Vlinders in de tuin

Vlinders in de tuin

Vlinders blijven prachtige en bijzondere dieren. Hun vrije gefladder heeft iets aandoenlijks, maar ze blijken uiterst efficiënt in hun vliegkunsten. Ze verbruiken bijvoorbeeld veel minder energie tijdens het vliegen in vergelijking met muggen, wespen of vliegen én ze maken dat vervelende geluid niet! Als er weleens één op je arm gaat zitten en je kunt hem van dichtbij bewonderen, dan is dat natuurlijk geweldig! Wij bij Groencentrum Witmarsum zijn in ieder geval groot vlinderfan én wij hebben ook veel planten die deze vrolijke vrienden aantrekken in de tuin!

Bescherm de vlinders

Vlinders laten we lekker fladderen en genieten van al het moois in de tuin, maar je kunt er met bepaalde planten voor zorgen dat er meer vlinders in de tuin zullen komen. Om hun eitjes op af te zetten zijn ze op zoek naar speciale exemplaren, die wij uiteraard voor jullie beschikbaar hebben. Op deze planten komen de rupsen uit de eitjes en dit worden weer nieuwe vlinders. Je kunt ook zaadjes planten op de lege plekken, om een wild effect te krijgen. Lekker speels en als je in het Groencentrum kijkt naar de onderstaande planten of zaden, dan trek je zeker meer vlinders aan. Zo wordt het steeds gezelliger in de tuin!

Vlinderplanten top 10

  1. Vlinderstruik (Buddleja davidii)
  2. IJzerhard (Verbena bonariensis)
  3. Wilde marjolein (Origanum vulgare)
  4. Beemdkroon (Knautia arvensis)
  5. Damastbloem (Hesperis matronalis)
  6. Hemelsleutel (Sedum spectabile)
  7. Herfstaster (Aster novi-belgii)
  8. Koninginnenkruid (Eupatorium purpureum)
  9. Rode zonnehoed (Echinacea purpurea)
  10. Bergamot (Monarda fistulosa)

Wil je meer weten over vlinders in de tuin? Kom dan gerust eens bij ons langs. Onze ervaren experts helpen je graag verder en kunnen je goed adviseren over alles over uw tuin. Tot ziens in Friesland bij Groencentrum Witmarsum!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Vakantie met de kinderen in eigen tuin

Het zonnetje schijnt, de vogels fluiten, de bijen zoemen en de bloemen bloeien. Veel mensen blijven dit jaar thuis vanwege bekende redenen, maar het is helemaal geen ramp om vakantie in eigen land te vieren.

Lees meer...
Lavendel: tuinplant van dit moment

Wie houdt er nu niet van lavendel? Het heerlijk geurende kruid bezorgt je meteen een vakantiegevoel, want het doet denken aan zonnige mediterrane landen, zoals Frankrijk.

Lees meer...
15 tuintips juli

Juli is doorgaans een warme, zonnige maand. Maak er een ontspannen vakantie in eigen tuin of op je balkon van. Vergeet niet je planten water te geven, steek de barbecue aan en af en toe je handen uit de mouwen voor een klusje in je tuin, op je balkon of (dak)terras.

Lees meer...
Celosia: Woonplant van de maand juli 2020

Het bonte gezelschap van de hanenkammen heeft een bijzondere plaats in het plantenassortiment. Met zijn kleuren en uitbundige bloemvormen is Celosia een opvallende verschijning met een welhaast sensuele uitstraling.

Lees meer...