Kunstkerstbomen

Een kunstkerstboom in huis! Een kunstkerstboom is tegenwoordig allang geen mindere keuze meer ten opzichte van een natuurlijke kerstboom. De kwaliteit van kunstbomen is in de laatste jaren enorm gestegen en ze zijn bijna niet meer van echte kerstbomen te onderscheiden! Ze staan prachtig in huis en zorgen voor de echte unieke kerstsfeer. Precies zoals een natuurlijke kerstboom! Bezoek vanaf begin november onze kerstshow en kom inspiratie opdoen voor de feestdagen!

Kunstkerstboom: volop voordelen voor jouw huis

Een kunstkerstboom is een uitstekende oplossing als je helemaal geen zin hebt om uitgevallen naalden te moeten opvegen. De nieuwste kunstkerstbomen zijn bijna niet meer van de echte kerstbomen te onderscheiden. Het is bijna alsof je een echte kerstboom in jouw woonkamer hebt staan! In ons tuincentrum te Witmarsum vind je kunstkerstbomen in allerlei kleuren, maten, soorten en van verschillende merken. Kleine kerstbomen van onder de 1.50 meter tot aan kerstbomen van meer dan 2 meter. Kunstkerstbomen met of zonder kerstverlichting en of kerstballen, houten kerstbomen, kerststukjes of witte kerstbomen die er uit zien alsof ze net zijn ondergesneeuwd: wij hebben het! De kunstkerstbomen zijn onder andere van de merken: Noach en Triumph tree. De populairste kunstkerstbomen bij ons groencentrum zijn:

 • Kunstkerstboom met verlichting
 • Kleine kunstkerstboom 100 cm
 • Kunstkerstboom 210 cm
 • Witte kunstkerstboom 

Groencentrum Witmarsum | Kunstkerstbomen | Kunstkerstboom met verlichting

Voordelen van een kunstkerstboom

De keuze tussen een natuurlijke kerstboom of een kunstkerstboom kun je prima zelf maken. Wel zetten wij voor jou enkele voordelen op een rij!

 • Gemak in onderhoud
  Een kunstboom zet je jaarlijks op en je breekt hem een aantal weken later weer af. Je hoeft hem in deze periode geen water te geven en je hebt dus ook geen last van naalden in huis. Die stofzuiger draait dus geen overuren!
   
 • Geen losse lampjes
  Als jij ook ieder jaar loopt te rommelen met snoeren en lampjes die in de knoop zitten, dan is een kunstboom echt iets voor jou! Je hebt ze namelijk met ingebouwde lampjes, waardoor je de boom steeds opbergt en uitzet met lampjes en al!
   
 • Goedkoper
  Een kunstkerstboom koop je voor meerdere jaren en zal daardoor in verhouding goedkoper zijn. Je gebruikt hem maar enkele weken per jaar, dus 10 jaar gaat een mooie kunstboom gemakkelijk mee als hij steeds netjes opgeborgen wordt.

Keuze in kunstkerstbomen

Bij het kopen van een kunstkerstboom, kun je soms door de bomen het bos niet meer zien. Gelukkig hebben wij nóg meer tips voor je, die je kunnen helpen bij het maken van een geschikte keuze!

 1. Let op het aantal takken aan de 'stam'. Hoe meer takken, hoe realistischer de kunstboom eruit ziet.
 2. Er is veel keuze in verlichting. Je kunt kiezen voor een kunstboom met of zonder lampjes, maar ook de soort kerstverlichting is iets om over na te denken. Kies je voor gewone kerstverlichting of voor zuinige kerstverlichting LED?
 3. De hoogte van de boom komt het mooiste uit in uw woning, als er vanaf de top ongeveer 30 centimeter speling is met het plafond.
 4. De diameter van de boom moet wel in de woonkamer passen. Kies dus voordat je een kunstkerstboom aanschaft eerst de plek uit waar hij moet komen te staan en meet vervolgens de ruimte goed op. Zo ben je goed voorbereid.
 5. Wellicht vind je de kleur groen van de boom ook belangrijk. Er zit namelijk wel degelijk kleurverschil tussen de verschillende merken en soorten kunstbomen. Let hier dus op bij het kopen van een kunstkerstboom. 
 6. Vergeet niet om aan een staander te denken. Het zou zonde zijn als je de boom wilt optuigen en je kunt hem niet neerzetten.

Groencentrum Witmarsum | Kunstkerstbomen | Kunstkerstboom met verlichting

Kunstkerstboom kopen in Friesland

Heb je de keuze gemaakt voor een kunstkerstboom? Kom dan gerust eens bij ons langs om te kijken in Groencentrum Witmarsum! We hebben een groot assortiment met veel variatie, waar zeker ook iets voor jou bij zit. Ook online kun je bij ons het assortiment bekijken in de webshop. Naast onze kunstkerstbomen hebben wij ook allerlei andere kerstitems om jouw kerst onvergetelijk te maken. Denk aan kerstdorpen, kerstverlichting en andere kerstdecoratie. Je bent van harte welkom en wij helpen je graag in je keuze! Tot snel in Friesland!

Openingstijden