Nieuws

Weg met muggen en wespen

Heerlijk, luieren in de tuin op een warme zomermiddag of zwoele zomeravond. Maar je plezier kan goed verpest worden door muggen en wespen die je steken of hinderlijk bij je hapjes en drankjes blijven zoemen. Geen nood. Breng een bezoek aan ons tuincentrum in Witmarsum en koop planten die muggen en wespen op afstand houden. Je fleurt er meteen je terras of balkon mee op. Plus nog een paar handige tips tegen muggen en wespen.

Lees meer...
Hebben je kamerplanten jouw vakantie overleefd?

Wellicht een herkenbare situatie... Je gaat op vakantie en hebt misschien iemand geregeld die op je huis past of af en toe de brievenbus komt legen en de planten water komt geven. Wellicht kon je niemand vinden en heb je zelf alle kamerplanten een extra plebs water gegeven voordat je de deur achter je dichttrok. Als je dan thuis komt, dan kan het gebeuren, dat je kamerplanten er ietsje anders bijstaan dan toen je vertrok...

...Lees meer...
Cyclaam!

Cyclamen in huis en tuin

...Lees meer...
Muggen maken rechtsomkeer met deze groene kanjers!

Word je ook soms compleet lek geprikt? Sommige mensen hebben het 'geluk' dat de muggen ze altijd weten te vinden, binnen én buiten! Wij hebben in dat geval een handige tip voor je. Om precies te zijn 7 tips, want met de volgende 7 planten denken muggen wel twee keer na of ze in de buurt komen! Kom dus gerust even langs bij ons in Friesland om zonder jeuk de rest van de zomer door te komen.

...Lees meer...
Moestuintips augustus

Augustus is oogstmaand. Je kunt naar hartenlust smullen van gezonde lekkernijen uit eigen tuin. Naast water geven, mits de autoriteiten dat toestaan vanwege de extreme droogte, kun je nog wat klusjes doen om ervoor te zorgen dat je nog tot laat in het jaar en ook volgend jaar weer van eigen oogst kunt genieten.

Lees meer...
Zo help je tuindieren de hitte overleven

Niet alleen boeren en tuinliefhebbers snakken deze hete en droge zomer naar een paar flinke regenbuien. Zoogdieren, vogels en insecten zoeken naarstig naar drinkwater. In grote steden kruipen de ratten overdag zelfs uit de riolen, op zoek naar drinken. De gemeenten adviseren emmers water in het riool te gooien om de ratten maar vooral daar beneden te houden. Wat kun je doen voor de dieren die je wel graag in de tuin ziet en houdt, en wel op een veilige manier?

Lees meer...
15 Tuintips augustus

Het is hoogzomer. Tijd om te genieten, in binnen- of buitenland! Tegelijkertijd is het extreem warm en droog. Ga dus heel rustig op een koel moment in de ochtend of avond in de tuin aan de slag met deze klusjes en werkzaamheden.

Lees meer...
Zelf een kokedama maken!

Koke... wat? Kokedama! Deze nieuwe rage is overgewaaid vanuit Japan en dit zijn hangende planten in een pot van mos. Weer eens wat anders dan potten op de vloer en zo maak je een leesplek of andere plek in huis waar je geen ruimte hebt op de grond toch lekker groen! Ze zijn heel eenvoudig zelf te maken en met deze zwevende planten creëer je in een mum van tijd een groene en kalme omgeving! Lees vooral verder als je ni...

Lees meer...
Verkoelende kamerplanten top 5!

Tijdens deze soms tropische zomerdagen kan het kwik thuis aardig oplopen. Logisch dat je dan op zoek gaat naar manieren om het huis koel te krijgen. Nu kun je natuurlijk hele huis volzetten met airco's of ventilatoren (net zoals de rest van Nederland), maar wist je dat er ook kamerplanten zijn die verkoelende krachten hebben? Ze zien er niet alleen mooi uit, het is ook nog eens goed voor de...

Lees meer...