Vlinders in de tuin

Vlinders in de tuin

Vlinders blijven prachtige en bijzondere dieren. Hun vrije gefladder heeft iets aandoenlijks, maar ze blijken uiterst efficiënt in hun vliegkunsten. Ze verbruiken bijvoorbeeld veel minder energie tijdens het vliegen in vergelijking met muggen, wespen of vliegen én ze maken dat vervelende geluid niet! Als er weleens één op je arm gaat zitten en je kunt hem van dichtbij bewonderen, dan is dat natuurlijk geweldig! Wij bij Groencentrum Witmarsum zijn in ieder geval groot vlinderfan én wij hebben ook veel planten die deze vrolijke vrienden aantrekken in de tuin!

Bescherm de vlinders

Vlinders laten we lekker fladderen en genieten van al het moois in de tuin, maar je kunt er met bepaalde planten voor zorgen dat er meer vlinders in de tuin zullen komen. Om hun eitjes op af te zetten zijn ze op zoek naar speciale exemplaren, die wij uiteraard voor jullie beschikbaar hebben. Op deze planten komen de rupsen uit de eitjes en dit worden weer nieuwe vlinders. Je kunt ook zaadjes planten op de lege plekken, om een wild effect te krijgen. Lekker speels en als je in het Groencentrum kijkt naar de onderstaande planten of zaden, dan trek je zeker meer vlinders aan. Zo wordt het steeds gezelliger in de tuin!

Vlinderplanten top 10

  1. Vlinderstruik (Buddleja davidii)
  2. IJzerhard (Verbena bonariensis)
  3. Wilde marjolein (Origanum vulgare)
  4. Beemdkroon (Knautia arvensis)
  5. Damastbloem (Hesperis matronalis)
  6. Hemelsleutel (Sedum spectabile)
  7. Herfstaster (Aster novi-belgii)
  8. Koninginnenkruid (Eupatorium purpureum)
  9. Rode zonnehoed (Echinacea purpurea)
  10. Bergamot (Monarda fistulosa)

Wil je meer weten over vlinders in de tuin? Kom dan gerust eens bij ons langs. Onze ervaren experts helpen je graag verder en kunnen je goed adviseren over alles over uw tuin. Tot ziens in Friesland bij Groencentrum Witmarsum!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Natuurlijke tuinen zijn niet alleen mooi (en mega interessant) om naar te kijken, maar zijn ook een heel belangrijk onderdeel voor het behoud van biodiversiteit. In deze blog duiken we dieper in op het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin en ontdekken we hoe jouw eigen groene oase kan bijdragen aan een gezonder ecosysteem.

Lees meer...

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Witmarsum geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...