Vlinders in de tuin

Vlinders in de tuin

Vlinders blijven prachtige en bijzondere dieren. Hun vrije gefladder heeft iets aandoenlijks, maar ze blijken uiterst efficiënt in hun vliegkunsten. Ze verbruiken bijvoorbeeld veel minder energie tijdens het vliegen in vergelijking met muggen, wespen of vliegen én ze maken dat vervelende geluid niet! Als er weleens één op je arm gaat zitten en je kunt hem van dichtbij bewonderen, dan is dat natuurlijk geweldig! Wij bij Groencentrum Witmarsum zijn in ieder geval groot vlinderfan én wij hebben ook veel planten die deze vrolijke vrienden aantrekken in de tuin!

Bescherm de vlinders

Vlinders laten we lekker fladderen en genieten van al het moois in de tuin, maar je kunt er met bepaalde planten voor zorgen dat er meer vlinders in de tuin zullen komen. Om hun eitjes op af te zetten zijn ze op zoek naar speciale exemplaren, die wij uiteraard voor jullie beschikbaar hebben. Op deze planten komen de rupsen uit de eitjes en dit worden weer nieuwe vlinders. Je kunt ook zaadjes planten op de lege plekken, om een wild effect te krijgen. Lekker speels en als je in het Groencentrum kijkt naar de onderstaande planten of zaden, dan trek je zeker meer vlinders aan. Zo wordt het steeds gezelliger in de tuin!

Vlinderplanten top 10

  1. Vlinderstruik (Buddleja davidii)
  2. IJzerhard (Verbena bonariensis)
  3. Wilde marjolein (Origanum vulgare)
  4. Beemdkroon (Knautia arvensis)
  5. Damastbloem (Hesperis matronalis)
  6. Hemelsleutel (Sedum spectabile)
  7. Herfstaster (Aster novi-belgii)
  8. Koninginnenkruid (Eupatorium purpureum)
  9. Rode zonnehoed (Echinacea purpurea)
  10. Bergamot (Monarda fistulosa)

Wil je meer weten over vlinders in de tuin? Kom dan gerust eens bij ons langs. Onze ervaren experts helpen je graag verder en kunnen je goed adviseren over alles over uw tuin. Tot ziens in Friesland bij Groencentrum Witmarsum!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Of je nu een grote of een kleine tuin hebt, of alleen een geveltuin, balkon of dakterras: maak het jezelf gemakkelijk door te kiezen voor het juiste tuingereedschap voor elke klus

Lees meer...

Ons tuincentrum geeft je graag tips om tuin- en potplanten zo efficiënt mogelijk water te geven en hoe je de tuin klimaatbestendig maakt.

Lees meer...

Ontdek alles over geraniums. In ons tuincentrum vind je zowel geraniums voor binnen als voor buiten en geraniums voor in de volle grond en in pot.

Lees meer...
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief