Pokon tuin en terras

De tuin wordt steeds meer een verlengstuk van je woonkamer. Met kleuren en vormen kun je jouw tuin zo stylen dat hij helemaal aansluit op jouw wensen. Met planten in je border of in potten creëer je een gezellige en natuurlijke sfeer. Groene vingers hoef je er zeker niet voor te hebben, op vrij eenvoudige wijze kun je al een prachtige tuin inrichten en onderhouden. Bezoek ons tuincentrum in Witmarsum (nabij Kampen) voor advies, gezelligheid en een breed assortiment! 

Kleine tuin of balkon

Je hoeft helemaal geen grote tuin te hebben om groen aan brengen. Een zeer populaire manier van tuinieren is verticaal tuinieren, waarbij je de muur of schutting gebruikt om planten op te laten groeien. Met bijvoorbeeld het Pokon hangtuintje kun je op een eenvoudige manier kleur, smaak en geur aan je tuin toevoegen, dus ook op je kleine terras of balkon.

Hoe groot of waar je tuin zich bevindt, er zijn een aantal dingen waar je rekening mee zou moeten houden wanneer je een goed resultaat wenst.

De juiste grond

Een goede basis begint bij een goede, op de plant afgestemde potgrond. De ene plant heeft behoefte aan een luchtige structuur (roos), of extra magnesium en klei (buxus), terwijl de andere plant juist weer behoefte heeft aan grond die water lang vast houdt omdat ze dat vanuit hun oorsprong gewend zijn (denk bijvoorbeeld aan een mediterrane plant). Speciaal daarom hebben wij diverse potgrond soorten ontwikkeld die zo goed mogelijk de oorspronkelijke omgeving nabootst.

De juiste voeding

Naast een goede grond hebben planten behoefte aan een goede voeding. Bij voorkeur een voeding die naast een hoog kaligehalte ook magnesium en ijzer bevat. Magnesium zorgt met name voor een mooie volle groene kleur. IJzer zorgt voor kleurige bloemen (lees meer over voedingsstoffen). Ook hier geldt dat er verschillende type planten zijn met verschillende behoeftes. De ene plant heeft behoefte aan een voedingsstof die zorgt voor stevigheid (klimplanten en rozen) de andere heeft juist weer meer behoefte aan extra magnesium voor een diepgroen blad (buxus en haag). Het klinkt misschien moeilijk maar dat is het niet. Pokon helpt je graag met het maken van de beste keus zodat je lang en met veel plezier kan genieten van je planten.

De meeste tuinplanten zijn in principe vrij sterk. Toch kunnen ze last hebben van ongedierte of schimmels. Het is goed te weten dat grote schade voor een groot deel voorkomen kunnen worden door een goede grond en een speciale voeding. Want gezonde planten hebben nu eenmaal meer weerstand tegen ziektes en plagen.

Regelmatig snoeien

Voor een gezonde plant is goed snoeien voor veel soorten een voorwaarde. Door op tijd en goed te snoeien zal je plant in het voorjaar beter en mooier groeien en bloeien.