Kamerplanten in het najaar

Kamerplanten in het najaar

De laatste zomerse zonnestralen komen door en het zomerse tuinseizoen komt ten einde. Maar dit is geen reden om binnen niet onze groene handen te gebruiken. Kamerplanten zorgen namelijk voor een echte herfstsfeer thuis. Om deze kamerplanten in het najaar en winter mooi te houden, is een goede verzorging erg van belang. 

Kamerplanten kopen 

Bij Groencentrum Witmarsum kunt u grote kamerplanten van topkwaliteit en tegen een scherpe prijs kopen. In de loop der jaren hebben er veel trends de revue gepasseerd op het gebied van interieur inrichting met planten. Voorheen was het ongewoon om een grote kamerplant in uw woonkamer te plaatsen en op kantoor was dat al helemaal een taboe. Men had vooral het idee dat een grote kamerplant veel tijd en aandacht nodig had. Tegenwoordig kopen veel meer mensen een kantoorplant of een kamerplant in huis. Door meerdere kamerplanten te plaatsen, wordt een unieke en gezellige sfeer in huis gecreëerd. Kamerplanten zijn vaak een echte eyecatcher en bieden velen voordelen. Kamerplanten zijn enorm gezond, het zijn luchtzuiverende planten en kunnen bovendien stress verminderen en welzijn verhogen. Maak uw interieur ook een stuk gezelliger door middel van kamerplanten. WItmarsum te Friesland biedt een enorm groot en compleet aanbod over bijzondere kamerplanten. Fleur ongezellige hoeken in uw huis  of kantoor op met een grote kamerplant van www.witmarsum.nl

Een aantal van deze binnenplanten voor in de herfst zijn:

  • De Philodendron
  • De Calathea
  • De Kentiapalm
  • De Sansevieria

Kamerplanten bestellen

Hier en daar beginnen de bladeren al van de bomen te vallen: oftewel de herfst komt eraan. Ook voor uw interieur planten heeft dit gevolgen: denk aan de verkorte dagen in het najaar. Zoals eerder werd genoemd is het belangrijk dat planten genoeg zonlicht krijgen om zo mooi groen te blijven en goed te kunnen groeien. De meeste planten houden het toch wel vol, het kan zijn dat ze iets meer bladeren laten vallen in deze tijd, maar die groeien in het voorjaar wel weer aan. Je kunt uiteraard kiezen voor een plant die daar minder moeite mee heeft en de herfst en winter makkelijk doorkomt. Denk maar eens aan de Dracaena. Deze kamerplant kan makkelijk zonder zonlicht. Ook de eerdergenoemde Calathea is een voorbeeld van een plant die zelfs fleurt in de donkere en kortere winterdagen. De Calathea is een prachtige plant met unieke donkere kleuren, zo is het blad niet alleen groen maar ook donkerrood. De Calathea is afkomstig uit Zuid-Amerika waar ze vooral in de oerwouden voorkomen. Deze kamerplant is erg bijzonder, dit komt doordat de balderen van de Calathea leven. In de avond sluiten de bladeren namelijk en ’s ochtends gaan ze ook weer vanzelf open, dit zorgt voor een unieke uitstraling.

Winterharde planten voor het najaar

U kunt voor zowel tuinplanten als kamerplanten voor het najaar onze webshop bekijken of eens langskomen in onze winkel! Ook hebben wij unieke tuintips voor zowel binnen- als tuinplanten. Deze kun je hier bekijken. Als je meer geïnteresseerd bent in tips voor het planten van bloembollen in september, kun je hier meer informatie vinden. 

 

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Lees onze 11 praktische tips voor een biodiverse, klimaatbestendige en natuurinclusieve tuin!

Lees meer...

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Witmarsum heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...

Natuurlijke tuinen zijn niet alleen mooi (en mega interessant) om naar te kijken, maar zijn ook een heel belangrijk onderdeel voor het behoud van biodiversiteit. In deze blog duiken we dieper in op het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin en ontdekken we hoe jouw eigen groene oase kan bijdragen aan een gezonder ecosysteem.

Lees meer...