Nieuws

Ontdek de vele voordelen van het aanplanten van nieuwe aanwinsten in de herfst – het seizoen dat wij niet voor niets ook wel 'de tweede lente' in de tuin noemen.

Lees meer...

Sla nu je slag in ons tuincentrum voor de mooiste siergrassen. Wij lichten onze 5 favoriete siergrassen van het moment voor je uit.

Lees meer...

In ons tuincentrum vind je siergrassen voor elke soort tuin, inclusief soorten die je ook in een pot op je balkon of (dak)terras plaatst.

Lees meer...

Lees hier waarom je een (kleine) boom in de tuin moet planten.

Lees meer...

Leer alles over groenbemesters: onmisbare hulpjes in de moestuin!

Lees meer...

Wat de weergoden ook voor ons in petto hebben: hier zijn alvast 15 tuinklussen voor september om nog lang te kunnen genieten van een fleurige tuin en een groen en bloeiend (dak)terras of balkon.

Lees meer...

Wij geven je graag tips hoe je met weinig zon toch een rijkelijk bloeiende tuin krijgt. 

Lees meer...

Schaduwplanten en halfschaduwplanten houden niet zo van de zon. Ideaal voor de schaduwtuin en een tuin op het noorden.

Lees meer...

Kattenliefhebber? Dan mogen deze katvriendelijke planten niet ontbreken in jouw tuin! Een nieuwsgierige kat gaat vaak op ontdekkingstocht in de tuin en kauwt, ruikt, knaagt of eet zelfs planten. Ze tonen dit gedrag om verschillende redenen: nieuwsgierigheid, verveling, trek. Wist je dat niet alle planten veilig zijn voor huisdieren? Sommige planten veroorzaken huidirritaties of andere nare risico’s. In ons tuincentrum in Witmarsum vind je katv...

Lees meer...

Zaden verzamelen en zaaien is tijdens de zomervakantie een leuke activiteit om te doen. Ook voor de (klein)kinderen!

Lees meer...

Heb je een tuin of balkon op het noorden en ben je overgeleverd aan de schaduw? Dat hoeft helemaal niet nadelig te zijn! Veel mensen hebben het idee dat een tuin waar weinig zon te vinden is gelijk staat aan een tuin waar planten, heesters en bomen niks waard zijn. ‘Planten kunnen toch niet zonder zon’, horen we je denken. Natuurlijk zijn de meeste groene bloeiers wel geholpen met wat zonnestralen op hun bolletje. Er zijn echter genoeg

Lees meer...

Lees onze moestuintips voor de maand augustus, zowel voor gevorderden als voor 'groentjes!'

Lees meer...