Bewatering tips van de expert

Bewatering tips van de expert

De afgelopen jaren worden de zomers in Nederland steeds warmer en dat betekent dat uw planten in de tuin of op het balkon steeds meer water nodig hebben! Dat kan nogal veel tijd gaan kosten en als u een paar dagen weggaat kan het de planten al uitdrogen. Om uw planten in de tuin of op het balkon ten alle tijden te voorzien van genoeg water, hebben wij een aantal bewatering tips voor u opgesteld van onze expert. Groencentrum Witmarsum heeft alles wat u nodig heeft op het gebied van bewatering!

Automatische bewatering aanleggen

Als u vaak een paar dagen weg bent van huis of geen tijd hebt om iedere dag de planten buiten water te geven is het aanleggen van automatische bewatering een goed idee. Automatische bewatering zorgt ervoor dat uw planten de juiste hoeveelheid water op de juiste tijdstippen krijgt. In ons assortiment vindt u verschillende soorten bewateringsystemen. Kom langs bij ons groencentrum in Witmarsum om de mogelijkheden voor uw tuin te bekijken. U kunt onder andere kiezen uit de volgende automatische systemen:

  • Sproeiers
  • Zwenksproeiers
  • Druppelslangen

Het juiste tijdstip

Wist u dat het uitmaakt op welke tijdstippen u de planten water geeft in de zomer? Als u dit midden op de dag doet, is het water vaak al opgelost in de lucht voordat het de grond bereikt. Geef de planten in uw tuin dus altijd 's ochtends of 's avonds water. 

bewatering-systemen-automatisch

De waterdruk berekenen

Als u een tuinslang op een systeem met meerdere sproeiers gaat aansluiten, zult u eerst de waterdruk moeten meten. Dit kunt u het beste doen door een grote emmer van 10 liter onder de kraan neer te zetten en te tellen hoe lang het duurt voordat deze gevuld is met water. Dit maakt het mogelijk om de waarde per liter per seconde te berekenen. Voor meer advies over het berekenen van de waterdruk neemt u contact met ons op of komt u langs bij ons tuincentrum in Witmarsum. 

Meer bewatering tips van de expert

Heeft u nog geen idee wat voor systeem het beste bij uw tuin past? Kom langs bij Groencentrum Witmarsum en vraag advies aan één van onze medewerkers. Hopelijk zien wij u snel terug in ons tuincentrum!  

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Calla: Woonplant van de maand juni 2020

De Calla, of officieel de Zantedeschia komt evenals de Anthurium en de Spathiphyllum uit de familie van de Araceae en wordt gekenmerkt door het trechtervormige schutblad (spatha).

Lees meer...
Moestuinieren in mei en juni

Het wordt steeds warmer en nog even en het is alweer zomer. Een heerlijke periode, zeker in de moestuin, want alles groeit als kool.

Lees meer...
Top 3 Mooiste Klimplanten

Klimplanten zijn er in allerlei soorten en maten. Als je opzoek bent naar een verfraaiing van uw schutting of muur dan zijn klimplantjes de ideale oplossing. Deze tuinplanten  zijn allemaal aantrekkelijk om naar te kijken dankzij hun rijke bloei, prachtig blad en de meest opvallende bessen. In ons kikkerlandje is er altijd wel een lelijk hekwerk of schutting dat ve...

Lees meer...
Top 5 zomerbollen

Nu de IJsheiligen vertrokken zijn is de grootste kans op nachtvorst verdwenen. Tijd om zomerbollen te planten of bloeiend en al in te slaan!

Lees meer...