Vlinders in de tuin

Vlinders in de tuin

Vlinders blijven prachtige en bijzondere dieren. Hun vrije gefladder heeft iets aandoenlijks, maar ze blijken uiterst efficiënt in hun vliegkunsten. Ze verbruiken bijvoorbeeld veel minder energie tijdens het vliegen in vergelijking met muggen, wespen of vliegen én ze maken dat vervelende geluid niet! Als er weleens één op je arm gaat zitten en je kunt hem van dichtbij bewonderen, dan is dat natuurlijk geweldig! Wij bij Groencentrum Witmarsum zijn in ieder geval groot vlinderfan én wij hebben ook veel planten die deze vrolijke vrienden aantrekken in de tuin!

Bescherm de vlinders

Vlinders laten we lekker fladderen en genieten van al het moois in de tuin, maar je kunt er met bepaalde planten voor zorgen dat er meer vlinders in de tuin zullen komen. Om hun eitjes op af te zetten zijn ze op zoek naar speciale exemplaren, die wij uiteraard voor jullie beschikbaar hebben. Op deze planten komen de rupsen uit de eitjes en dit worden weer nieuwe vlinders. Je kunt ook zaadjes planten op de lege plekken, om een wild effect te krijgen. Lekker speels en als je in het Groencentrum kijkt naar de onderstaande planten of zaden, dan trek je zeker meer vlinders aan. Zo wordt het steeds gezelliger in de tuin!

Vlinderplanten top 10

  1. Vlinderstruik (Buddleja davidii)
  2. IJzerhard (Verbena bonariensis)
  3. Wilde marjolein (Origanum vulgare)
  4. Beemdkroon (Knautia arvensis)
  5. Damastbloem (Hesperis matronalis)
  6. Hemelsleutel (Sedum spectabile)
  7. Herfstaster (Aster novi-belgii)
  8. Koninginnenkruid (Eupatorium purpureum)
  9. Rode zonnehoed (Echinacea purpurea)
  10. Bergamot (Monarda fistulosa)

Wil je meer weten over vlinders in de tuin? Kom dan gerust eens bij ons langs. Onze ervaren experts helpen je graag verder en kunnen je goed adviseren over alles over uw tuin. Tot ziens in Friesland bij Groencentrum Witmarsum!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Bollentijd

Het is herfst en de meeste mensen zien op tegen de donkere wintermaanden. Beleef alvast de nodig voorpret door voorjaarsbollen te planten, of ‘poten’ zoals dat in vaktaal heet. Narcissen, krokussen en tulpen kennen we allemaal.

Lees meer...
Hoe verzorg je een Calathea?

Ontdek ons aanbod Calathea's die verkrijgbaar zijn in velen soorten en maten. Het is een echte tropische plant met prachtige bladeren waarop tekeningen te zien zijn, van roze strepen tot aan de groene lijnen. Laten we maar gelijk eerlijk zijn: deze kamerplant is niet de meest makkelijke plant voor in huis en om die reden delen we graag wat verzorgingstips voor de Calathea met jullie. 

Lees meer...
Top 5 grote kamerplanten

Grote kamerplanten zijn helemaal hip & trendy en krijgen alle aandacht in een woonkamer. Ze zijn prachtig om te zien, maar hebben ook nog eens een belangrijke functie: ze verbeteren de luchtkwaliteit en regelen de luchtvochtigheid in huis. De Urban Jungle is nog steeds helemaal hip en de wisseling tussen grote en kleine kamerplanten mag dan ook zeker niet ontbreken. Er zi...

Lees meer...
De beste luchtzuiverende kamerplanten

Luchtzuiverende kamerplanten zijn ideaal voor bijvoorbeeld op kantoor, maar wat zijn luchtzuiverende planten nu precies? Sommige kamerplanten dienen enkel als decoratie, maar veel planten hebben ook een luchtzuiverende werking. Hierdoor wordt jouw huis schoner én frisser. We noemen ze ook wel onze natuurlijke luchtverfrissers, wat ze ideaal maakt voor op kantoor maar ze staan ook heel leuk in de slaapkamer of woonkamer. Er is een enorm aanbod...

Lees meer...