Tips voor het planten van bloembollen in september

Tips voor het planten van bloembollen in september

De herfst is het moment om (voorjaarsbloeiende) bollen te planten, zodat je in de lente kan genieten van mooie bloeiende bollen. Op die manier geniet je al vroeg in de lente van heel veel kleurenpracht. Denk hierbij aan planten zoals:

Soorten bloembollen

De mooie kleuren in de herfst, zorgen voor een tevreden glimlach bij Groencentrum Witmarsum. Het is niet alleen lust voor het oog, maar het maakt alles ook meteen een stuk gezelliger. Tulpen, hyacinten, krokussen en sneeuwklokjes zijn allemaal echte smaakmakers na een koude winter. Uiteraard zijn er diverse soorten en maten. Zo kun je onderscheid maken in voorjaarsbloeiende- en zomerbloeiende bollen.

  • Voorjaarsbloeiende bollen: narcissen, blauwe druifjes, krokussen, sneeuwklokjes en tulpen. Deze worden in het najaar geplant en het liefst voor de eerste vorst.
  • Zomerbloeiende bollen: dahlia’s, anemonen, gladiolen en begonia’s. Deze worden in het voorjaar gepland en het liefst na de laatste nachtvorst.

Bloembollen kopen

Voorjaarsbloeiende bollen kunnen het beste vanaf september tot en met december geplant worden. De bollen kun je op diverse manieren planten. Denk aan:

  • Groepjes bij elkaar
  • Tussen het gazon
  • In een bloembak
  • Verspreid in een border

Een handig ezelsbruggetje is dat bollen altijd twee keer zo diep geplant moeten worden als de bol hoog is. Hierbij geldt een uitzondering op Dahlia’s en Begonia’s. Deze twee moeten onder het oppervlakte geplant worden.

Wil jij dus ook genieten van bloembollen in de lente? Kom dan gerust langs in Friesland bij Groencentrum Witmarsum! Ons ervaren personeel staat graag voor je klaar!