De beste luchtzuiverende kamerplanten

De beste luchtzuiverende kamerplanten

Luchtzuiverende kamerplanten zijn ideaal voor bijvoorbeeld op kantoor, maar wat zijn luchtzuiverende planten nu precies? Sommige kamerplanten dienen enkel als decoratie, maar veel planten hebben ook een luchtzuiverende werking. Hierdoor wordt jouw huis schoner én frisser. We noemen ze ook wel onze natuurlijke luchtverfrissers, wat ze ideaal maakt voor op kantoor maar ze staan ook heel leuk in de slaapkamer of woonkamer. Er is een enorm aanbod planten die de lucht zuiveren, dus we hebben een top 5 samengesteld om het iets makkelijker te maken voor jou.

Kamerplanten

 

 

Top 5 luchtzuiverende kamerplanten

Iedere kamerplant zorgt voor meer zuurstof in een ruimte, maar enkele plantjes hebben daadwerkelijk een luchtzuiverende werking. Deze planten in huis kunnen schadelijke gassen neutraliseren door deze gassen op te nemen en vervolgens af te breken. Maar ook zetten ze CO2 effectief om in zuurstof. Wij helpen je vandaag op weg welke kamerplanten je het beste kunt kopen en hoe je deze het beste kunt verzorgen. 

  1. Lepelplant - Spathiphyllum 'Sweet Lauretta'
  2. Krulvaren - Nephrolepis exaltata 'Green Lady'
  3. Blauwvaren/Zinkvaren - Phlebodium blue star
  4. Goudpalm - Areca palm
  5. Drakenbloedboom - Dracaena Marginata

Lepelplant - Spathiphyllum 'Sweet Lauretta'

Je herkent deze prachtige kamerplant aan de groene bladeren met een bloei van kelkvormige bloemen. Heb je een plekje in huis waar lichte zon komt en tegelijkertijd veel schaduw? Dan is de Lepelplant de perfecte match voor jou. De Lepelplant is ook nog eens erg makkelijk te verzorgen en vraagt alleen wekelijks om wat water. Het is een erg flexibele en sterke plant die snel aangeeft als er iets mis is. Heeft jouw Lepelplant bijvoorbeeld hangende bladeren? Dan kun je het beste extra water geven. Of zijn de bladeren wat vaal? Dan kun je de luchtzuiverende plant wat extra voeding geven. Verder kun je rekening houden met het feit dat ze gek zijn op hoge luchtvochtigheid en veel water. Je snoeit deze plant door de uitgebloeide bloemen te verwijderen. 

Lepelplant - Spathiphyllum 'Sweet Lauretta'

Krulvaren - Nephrolepis exaltata 'Green Lady'

Op zoek naar een prachtige Varen die het ook nog eens extra goed doet in de badkamer? Dan is de frisse Krulvaren ook wel ''Green Lady'' genoemd, de juiste kamerplant voor jou. Als je een donker hoekje in je huis graag wilt opfrissen dan is deze luchtzuiverende plant ideaal. Net zoals veel andere Varens is hij gek op veel water dus geef hem af en toe eens 'n lekkere waterdouche. Je kunt de plant het beste op een lichte tot schaduwrijke standplaats zetten en de plant wekelijks water geven. Als je de plant te weinig water geeft, dan worden de blaadjes geel of bruin. Je kunt dan het beste de bruine blaadjes weghalen en genieten van de frisse Varen. 

Krulvaren - Nephrolepis exaltata 'Green Lady'

Blauwvaren/Zinkvaren - Phlebodium blue star

Je kunt deze prachtige plant herkennen aan zijn blauw/grijze gelobde bladeren waardoor deze Zinkvaren ook wel Blauwvaren genoemd wordt. Het beste is om deze plant goed vochtig te houden, dus wekelijks een portie water is zeker niet overbodig. De beste standplaats voor de prachtige Varen is een lichte plaats maar niet in de volle zon, zo voorkom je verbranding. Ook goed om te weten: de plant kruipt uit de pot waardoor overpotten overbodig kan zijn. 

Goudpalm - Areca palm

De grootste kamerplant van deze top 5 luchtzuiverende kamerplanten? Dat is natuurlijk de Areca Palm of ook wel: Goudpalm genoemd. Deze plant heeft in tegenstelling tot de eerste drie iets meer verzorging nodig. Plaats deze plant altijd op een lichte standplaats en geef hem voldoende water en voeding in de maanden: maart, juni, juli en augustus. De bladeren geven je een goede indicatie of je hem goed verzorgt.

Goudpalm - Areca palm

Drakenbloedboom - Dracaena Marginata

Ook dit is een grote en lange kamerplant die zowel prachtig als luchtzuiverend is: de Drakenbloemboom. De groene kamerplant is in diverse kleuren groen te koop wat het een hele veelzijdige plant maakt. De plant kan gemakkelijk tegen een stootje, heeft stoere stammen en is ideaal voor een drukke ruimte. Plaats deze grote kamerplant altijd op een lichte standplaats en hij zal je niet teleurstellen. Wil je de plant gaan snoeien? Doe dit alleen als de boom te hoog wordt. 

Drakenbloedboom - Dracaena Marginata

Kom gezellig inspiratie bij ons opdoen in Witmarsum en ontdek alle grote en luchtzuiverende kamerplanten. 

Groene kamerplanten

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Maak de tuin hitte- en droogtebestendig

Het klimaat verandert merkbaar. We krijgen in de zomer steeds vaker te maken met extreem hete en droge perioden, die er zelfs toe leiden dat de overheid oproept zuinig om te gaan met water, door onder andere de tuin niet te sproeien en de auto niet te wassen.

Lees meer...
Maak de vijver zomerproof

Een tuin kan niet zonder water. Planten hebben uiteraard (regen)water nodig om te overleven, te groeien en te bloeien. Maar met een vijver in de tuin draag je je steentje bij aan het tegengaan van wateroverlast wanneer er heftige hoosbuien zijn die de riolering niet aankan.

Lees meer...
Cactus: Woonplant van de Maand augustus 2020

Was de cactus eerder trendy in strakke geometrische plastic potten, daarna deed ze mee met de natuurlijke uitstraling en nu wordt de stekelplant helemaal hip in folklore stijl.

Lees meer...
15 Tuintips voor augustus

Het is hoogzomer. Tijd om te genieten, voor velen dit jaar in eigen land en in eigen tuin. Houd het hoofd lekker koel en ontspan in je eigen groene oase, terwijl je af en toe een tuinklusje onderneemt.

Lees meer...