Pokon in huis

Pokon biedt alles op het gebied om binnen- en buitenplanten gezond én groen te houden. Jouw groene kamerplant zal extra mooi zijn wanneer je deze plant voedt met Pokon groene plantenvoeding. Deze voeding bevat de essentiële voedingselementen en een rijke mix van sporenelementen waardoor jouw groene planten mooi én uiteraard gezond blijven. Kom gezellig bij ons langs in Witmarsum voor de beste plantenvoeding. 


Pokon plantenvoeding “gemak en optimaal resultaat!”

Met planten haal je een stukje van buiten naar binnen. De sfeer en rustgevendheid van de natuur en de tuin is van een toegevoegde waarde in jouw eigen woning. Niet alleen op het gebied van sfeer en groen in het interieur, maar ook voor de gezondheid van jouw gezin.

Het is vrij logisch dat na verloop van de tijd, jouw grond uitgeput raakt: maar je plant heeft toch voeding nodig. Je kunt bij Pokon terecht als je gezonde en bloeiende planten wilt hebben. Je kamerplanten en tuinplanten van bloem tot haag verwen je lekker met Pokon plantenvoeding. De Pokon meststoffen zijn bovendien organisch en verrijkt met bentoniet, zeoliet, zeewier en andere natuurlijke mineralen. Zo ben je 100% verzekerd van uitbundige bloei en een sterke plant die extra weerbaar is tegen ziektes en plagen. Speciaal voor potplanten op je balkon of terras heeft het merk Pokon een lijn langwerkende voedingskorrels en voedingskegels. Hiermee geef je jouw plant een keer in de 6 maanden voldoende voedingsstoffen. 

 

Planten zorgen voor schone lucht

Maar een plant is niet alleen mooi om te zien. Kamerplanten zorgen ook voor zuurstof en in veel gevallen ook voor schone lucht in jouw woning. Een extra toegevoegde waarde die je niet ziet, maar wel voelt! Door planten in huis te halen zal jouw leefklimaat verbeterd worden. Hierdoor zal je minder stress ervaren, zal dit een positieve impact hebben op vermoeidheid en kun je je beter concentreren. Wat een heerlijke bijkomstigheid! 

 

groencentrum witmarsum - it fliet

 

Probleemoplossers in je gazon - Pokon Witmarsum

Een sterk en groen gazon begint uiteraard met het goed voeden en niet te kort en regelmatig maaien. Er kunnen natuurlijk altijd problemen ontstaan door koude wintermaanden, te weinig zon of onkruid wat zich tussen de grasplanten wortelt. Speciaal daarvoor heeft Pokon een tweetal producten:

  • Pokon Mos Weg!
  • Pokon Onkruid Weg! 

Met deze vrij unieke producten ben je zeer snel af van onkruid en mos in je gazon

 

Planten zijn onmisbaar

Niet alleen binnen, ook op het balkon, terras of in de tuin zijn planten onmisbaar. Ze dienen niet alleen ter decoratie, maar bieden ook beschutting voor vogels en dieren. Ze kunnen je afschermen tegen fel zonlicht en de tuin wat meer privacy bieden. De mogelijkheden en functionaliteiten zijn eindeloos, dus planten zijn voor iedereen onmisbaar!

 

Planten in huis

Er is zeer veel keuze in planten, maar planten hebben ook vaak verschillende behoeftes. Hier kun je op inspelen door naast de juiste standplaats en waterbehoefte, ook de juiste grond en voeding te gebruiken die is afgestemd op de oorspronkelijke leefomgeving van de plant. Veel mensen denken dat het verzorgen van kamerplanten een ingewikkelde klus is. Jij ook? We hebben goed nieuws voor je, het valt erg mee. Met een beetje kennis en een beetje Pokon kan jij ook wonderen verrichten. 

 

Pokon kamerplanten: een goede bodem

De basis voor iedere kamerplant is een goede potgrond. Door een plant in de juiste potgrond te zetten, zorg je letterlijk voor een goede voedingsbodem, waarin de wortels zich goed kunnen ontwikkelen. Dat zorgt ervoor dat je kamerplanten optimaal zullen groeien en bloeien. Hierdoor krijg je een sterke plant die minder vatbaar is voor schimmels en ziekten. Na verloop van tijd groeien de wortels en zal de hoeveelheid ruimte voor grond in de pot minder worden. Daarom is het belangrijk je planten op het juiste moment te verpotten in een grotere pot met meer en verse potgrond.

Witmarsum - It Fliet

 

Kamerplanten: goede voeding

Planten in potten hebben beperkte ruimte, waardoor de voeding na verloop van tijd op raakt. Net als mensen hebben planten voeding nodig, de een wat meer dan de ander. Dat wordt nogal eens vergeten. Zorg daarom naast een goede voedingsbodem ook voor de juiste voeding voor je plant, zodat de plant krijgt wat hij nodig heeft voor een optimale ontwikkeling. Een gezonde plant ziet er niet alleen mooier uit, de weerstand tegen ziektes en plagen is ook veel beter!

 

Kamerplanten: de juiste locatie

Zorg er altijd voor dat je goed het label leest dat bij de plant geleverd wordt zodat je weet of de plant die je in huis zet op een schaduwrijke plaats of juist in het licht moet staan. Doe je dit niet, dan neem je het risico dat de plant het niet lang zal uithouden bij jou in huis en dat je snel op zoek moet naar vervanging. Denk dus voordat je een kamerplant gaat kopen goed na op welke plek je deze neer wilt zetten, zodat je hier bij de aankoop rekening mee kunt houden.

Tip: Gebruik bij het oppotten een laagje hydrokorrels, dit zorgt voor een betere waterhuishouding. Hydrokorrels zorgen ervoor dat planten goed groeien en geven de wortels houvast. Hydrokorrels zijn tevens te gebruiken voor diverse decoratieve doeleinden zoals het afdekken van bloembakken.

Naast onze Pokon plantenvoeding hebben wij ook potgrond, bloempotten en kamerplanten te koop.