Nooit meer onkruid!

Nooit meer onkruid!

Heb jij ook zo'n last van onkruid? Het lijkt net of je het pas allemaal uit de tuin verwijderd hebt, maar het groeit als kool! Als de planten en bloemen ook zo snel zouden gaan... Het is ook vaak niet het meest favoriete klusje in de tuin. Gelukkig hebben wij wellicht de gouden tip voor je!

De beste tip om onkruid te bestrijden...

Groen kun je natuurlijk met groen bestrijden! Echt geen zin meer om onkruid te wieden in de borders? Bedek dan de bodem met fijne groene bodembedekkers! Een prachtig levend tapijt, tussen de andere planten. Hierdoor krijgt onkruid geen kans meer om te groeien.


Bodembedekkers

Bodembedekkers zijn planten die over de grond kruipen met hun takken en zo langzaamaan de zwarte grond bedekken met hun groen en in sommige gevallen ook met hun fleurige bloemen. In hun onderhoud zijn ze ideaal, want ze hebben niet veel aandacht nodig. Ook is het een ideale schuilplaats voor kleine dieren, zoals egeltjes en zul je ook minder last hebben van katten in de tuin. De katten kunnen namelijk niet meer ongestoord graven in de aarde, want deze zit veilig verstopt onder het groen.

10 favorieten bodembedekkers

Bodembedekkers komen voor in vele soorten en maten. Soms zijn het vaste planten, soms heesters, éénjarigen of coniferen. Het meest belangrijk is om te kijken naar de standplaats en welke je het meest aanspreekt. Een aantal favorieten die perfect fungeren als bodembedekker zijn:

  1. Bergthee

  2. Klimop


     

  3. Blauw schapengras

  4. Tijm

  5. Kardinaalsmuts

  6. Sedum (die zie je op de foto)


     

  7. Vergeet-mij-nietje

  8. Dwergcipres

  9. Campanula en Aster geven een mooi paars tapijt


     

  10. Aardbei (afhankelijk van soort en niet jaarrond groen)

Voor meer inspiratie voor bodembedekkers bent u van harte welkom bij Groencentrum Witmarsum. Onze ervaren werknemers adviseren u graag!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Lees onze 11 praktische tips voor een biodiverse, klimaatbestendige en natuurinclusieve tuin!

Lees meer...

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Witmarsum heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...

Natuurlijke tuinen zijn niet alleen mooi (en mega interessant) om naar te kijken, maar zijn ook een heel belangrijk onderdeel voor het behoud van biodiversiteit. In deze blog duiken we dieper in op het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin en ontdekken we hoe jouw eigen groene oase kan bijdragen aan een gezonder ecosysteem.

Lees meer...