Bewatering

Een gezonde, bloeiende tuin kan niet zonder de juiste bewatering. Planten water geven is een onmisbaar onderdeel als het om tuinieren gaat. Bij Groencentrum Witmarsum helpen we iedereen met het bewateren van hun planten in huis of tuin. Of het nu gaat om kamerplanten, tuinplanten of een compleet gazon, wij staan voor jou en jouw planten klaar! Voor iedereen met een tuin, balkon, stadstuin, dakterras, patio of geveltuin zijn er geschikte bewateringsopties te vinden. Op onze afdeling met tuingereedschap vindt je allerlei manieren om planten water te geven. Dit varieert van sproeisystemen tot eenvoudige handgieters van Gardena en Talen Tools. Wij luisteren naar jouw wensen, doel en budget en vinden de beste bewatering!

 

Onze 3 beste bewateringstips!

Wie van zijn planten houdt, geeft op de juiste manier water. Volg onze tips voor optimale groei en gezonde planten.

1. Bewater in de ochtend

- Minder verdamping
- Minder kans op schimmelvorming 
- Stimuleert gezonde groei

2. Let op de hoeveelheid

- Vermijd overbewatering / wortelrot
- Voorkom uitdroging
- Liever grondige bewatering
- Geef water aan de basis

3. Soort bewatering

- Grootte van de tuin
- Type planten
- Beschikbare tijd
- Budget

Vragen? Kom langs in Witmarsum!

 

Bewatering: Handmatig of Automatisch?

Wanneer kies je voor handmatig watergeven en wanneer besluit je over te stappen op automatische bewatering? Ben je regelmatig van huis? Heb je een zeer groot oppervlak te besproeien? Of vergeet je structureel de planten in de tuin water te geven? Dan biedt een automatische bewateringssysteem een erg goede uitkomst. Een automatisch bewateringssysteem hoeft niet altijd zeer geavanceerd te zijn. Er zijn namelijk verschillende soorten mogelijkheden voor verschillende doeleindes. Houd rekening met de volgende aspecten bij het kiezen van een geautomatiseerd bewateringssysteem: 

  • grootte
  • soort planten
  • budget

Wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte manier om jouw planten te bewateren. Kom langs en vraag ons personeel om advies.

 

Bewatering van Gardena

Gardena is een bekend merk dat een breed scala aan gereedschappen en accessoires biedt voor tuinirrigatie. Hier volgt informatie over enkele van de verschillende bewateringsgereedschappen van Gardena:

Sproeiers:
Oscillerende sproeiers bewegen heen en weer om een gelijkmatige waterverdeling te garanderen, cirkelvormige sproeiers besproeien een specifiek gebied en sector- en zwenksproeiers stel je in op de gewenste sproeihoek.

Tuinslangen: 
Gardena tuinslangen zijn ontworpen voor duurzaamheid en gebruiksgemak. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en diameters, afhankelijk van de behoeften van jouw tuin. Breidt jouw tuinslang uit met koppelstukken, zoals kranen, koppelingen en spuitpistolen om het bewateringsproces te vergemakkelijken.

Ophangsysteem:
Wie wil voorkomen dat de tuinslang in de knoop raakt, bergt hem op aan een muursteun, haspel of wandhanger. Rol de tuinslang losjes over het opbergsysteem op en rol hem gemakkelijk weer uit voor gebruik.

Lees meer over bewatering

7 Tips voor wijs omgaan met water Bewatering tips van de expert De tuin besproeien in de zomer

Bewatering bij Groencentrum Witmarsum

Bij Groencentrum Witmarsum kun je vertrouwen op een uitgebreid assortiment hoogwaardige bewateringsproducten. Of je nu op zoek bent naar sproeiers, druppelsystemen, gieters of andere bewateringsaccessoires, wij hebben precies wat je nodig hebt om je tuin gezond en weelderig te houden. Onze vriendelijke medewerkers staan klaar om je te helpen bij het kiezen van de juiste bewateringsoplossingen die passen bij jouw specifieke behoeften. Bezoek ons tuincentrum en ontdek het gemak van het vinden van de beste bewateringsproducten bij Groencentrum Witmarsum. Jouw tuin verdient de beste zorg en met onze bewateringsproducten kun je een bloeiende oase creëren waar je trots op kunt zijn!

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Gereedschap