Hebben je kamerplanten jouw vakantie overleefd?

Hebben je kamerplanten jouw vakantie overleefd?

Wellicht een herkenbare situatie... Je gaat op vakantie en hebt misschien iemand geregeld die op je huis past of af en toe de brievenbus komt legen en de planten water komt geven. Wellicht kon je niemand vinden en heb je zelf alle kamerplanten een extra plebs water gegeven voordat je de deur achter je dichttrok. Als je dan thuis komt, dan kan het gebeuren, dat je kamerplanten er ietsje anders bijstaan dan toen je vertrok...

Kamerplanten in de zomer

Droogte, warmte, zonlicht, het zijn allemaal zaken die een kamerplant best kan hebben, maar niet voor een te lange periode. Bladeren gaan hangen, er komen misschien bruine randjes aan of het is een treurig dor hoopje geworden. De afgelopen weken waren natuurlijk extreem warm en ook al ben je niet op vakantie geweest, dan hebben je kamerplanten het ook zwaar gehad. 

Redden wat er te redden valt

Als je je kamerplanten als een zielig hoopje treft, kun je natuurlijk nog wat actie ondernemen.

  • Water geven > sommigen zijn zo sterk, die komen gewoon weer op alsof er niets gebeurd is.
  • Kamerplanten voeding > een extra boost in tijden dat ze het nodig hebben.
  • Dorre takken wegknippen > de bladeren en takken die droog geworden zijn of bruine randen hebben gekregen kun je wegknippen. Ook al is dit soms rigoreus en is je kamerplant achteraf nog maar half zo groot, het valt te proberen. Al het vocht en de voeding gaat dan naar de gezonde delen van de plant. Wie weet kun je ze nog redden!

Kamerplanten vernieuwen

Is het je na onze tips nog niet gelukt om je kamerplanten een boost te geven en nieuw leven in te blazen? Dat kan nu eenmaal gebeuren. Niet getreurd! Bij ons in Friesland hebben we bij Groencentrum Witmarsum een uitgebreid assortiment met mooie kamerplanten in alle soorten en maten. Van grote groene kanjers die de aandacht naar zich toe trekken tot aan luchtzuiverende kamerplanten. Kleinere vetplanten om veel bij elkaar neer te zetten en bloeiende exemplaren om kleur in huis te brengen. Kamerplanten met een tropische look voor je eigen urban jungle of hangende exemplaren om die ietwat kale hoekjes van wat groen te voorzien. Wij zijn van alle markten thuis en hebben van alles in ons assortiment zitten om jouw woonomgeving weer fris, groen en gezond te maken. Planten hebben nu eenmaal een rustgevende werking op mensen, dus dat is een leuke extra!

Je bent van harte welkom voor een bezoekje aam Friesland om onze kamerplanten collectie te komen bekijken. Ons ervaren personeel helpt je graag een handje in je keuze. Tot snel bij Groencentrum Witmarsum!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Natuurlijke tuinen zijn niet alleen mooi (en mega interessant) om naar te kijken, maar zijn ook een heel belangrijk onderdeel voor het behoud van biodiversiteit. In deze blog duiken we dieper in op het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin en ontdekken we hoe jouw eigen groene oase kan bijdragen aan een gezonder ecosysteem.

Lees meer...

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Witmarsum geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...