Zó maak je jouw voordeur herfstproof

Zó maak je jouw voordeur herfstproof

De ene dag schijnt de zon, de andere dag komt de regen met bakken uit de lucht. Wie kan het voorspellen? En dat is helemaal niet zo gek, want het is herfst in Nederland. De mooie zomerse zonnestralen hebben plaats gemaakt voor okergele truien, stoere laarsjes en winterjassen. De heerlijke frisse zomersalades maken plaats voor lekkere pompoensoep en gepofte kastanjes. Samen met jouw vrienden gezellig naar het terras toe, verandert langzaamaan in gezellig samen onder een dekentje kruipen met een kop warme chocolademelk. De wisseling van het seizoen is aangebroken en daarom is het tijd om ook jouw voordeur eens de beurt te geven die het verdient. Kleed bijvoorbeeld de deur aan met mooie buitenpotten, moderne kransen en wat sfeerlicht om alles te verlichten. Hallo Herfst! 

Voordeur herfstklaar 

We mogen niet allemaal in ons handjes klappen met een grote, mooie tuin. Maar! Grote kans dat jij wel een voordeur hebt of een gedeelde voordeur hebt die uitmondt op straat. Ga eens samen met de buren of alleen shoppen voor wat mooie herfstdecoratie voor de deur. Denk aan:

  • Sfeervolle lichtjes
  • Kransjes
  • Herfstbloeiers

Seizoen planten

Wissel trendkleuren eens af met klassieke herfstkleuren en zorg bijvoorbeeld voor hoogteverschillen van planten. Hiervoor kun je kleine en grote planten kopen of gebruikmaken van lengteverlengers zoals een houten bankje of hoge buitenpot. Wat zijn nu echt goede herfstplanten? Perfecte herfstplanten behouden hun kleur, blad en hebben een hedendaagse uitstraling. Enkele voorbeelden zijn:

  • Purperklokje
  • Struikveronica 
  • Daboecia Cantabrica
  • Borstelveergras

Wij zijn ook heel benieuwd naar jouw voordeur en hoe jij deze herfstproof hebt gemaakt. Deel met ons jouw leukste foto op Facebook met de hashtag #herfstproof 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Lees onze 11 praktische tips voor een biodiverse, klimaatbestendige en natuurinclusieve tuin!

Lees meer...

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Witmarsum heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...

Natuurlijke tuinen zijn niet alleen mooi (en mega interessant) om naar te kijken, maar zijn ook een heel belangrijk onderdeel voor het behoud van biodiversiteit. In deze blog duiken we dieper in op het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin en ontdekken we hoe jouw eigen groene oase kan bijdragen aan een gezonder ecosysteem.

Lees meer...