Laat je verleiden en verblijden door de kerstshow in ons tuincentrum

Laat je verleiden en verblijden door de kerstshow in ons tuincentrum

Kerst begint vroeger dan ooit. In ons tuincentrum in Witmarsum zijn we er al helemaal klaar voor. Op onze inspirerende, corona-proof opgebouwde kerstshow vind je de laatste trends. Maar volg vooral je eigen smaak, en kijk wat er bij jouw interieurstijl en gezinssamenstelling past. Doe inspiratie op en sla alvast wat kleine, trendy kerstdecoraties in of pak meteen groots uit. In deze nare tijden waarin we aan huis gekluisterd zijn kun je er maar beter het beste van maken en je huis nu al winters warm en sprankelend verlicht inrichten.

Kerst 2020 in elke stijl

Er lijken elk jaar meer trends te zijn, terwijl klassiekers als rood en groen met zilver en goud of winters wit nooit weg te denken zijn. Uit de vele verschillende kersttrends lichten we er hier een paar van de meest opvallende uit.

Een wilde kerst

De trends voor kerst volgen zowel de laatste interieur- als modestijlen. Dierenprints duiken al een tijd op in hippe interieurs en kledingkasten. Nu zijn er ook kerstballen met dierenprints en glanzende tijgers of luipaarden voor in de boom, maar ook strikken, kussens en plaids. Maak er een lekkere beestenboel van, aangevuld met bijpassende grote, exotische kamerplanten.

Een droge kerst

Of we eindelijk weer eens sneeuw krijgen met kerst blijft de vraag, maar hopelijk blijft het wel een beetje droog. Droogbloemen zien we namelijk al een tijd steeds vaker in huis, zowel echte als kunststof exemplaren voor in een mooie vaas, of als tafeldecoratie. Nu zijn ze verkrijgbaar in allerlei kleuren, goud of zilver of met glitters bespoten. Hang ze in de boom of gebruik ze als versiering voor de kersttafel. Denk aan de pluimen van siergrassen, de bolvormige zaadhoofden van sieruien (Allium) of de delicate zaaddozen van de judaspenning. Tip: ben je creatief en maak je graag je eigen kerstdecoraties? Duik dan de tuin in en verzamel pluimen, zaaddozen of klimopranken, laat ze goed drogen en bespuit ze in een kleur naar keuze, al dan niet met glitters.

Een natuurlijke kerst

De natuur is een onuitputtelijke inspiratiebron. Te beginnen met een groene kerstboom natuurlijk, een echte, heerlijk geurende of een niet van echt te onderscheiden exemplaar. Ook een kerstkrans aan de voordeur en een bosje mistletoe of maretak dat je in huis ophangt met een mooie strik eromheen en waaronder gekust mag worden (alleen met je gezinsleden dit jaar) mogen niet ontbreken. Maar denk ook aan planten, noten en dieren uit het bos die passen in het plaatje van de kerstman in het hoge noorden: hertjes, rendieren, uilen, eekhoorns, paddenstoelen, eikeltjes, dennenappels… Voor een extra romantisch, sprookjesachtig effect hang je nog een paar schitterende sterren en maantjes in de boom.

Een kleurrijke kerst

Zoals elk jaar verschijnen er nieuwe, opvallende kleuren voor de vele verschillende kerstdecoraties. Koper, brons, blauw en roze maakten al een paar jaar geleden opgang. Nu zien we ook veel bruinrood en ossenbloedrood, saliegroen, champagne, parelmoer en zelfs zwart en lila. Maak het zo bont als je zelf wilt, of juist ingetogen en sjiek, warm of sprookjesachtig.

Alle medewerkers van ons tuincentrum in Witmarsum wensen je alvast een heel fijne kerst. Extra tip: in deze letterlijk en figuurlijk donkere tijden kun je nooit genoeg lichtpuntjes in je leven hebben. Ga deze kerst dus helemaal los met (geur)kaarsen, led-lichtjes en lichtsnoeren en -netten, binnen en buiten!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Hier een praktisch stappenplan voor het nemen van zomerstekken.

Lees meer...

Wie houdt er nu niet van een ontspannen vakantiesfeer met mediterrane allure?

Lees meer...

De zomer is in volle gang en je tuin barst van het leven – en je moestuin van de groenten! Er is niets zo bevredigend als koken met zelfgekweekte groenten. In dit blogartikel geven we je inspiratie voor drie verrukkelijke zomergerechten die je kunt maken met de oogst uit je eigen tuin.

Lees meer...