Welk planttype ben jij

De feestdagen zijn weer achter de rug. De kerstboom is de deur uit of netjes weer ingepakt voor volgend jaar. De kerstverlichting is dit jaar ECHT netjes opgerold en hopelijk hoef je het volgend jaar niet meer uit de knoop te halen. De kerstballen en overige boomversiering zit weer netjes in zijn doos. Altijd is het dan een beetje kaal in huis. Tijd voor een nieuwe kamerplant!

Vul de leegte op met een nieuwe kamerplant!
Je kunt natuurlijk direct op pad gaan naar Groencentrum Witmarsum, maar je kunt ook eerst even goed nadenken wat voor soort plant het beste bij jou past. Heb je groene vingers en kun je dus een plant hebben die wat extra verzorging nodig heeft? Of moet het liever een makkelijk te verzorgen plant zijn? Een plant op stam of liever niet? Een luchtzuiverende eigenschap misschien, nu we toch bezig zijn?

Welk planttype ben jij?
Wij helpen je graag een handje met onze planten planner! Wees niet bang, want het is heel simpel. Je loopt de vragen door en hoeft alleen maar met 'ja' of 'nee' te antwoorden om terecht te komen bij de plant die het beste bij jou past!

 

 

Simpel toch? Wat is jouw uitkomst? Hieronder vind je wat extra eigenschappen van de verschillende planten die uit de plantenwijzer komen.

 

 

1. Dracaena

Deze kanjer is luchtzuiverend en geeft een tropische sfeer! Vrolijke bladeren aan stevige stammetjes maken dit een sterke en gezonde keuze. 

 

 

 

 

 

 

 

 


2. Pachira

Deze plant staat ook wel bekend als de geldboom. We moeten je teleurstellen, er gaat geen geld aan groeien. Wel maakt hij een statement met zijn bijzondere stam en mooi bladerendek!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Monstera

De nieuwste favoriet onder de stylisten en trendsetters is overduidelijk de Monstera! Ook deze beauty zuivert de lucht en hij heeft prachtige grote bladeren met diepe inkepingen. Hij staat symbool voor een lang leven, dus dat is een mooie binnenkomer!

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Zinkvaren

Deze vrolijke en drukke plant kenmerkt zich door zijn grijsgroene bladeren en zijn volle uiterlijk. De zinkvaren kan je huis nét dat extra beetje sfeer geven waar je naar op zoek bent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Ficus lyrata

Aanwezig, maar toch luchtig en groen! Deze neef van de vijg heet de Ficus lyrata en krijgt grote bladeren van wel 50 cm lang. De opvallende bladeren zijn leerachtig en glanzend, een echte eyecatcher in de woning!

 

 

 

 

 

 

 

Bron: mooiwatplantendoen.nl