Snijbloemen

Bloemen zijn prachtig om in huis te hebben. Of je ze nu koopt voor jezelf of ze van een ander krijgt. Ze zijn sfeerverhogend en mooi om te zien.

Snijbloemen lang mooi houden

Uiteraard wil je je bloemen ook zo lang mogelijk mooi houden. Hoe je dat precies doet laten wij je weten met 10 tips van onze expert.

1. Glazen vaas

Een goede vaas is van glas, zodat je kunt zien of deze schoon is. Vazen van ander materiaal, zoals keramiek hebben vaak grote poriën, waardoor er bacteriën blijven zitten. Dit kan de houdbaarheid van uw boeket aantasten. Een metalen of zinken vaas geeft zelfs zuur af! Probeer dit ten allen tijden te voorkomen.

2. Chloor

Als je bloemen in een vaas hebt gehad, kun je deze het beste schoonmaken met chloor. Hierdoor wordt de vaas echt goed schoon en blijven er geen bacteriën achter. Dit is fijn voor de volgende bos die erin mag komen te staan.

3. Rozen tip
Voelen de rozen wat slap aan? Wikkel ze in een krant en zet ze een nacht koel weg. Dat doet ze ontzettend goed!

4. Koud water
Je hoort weleens verhalen over lauw water ten opzichte van koud water om in de vaas te doen. Gebruik koud water in de vaas, dit werkt prima.

5. Voeding
Voeg altijd voeding toe. Naast extra energie zit hier ook een bacterie-dodend middel in. Hierdoor blijft het water helder, waardoor de bloemen langer mooi blijven.

6. Blad in het water
Zorg er altijd voor dat er geen bladeren in het water hangen. Haal de onderste bladeren van de snijbloemen af, zodat er geen bacteriën in het water kunnen komen.

7. Schuin afsnijden
Snij de bloemen schuin af op 45 graden. Snij vooral niet te schuin, want hoe groter het snijvlak, hoe groter het risico op bacteriën.

8. Stelen
Haal altijd minimaal 2 centimeter van de stelen af, ook als je de bloemen lang wilt houden. In de onderste paar centimeter zitten namelijk vaak bacteriën en zo ben je hier gelijk vanaf.

9. Temperatuur
Bloemen blijven het langst mooi op een koele plek. Zet ze vooral niet in de volle zon, want zo drogen ze snel uit.

10. Locatie
Zet de bloemen nooit in de buurt van fruit. Fruit stoot bepaalde gassen uit, die de levensduur van de bloemen verkort. Dit is zonde!

Snijbloemen vers van de veiling

Onze snijbloemen komen vers van de bloemenveiling uit Aalsmeer. Er staat ook een groot assortiment bloemen in onze koelcel. Daarnaast staan er altijd luxe boeketten in verschillende prijsklasses klaar. Het is ook mogelijk samen met één van onze medewerkers zelf een boeket samen te stellen. Modern, klassiek of een mooi seizoengebonden boeket, u vind het allemaal in onze snijbloemen afdeling. Zo bent u altijd verzekerd van een vers boeket, waar u lang plezier van heeft.

Je bent van harte welkom om ons assortiment aan mooie verse snijbloemen te komen bekijken. We helpen je graag met het samenstellen van een iets naar je smaak!