Tips & Tricks voor waanzinnig wonen!

Deel je met ons dezelfde passie voor interieur en huiselijke sferen? Of je nu op zoek bent naar ideeën voor je nieuwe woning of plannen hebt om je huidige huis een grootschalige renovatie of subtiele opfrisbeurt te geven, hier ben je aan het juiste adres!

Op deze pagina gaan we samen op ontdekkingstocht door de nieuwste trends op woongebied, bieden we deskundig kleuradvies, delen we handige stylingtips en nog veel meer... Een thuis moet immers perfect aansluiten bij jouw persoonlijkheid en stijlvoorkeur. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je woning een comfortabele en praktische inrichting heeft.

Of je nu in een knus appartement verblijft, een charmant jaren '30 huis bewoont of de luxe hebt van een ruime nieuwbouwwoning, wij staan klaar om je te assisteren bij het verwezenlijken van jouw droomhuis. Laten we samen inspiratie opdoen!

Binnen

 
Ruimte groter laten ogen?

Laten we onze reis beginnen met een statement: kleuren zijn het toverkruid die elke ruimte kan omtoveren van saai naar levendig. Ze bezitten de magie om je ruimte groter of juist knusser te doen lijken. Een vloer, muren en meubels gehuld in lichte tinten kunnen je ruimte visueel vergroten. Wit, beige en pastelkleuren weerkaatsen het licht en creëren een gevoel van ruimte. Een andere methode om de ruimte te vergroten is door dezelfde kleur te gebruiken voor zowel de muren als het plafond. Hierdoor vervagen de grenzen tussen deze twee oppervlakken en lijkt de kamer hoger en daarmee ruimer.

Woonaccessoires

Hoe verlichting jouw interieur beïnvloedt

Verlichting neemt een vooraanstaande plaats in binnen het interieur. Het heeft de kracht om de sfeer van een ruimte te versterken en tevens een functioneel aspect aan je woning toe te voegen. Het is van belang te realiseren dat er diverse typen verlichting bestaan, waarvan deze 3 de voornaamste zijn:

  • Algemene verlichting
  • Sfeerverlichting
  • Accentverlichting

Algemene verlichting, ook wel basisverlichting genoemd, voorziet de ruimte van een overkoepelende verlichting en vormt het fundament waarop je verder kunt bouwen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een plafondlamp in het midden van je woonkamer. Sfeerverlichting, zoals de naam al aangeeft, is bedoeld om een specifieke ambiance te creëren. Accentverlichting daarentegen benadrukt bepaalde elementen in de ruimte, zoals een kunstwerk of een prachtige plant. Deze verschillende verlichtingssoorten kunnen uitstekend gecombineerd worden. Je zou bijvoorbeeld een fraaie hanglamp als algemene verlichting kunnen gebruiken, tafellampen als sfeerverlichting kunnen inzetten en spots kunnen laten schitteren als accentverlichting.

Tip! Vergeet ook niet de kleurtemperatuur van de verlichting in acht te nemen. Warm wit licht is perfect voor sfeerverlichting, terwijl helder wit licht eerder als functionele verlichting wordt beschouwd, bijvoorbeeld voor een leeslamp. Met behulp van een dimmer kun je de sfeer in een ruimte nog verder beïnvloeden.

Interieurlampen