Bewatering tips van de expert

Bewatering tips van de expert

De afgelopen jaren worden de zomers in Nederland steeds warmer en dat betekent dat uw planten in de tuin of op het balkon steeds meer water nodig hebben! Dat kan nogal veel tijd gaan kosten en als u een paar dagen weggaat kan het de planten al uitdrogen. Om uw planten in de tuin of op het balkon ten alle tijden te voorzien van genoeg water, hebben wij een aantal bewatering tips voor u opgesteld van onze expert. Groencentrum Witmarsum heeft alles wat u nodig heeft op het gebied van bewatering!

Automatische bewatering aanleggen

Als u vaak een paar dagen weg bent van huis of geen tijd hebt om iedere dag de planten buiten water te geven is het aanleggen van automatische bewatering een goed idee. Automatische bewatering zorgt ervoor dat uw planten de juiste hoeveelheid water op de juiste tijdstippen krijgt. In ons assortiment vindt u verschillende soorten bewateringsystemen. Kom langs bij ons groencentrum in Witmarsum om de mogelijkheden voor uw tuin te bekijken. U kunt onder andere kiezen uit de volgende automatische systemen:

  • Sproeiers
  • Zwenksproeiers
  • Druppelslangen

Het juiste tijdstip

Wist u dat het uitmaakt op welke tijdstippen u de planten water geeft in de zomer? Als u dit midden op de dag doet, is het water vaak al opgelost in de lucht voordat het de grond bereikt. Geef de planten in uw tuin dus altijd 's ochtends of 's avonds water. 

bewatering-systemen-automatisch

De waterdruk berekenen

Als u een tuinslang op een systeem met meerdere sproeiers gaat aansluiten, zult u eerst de waterdruk moeten meten. Dit kunt u het beste doen door een grote emmer van 10 liter onder de kraan neer te zetten en te tellen hoe lang het duurt voordat deze gevuld is met water. Dit maakt het mogelijk om de waarde per liter per seconde te berekenen. Voor meer advies over het berekenen van de waterdruk neemt u contact met ons op of komt u langs bij ons tuincentrum in Witmarsum. 

Meer bewatering tips van de expert

Heeft u nog geen idee wat voor systeem het beste bij uw tuin past? Kom langs bij Groencentrum Witmarsum en vraag advies aan één van onze medewerkers. Hopelijk zien wij u snel terug in ons tuincentrum!  

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Op 20 juni is het de langste dag van het jaar. Dat betekent (mid)zomer! De ideale tijd om ervoor te zorgen dat je tuin- en balkonplanten nog lang en rijk zullen bloeien. Waarom en hoe ontdek je hier!

Lees meer...

Of je nu een tuinfeestje geeft of gewoon geniet van een ontspannen avondje thuis, cocktails met zelfgekweekte groente en kruiden zijn een geweldige manier om je vrienden en familie te verrassen. In dit blogartikel delen we inspirerende recepten die niet alleen lekker zijn, maar ook gezond en verfrissend. Cheers!

Lees meer...

Waarom zou je een dure vlucht naar de Costa del Sol boeken als je een stukje Spanje in je eigen achtertuin kunt creëren? Met een beetje creativiteit kun je genieten van de uitnodigende sfeer van het Spaanse leven zonder je huis te verlaten.

Lees meer...