Bomen en hagen

Ook voor bomen en hagen ben je bij Groencentrum Witmarsum aan het juiste adres. Je vindt bij ons verschillende soorten bomen en hagen voor in de tuin. Wil je graag meer privacy in de tuin creëren door middel van een haagbeuk? Of ben je juist op zoek naar de mogelijkheid om een bosplantsoen aan te leggen? We helpen je graag om de juiste bomen en planten te vinden om jouw omgeving een stuk groener te maken! Een groene omgeving is niet alleen erg sfeerverhogend, maar draagt ook nog eens bij aan de biodiversiteit waardoor onder andere meer bijen en vlinders hun weg naar jouw tuin kunnen vinden. 

Een haagbeuk of een beuk, wat is het verschil?

Hoewel de beuk en de haagbeuk qua naam soms lastig uit elkaar te houden zijn, is er zeker een aantal belangrijke verschillen tussen deze twee. 

  • Een beuk behoudt het verdorde blad in de winter, een haagbeuk verliest is volledig bladverliezend
  • Een beukenhaag geeft daardoor het hele jaar door meer privacy, waar een haagbeuk dit in de winter niet doet. 
  • Van de Beukenhaag, ook wel de Fagus genaamd, zijn er groene en rode varianten. Van de haagbeuk, ook wel Carpinus genoemd is er alleen een groene variant. 

Bomen en Hagen Groencentrum Witmarsum

Wanneer kun je een haagbeuk of een beukenhaag planten?

Als je bijvoorbeeld een rode beukenhaag wilt planten voor een mooie afscherming in de voortuin, dan is het najaar de beste periode om dit te doen. Met uitzondering van periodes waarin het vriest, kun je de rode beuk of de groene beuk van oktober tot en met april planten. Als je de beuk vroeg in het jaar plant, dan is deze sterk genoeg voor in de zomer wanneer er eventueel een hittegolf komt. Voor een haagbeuk geldt in principe hetzelfde, zolang het niet vriest is het najaar tot begin april een goede periode om de haagbeuk te planten. Door de haagbeuk juist in het najaar te planten is deze in het voorjaar klaar om nieuwe knoppen en bladeren aan te maken. Twijfel je nog welke haag het beste bij jouw tuin past? Vraag ons dan gerust om advies, dan voorzien we je van meer informatie! 

Bomen of bosplantsoen kopen in Witmarsum?

Bij Groencentrum Witmarsum vind je verschillende opties voor hagen, bomen en bosplantsoen. Onder bosplantsoen verstaan we bomen en heesters die in Nederland van nature voorkomen. Vaak wordt een bosplantsoen aangelegd om een natuurlijke scheiding te maken, maar ook bij de aanleg van een natuurlijke tuin kun je kiezen voor bosplantsoen. Op deze manier breng je een natuurlijke sfeer die past bij het Nederlandse landschap terug in jouw tuin. 

Bomen en hagen Witmarsum

Wil je meer weten over het aanleggen van een haag of een bosplantsoen? Bezoek Groencentrum Witmarsum

Ben je benieuwd welke haag het beste bij jou en jouw tuin past, of wil je meer weten over de mogelijkheden voor een bosplantsoen in jouw tuin? In ons Groencentrum in Witmarsum, in de buurt van Leeuwarden voorzien we je graag van meer informatie. Ook voor vele andere planten, bomen, fruitbomen en nog veel meer tuinartikelen ben je bij ons aan het juiste adres! Graag tot ziens in ons groencentrum in Witmarsum!