Bewatering tips van de expert

Bewatering tips van de expert

De afgelopen jaren worden de zomers in Nederland steeds warmer en dat betekent dat uw planten in de tuin of op het balkon steeds meer water nodig hebben! Dat kan nogal veel tijd gaan kosten en als u een paar dagen weggaat kan het de planten al uitdrogen. Om uw planten in de tuin of op het balkon ten alle tijden te voorzien van genoeg water, hebben wij een aantal bewatering tips voor u opgesteld van onze expert. Groencentrum Witmarsum heeft alles wat u nodig heeft op het gebied van bewatering!

Automatische bewatering aanleggen

Als u vaak een paar dagen weg bent van huis of geen tijd hebt om iedere dag de planten buiten water te geven is het aanleggen van automatische bewatering een goed idee. Automatische bewatering zorgt ervoor dat uw planten de juiste hoeveelheid water op de juiste tijdstippen krijgt. In ons assortiment vindt u verschillende soorten bewateringsystemen. Kom langs bij ons groencentrum in Witmarsum om de mogelijkheden voor uw tuin te bekijken. U kunt onder andere kiezen uit de volgende automatische systemen:

  • Sproeiers
  • Zwenksproeiers
  • Druppelslangen

Het juiste tijdstip

Wist u dat het uitmaakt op welke tijdstippen u de planten water geeft in de zomer? Als u dit midden op de dag doet, is het water vaak al opgelost in de lucht voordat het de grond bereikt. Geef de planten in uw tuin dus altijd 's ochtends of 's avonds water. 

bewatering-systemen-automatisch

De waterdruk berekenen

Als u een tuinslang op een systeem met meerdere sproeiers gaat aansluiten, zult u eerst de waterdruk moeten meten. Dit kunt u het beste doen door een grote emmer van 10 liter onder de kraan neer te zetten en te tellen hoe lang het duurt voordat deze gevuld is met water. Dit maakt het mogelijk om de waarde per liter per seconde te berekenen. Voor meer advies over het berekenen van de waterdruk neemt u contact met ons op of komt u langs bij ons tuincentrum in Witmarsum. 

Meer bewatering tips van de expert

Heeft u nog geen idee wat voor systeem het beste bij uw tuin past? Kom langs bij Groencentrum Witmarsum en vraag advies aan één van onze medewerkers. Hopelijk zien wij u snel terug in ons tuincentrum!  

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Nu doen: meer wintergroen!

Het wordt kouder en donkerder. Koning Winter is in aantocht. De herfst is gelukkig een prima periode om nog nieuwe planten, struiken en bomen in de tuin te zetten, want de grond is warm en vochtig.

Lees meer...
Yucca: Woonplant van de maand december 2020

De Yucca komt uit de familie van de agave-achtigen, de Agavaceae, waartoe ook woonplanten zoals Dracaena, Beaucarnea en Cordyline behoren.

Lees meer...
Amaryllis: kamerplant, bloembol én snijbloem van dit moment

Ze duiken nu weer op in alle mogelijke gedaantes, vormen en kleuren: amarylissen! Officieel het deze bloembol Hippeastrum, maar die naam onthoudt niemand.

Lees meer...
Tuincentrum vol sinterklaascadeaus

In ons tuincentrum in kun je je nu al helemaal in kerstsfeer onderdompelen - zie ons eerdere bericht over de kersttrends van dit jaar op deze site - maar we vieren natuurlijk eerst Sinterklaas.

Lees meer...