Nu verkrijgbaar: onze kerstbomen

Kerstbomen

Kerstbomen om jouw kerst dit jaar onvergetelijk te maken koop je bij Groencentrum Witmarsum. Bij kerst hoort natuurlijk goed gezelschap en lekker eten. Het huis is gezellig aangekleed met kerstdecoratie, kleine en grote lichtjes en als klap op de vuurpijl natuurlijk: de kerstboom! De kerstversiering past vaak echt bij de eigenaar van de boom. Sommige bomen zijn vrolijk en bont gekleurd met verschillende soorten ballen en decoratie. Andere bomen zijn stijlvol afgestemd op het interieur met kerstversiering die perfect bij elkaar past. Een enkeling bedenkt zelfs een thema voor de kerstboom en hangt hem bijvoorbeeld vol met roze flamingo's of met blauwe treintjes! Zoveel kerstbomen, zoveel stijlen en allemaal zijn ze leuk! Vanaf 20 november zijn allerlei soorten kerstbomen bij Groencentrum Witmarsum verkrijgbaar. Wij verkopen onze kerstbomen buiten vanuit onze tent en worden meteen gratis voor je ingepakt. Parkeren is gratis en bij ons vind je ook de Easyfix voor de Nordman. Deze kerstboomstandaard is natuurlijk ideaal en heb je nooit meer een scheve boom in huis staan!

Kerstbomen kopen voor de ultieme kerstsfeer

Kerstbomen en kerstartikelen kopen in de omgeving van Grauwe Kat, Hemert of Longerhouw? Dan slaag je 100% bij Groencentrum Witmarsum! De voorbereiding op de gezelligste dagen van het jaar in december begint uiteraard bij het kopen van een echt kerstboompje of kunstkerstboom. Groencentrum Witmarsum biedt enkel de allermooiste kerstbomen aan van top kwaliteit! De kerstbomen van ons tuincentrum in Witmarsum zijn speciaal geteeld door professionele kwekers, met een mooie volle kerstboom die naald vast is als resultaat. Doordat er een strenge kwaliteitscontrole aan vooraf gaat, leveren wij prachtige kerstbomen tegen een scherpe prijs. Een mooie verse kerstboom van goede kwaliteit die je nergens goedkoper vindt. Groencentrum Witmarsum wenst jou alvast een fijne kerst! Een kerstboom met verlichting is natuurlijk een leuker aanzicht dan een kale kerstboom: dus neem ook eens een kijkje op onze kerstverlichting pagina.

Groencentrum Witmarsum | Kerstboom kopen | Kerstshow Friesland

Soorten kerstbomen: er is voor ieder wat wils!

Het toppunt van kerst in huis is natuurlijk een kerstboom! Deze zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Of je nu kiest voor een mini kerstboom van 50 cm of een grote kunstboom van 2,5 meter hoog. Bij gebrek aan ruimte is een kleiner boompje op een tafeltje ook ontzettend leuk, of wat dacht je van twee of drie mini kerstboompjes naast elkaar in de vensterbank met lichtjes en kleine kerstballen erin? Op het gebied van echte kerstbomen zijn er veel Spar soorten te koop, zoals de bekende Nordmann spar en de Fijnspar. De Nordmann kerstboom is een goede, kwalitatief spar, die zijn zachte naalden nauwelijks los laat. Dat is ook precies wat we thuis willen! Met zijn stevige takken houdt de kerstboom alle kerstversiering op zijn plek en straalt de boom in uw woonkamer dankzij zijn mooie groene kleur. Een échte sfeerbrenger voor thuis dus! Uw kerstboom versieren met de mooiste kerstboomversiering, kerstboomkaarsjes en kerstverlichting? Ook deze kerstspullen vind je bij ons gezellige tuincentrum.

Kerstboomstandaard van EasyFix voor kaarsrechte kerstbomen

Op zoek naar een oplossing om binnen enkele seconden een kaarsrechte kerstboom in huis te hebben? Kies dan voor de EasyFix; dé bekende kerstboomstandaard. In ons tuincentrum vind je diverse kerstboomstandaarden in allerlei soorten, maten, kleuren en materialen. Zo vind je altijd een EasyFix die in jouw interieur past. Wanneer je bij ons een kerstboom op stam koopt, boren wij een gat in de stam. Thuis hoef je alleen maar de punt van de EasyFix in het gat te duwen en de kerstboom is klaar om versierd te worden. Vergeet niet om wat water toe te voeren in de EasyFix, want daar houdt de kerstboom wel van. Koop dus bij Groencentrum de mooiste kerstboom én een bijpassende EasyFix!

Een kerstboom kiezen bij Groencentrum Witmarsum

Het kiezen van de perfecte kerstboom is ieder jaar weer hetzelfde ritueel. Of je een alternatieve kerstboom dit jaar kiest of toch liever gaat voor een algemene: de keuze voor een boom is natuurlijk heel persoonlijk. Wellicht helpen deze stappen je in je keuze voor de kerstboom die perfect bij je past.

Boomsoort
Er worden twee soorten naaldbomen aangeboden als kerstboom: de Picea en de Abies. Hoe je het verschil herkent?

  1. De Picea heeft hangende en stekelige naalden. Een ander kenmerk is het 'vlaggetje'. Bij het lostrekken van een naald van de bast wordt er een klein stukje bast meegetrokken (in de vorm van een vlaggetje). De Picea heeft dennenappels die altijd neerwaarts gericht zijn.
     
  2. De Abies is te herkennen aan zijn naalden. Deze staan rechtop en zijn stomp. Ze voelen bovendien zachter aan dan de naalden van de Picea. De Abies heeft kegels die altijd rechtop staan.

Groencentrum Witmarsum | Kerstboom kopen | Kerstshow Friesland

Verzorgingstips voor de kerstboom

  1. Bewaar goed het netje dat we om jouw kerstboom doen wanneer je de kerstboom koopt. Zo ruim je hem na de kerst gemakkelijk op.
  2. Zaag ook eerst een klein stukje van de stam af en plaats daarna de boom in een emmer water voor minimaal 24 uur. Zo kan jouw eigen kerstboom zich volzuigen met water en is de onderkant van de kerstboom weer vers. 
  3. Het is ook verstandig om de kerstboom eerst een dag even te laten acclimatiseren. Van de winkel naar de woonkamer is namelijk een erg groot temperatuurverschil voor de kerstboom. Plaats de kerstboom daarom eerst een dagje in bijvoorbeeld de hal of schuur. 
  4. Zoek allereerst een uiterst mooie plek voor de boom. Let hierbij wel op tocht, want dit kan jouw kerstboom laten uitdrogen. Zet jouw boom ook niet dicht tegen een verwarmingsbron maar houd ongeveer 2 meter afstand. 
  5. Zolang de kerstboom opgetuigd staat, is het verstandig dat deze ondergedompeld in water staat. Dit voorkomt uitdroging van de kerstboom en daarbij dus het uitvallen van de naalden. 

Kerstboom kopen in Friesland

Ben je op zoek naar een kerstboom of kerstboomverlichting? Kom dan gerust eens kijken bij Groencentrum Witmarsum in Friesland. We hebben een groot assortiment aan verschillende echte kerstbomen én kunstkerstbomen, in veel verschillende boomsoorten en hoogtes. Voor ieder interieur is er wat wils en ons ervaren personeel adviseert je graag! Tot snel bij Groencentrum Witmarsum! Groencentrum Witmarsum biedt onder andere: kerstverlichtingkerstdorpenkerstdecoratie én kunstkerstbomen! Kom eens gezellig bij ons langs!

Openingstijden