Top 5 grote kamerplanten

Top 5 grote kamerplanten

Grote kamerplanten zijn helemaal hip & trendy en krijgen alle aandacht in een woonkamer. Ze zijn prachtig om te zien, maar hebben ook nog eens een belangrijke functie: ze verbeteren de luchtkwaliteit en regelen de luchtvochtigheid in huis. De Urban Jungle is nog steeds helemaal hip en de wisseling tussen grote en kleine kamerplanten mag dan ook zeker niet ontbreken. Er zijn enorm veel kamerplanten waar je uit kunt kiezen, van bloeiende tot groene kamerplanten: er is altijd wel een plant die perfect bij jou en jouw stijl past. Wat is een mooie grote kamerplant? Ontdek ze allemaal bij ons in Witmarsum. Bekijk hieronder onze top 5 grote kamerplanten die je in jouw woonkamer kunt zetten als echte eyecatcher. 

Kamerplanten


 

Top 5 grote kamerplanten?

Wil je liever een grote kamerplant met grote gekleurde bladeren, of juist een grote kamerplant met groene bladeren? Je vindt ze allemaal bij ons in Witmarsum. 

  1. Gatenplant - Monstera ‘Pertusum
  2. Palmlelie - Yucca elephantipes
  3. Cactus - Euphorbia ingens
  4. Olifantsoor - Alocasia Zebrina
  5. Bananenplant - Musa dwarf

Gatenplant - Monstera ‘Pertusum

Wil je een leuke grote kamerplant voor een donkere hoek? Dan is de Gatenplant een ideale plant voor je. Met zijn grote, ronde bladeren herkennen veel mensen deze populaire groene kamerplant gelijk. Heb je niet zulke groene vingers? No worries: het is een makkelijke kamerplant die je alleen regelmatig water moet geven. De tropische klimmer kun je het beste op een standplaats zetten waar halfschaduw tot veel schaduw komt. Wist je trouwens dat de Gatenplant ook nog eens luchtzuiverend is? Als je meer interesse hebt in luchtzuiverende planten, kun je onze blog: de beste luchtzuiverende kamerplanten eens checken.

Gatenplant - Monstera ‘Pertusum

Palmlelie - Yucca elephantipes

Op nummer 2 van onze top 5 grote kamerplanten vind je de bekende Palmlelie wat een echte stoere kamerplant is. Je herkent de groene plant aan zijn stevige bladeren en houten stam waardoor de plant ook goed tegen een stootje kan. Waar plaats je deze topper? In de zon en halfschaduw! Tip: de Palmlelie kan van mei tot oktober ook staan op een zonnige plek. Verder is het ook geen moeilijke plant want het enige waar de plant om vraagt is een scheut water iedere week. Bij het kopen van de Palmlelie kun je best kiezen voor een grote variant, aangezien de kamerplant niet zo snel in de hoogte groeit. Wat hij wel doet, is regelmatig nieuwe bladeren aanmaakt wat de plant mooi vol maakt. 

Palmlelie - Yucca elephantipes

Cactus - Euphorbia ingens

Wil je een groene kamerplant kopen die geheel de show gaat stelen in jouw interieur? Dan is deze cactus een ideale plant voor jou. Deze Cactus staat, net zoals vele andere Cactussen, het liefst op een zonnige plaats en je hoeft alleen water te geven als hij écht helemaal droog is. De plant heeft geen grote pot nodig en je vraagt om heel weinig onderhoud. Doordat hij geen grote bloempot nodig heeft om in te staan, kun je de Cactus best op een kleinere plek in de woonkamer zetten. 

Cactus - Euphorbia ingens

Olifantsoor - Alocasia Zebrina

Een grote, hippe kamerplant voor in de woonkamer? Dat is de populaire Olifantsoor! De naam is ontstaan dankzij de prachtige en unieke zebraprint op zijn stelen. Als je grote kamerplanten inspiratie zoekt, dan is dit de ideale grote kamerplant. Dankzij zijn strakke stelen en mooie groene bladeren heeft hij een luchtige uitstraling. 

Olifantsoor - Alocasia Zebrina

Bananenplant - Musa dwarf

Wil je een tropische kamerplant in huis halen voor extra sfeer? Dan is de Bananenplant ideaal! De plant groeit doordat de langwerpige bladeren zich ontrollen en vervolgens boven de oude bladeren terechtkomen. Je noemt deze kamerplant ook wel Dwergbanaan, dus hij is zoals je misschien wel verwacht, de kleinste kamerplant van dit rijtje. Je kunt deze groene plant op een lichte standplaats zetten en 'm regelmatig water geven. Wil je echte bananen? Houd er rekening mee dat het wel een jaar of 6-8 duurt.

Bananenplant - Musa dwarf

Voor welke grote kamerplant kies jij? Er zijn genoeg soorten te vinden in ons tuincentrum in Witmarsum. Heb je nog een grote pot nodig voor de kamerplant? Ook die vind je genoeg bij onze potterie afdeling. 

Bloeiende kamerplanten

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Het klimaat is duidelijk van slag. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum in tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pinksterdagen lekker langs voor alles wat je nog nodig hebt voor je tuin, terras of balkon! Bijvoorbeeld voor mooie inheemse planten of zaden voor het creëren van je eigen wilde bloemenweide. Van beide fleur je niet alleen zelf op, maar je doet er ook bijen en vlinders een groot plezier mee.

...

Lees meer...

In mei kun je van alles zaaien, maar het gras beter even niet maaien. Hoe dat zit? Ons tuincentrum geeft je alle 'ins and outs'!

Lees meer...