Tips voor het planten van bloembollen in september

Tips voor het planten van bloembollen in september

De herfst is het moment om (voorjaarsbloeiende) bollen te planten, zodat je in de lente kan genieten van mooie bloeiende bollen. Op die manier geniet je al vroeg in de lente van heel veel kleurenpracht. Denk hierbij aan planten zoals:

Soorten bloembollen

De mooie kleuren in de herfst, zorgen voor een tevreden glimlach bij Groencentrum Witmarsum. Het is niet alleen lust voor het oog, maar het maakt alles ook meteen een stuk gezelliger. Tulpen, hyacinten, krokussen en sneeuwklokjes zijn allemaal echte smaakmakers na een koude winter. Uiteraard zijn er diverse soorten en maten. Zo kun je onderscheid maken in voorjaarsbloeiende- en zomerbloeiende bollen.

  • Voorjaarsbloeiende bollen: narcissen, blauwe druifjes, krokussen, sneeuwklokjes en tulpen. Deze worden in het najaar geplant en het liefst voor de eerste vorst.
  • Zomerbloeiende bollen: dahlia’s, anemonen, gladiolen en begonia’s. Deze worden in het voorjaar gepland en het liefst na de laatste nachtvorst.

Bloembollen kopen

Voorjaarsbloeiende bollen kunnen het beste vanaf september tot en met december geplant worden. De bollen kun je op diverse manieren planten. Denk aan:

  • Groepjes bij elkaar
  • Tussen het gazon
  • In een bloembak
  • Verspreid in een border

Een handig ezelsbruggetje is dat bollen altijd twee keer zo diep geplant moeten worden als de bol hoog is. Hierbij geldt een uitzondering op Dahlia’s en Begonia’s. Deze twee moeten onder het oppervlakte geplant worden.

Wil jij dus ook genieten van bloembollen in de lente? Kom dan gerust langs in Friesland bij Groencentrum Witmarsum! Ons ervaren personeel staat graag voor je klaar!

 

 

 

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Natuurlijke tuinen zijn niet alleen mooi (en mega interessant) om naar te kijken, maar zijn ook een heel belangrijk onderdeel voor het behoud van biodiversiteit. In deze blog duiken we dieper in op het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin en ontdekken we hoe jouw eigen groene oase kan bijdragen aan een gezonder ecosysteem.

Lees meer...

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Witmarsum geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...