigereedschap scherp door het af en toe te slijpen.

 6. Groot gereedschap goed schoonhouden en regelmatig invetten. Toch een roestplekje? Schuur het weg met een stukje schuurpapier.

 7. Laat een tuinslang nooit lang in de zon liggen.

Tuingereedschap kopen

Er staat bij ons in de gereedschapshoek alles wat je nodig hebt. Onder andere knipgereedschap om mee te snoeien in het voor- en najaar, verschillende soorten spades, harken en onkruidborstels. Handgereedschap voor de kleinere tuinklussen en natuurlijk bezems en vegers om de boel weer op te ruimen. Voor de kinderen is er speciaal kindergereedschap: schoppen en harkjes in vrolijke kleuren. Zo doen ze gezellig mee! Ons tuingereedschap assortiment bestaat uit verschillende merken waaronder Wolf-Garten, Talen Tools en Gardena. Kom gerust eens bij ons langs om een kijkje te nemen bij ons grote assortiment. Je bent van harte welkom! Ook voor potgrond, kweekplanten, bestrijdingsmiddelen, tuinplanten, graszoden en plantenbakken hoef je niet verder te zoeken. Zien we je snel?

Tuin accessoires