Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Spaanse zilverspar, familie van de Pinaceae. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 2500 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een decoratieve vorm. Is slecht verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een voedselrijke, droge tot vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Ben je op zoek naar Abies pinsapo? De Abies pinsapo is ook wel bekend als Spaanse zilverspar. Deze Pinaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 2500 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Abies pinsapo? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Spaanse zilverspar Wetenschappelijke naam: Abies pinsapo Type plant: Conifeer
  • Geslacht: Abies Familie: Pinaceae Bladkleur: Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon
  • Wintergroen: Ja Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 2500
  • Giftig: Nee