Nu open van 09:00 t/m 18:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)
  • Groenspecialist
  • ​Compleet dagje groenbeleving
  • ​Scherpe acties

Kruiden kweken!

Kruiden kweken!

Wat is er nu lekkerder dan kruiden uit eigen tuin? Zo heb je ze altijd vers bij de hand en maak je de lekkerste gerechten! De zaadjes of kleine plantjes zijn bij ons volop verkrijgbaar en je hebt ze op deze manier altijd bij de hand!

Zaaien en kweken

De meeste kruiden vragen om een warme plek om te kunnen kiemen. Heb je minder geduld, dan kun je natuurlijk ook kant en klare kruiden in de tuin zetten. Zorg dat de zaadjes of plantjes voldoende water krijgen, zodat ze goed kunnen groeien.

Kruiden kweken

Er zijn veel mogelijkheden rondom het kweken van kruiden. Dit kan binnen, buiten of buiten in een kweekkas. Zorg ervoor dat de kruiden niet te dicht op elkaar staan, want als ze steeds groter worden dan komen ze met elkaar in de knoop. Let er dus ook goed op dat je ze terug snoeit als ze te dicht bij elkaar komen. Je kunt ze dan uiteraard ook verplaatsen of apart in een grote pot zetten.

Basilicum

Het beste basis om Basilicum te laten groeien is een mengsel van 75% potgrond met 25% scherp zand. Als je met Basilicum aan de gang gaat, haal dan de bloemen er consequent uit. Met het bloeien verliest de Basilicum namelijk zijn smaak. Basilicum houdt van vochtige voeten, dus geef hem regelmatig water.

Munt

Munt is een heerlijke en gemakkelijke plant om in de tuin te hebben staan. Deze kan namelijk in iedere pot en groeit snel. Het is een sterke plant en er zijn vele variaties beschikbaar. Zet de Munt op een zonnige plaats voor de meeste smaak. Dit kruid kan goed tegen warmte, maar ook tegen koud en nat.

Rozemarijn

De beste potgrond voor Rozemarijn is een mengsel van 70% potgrond en 30% scherp zand. Het is een makkelijke plant, die geen hoge eisen stelt. Pas op dat je de Rozemarijn niet al teveel water geeft. Deze plant kan goed tegen droogte. Sterker nog, daar krijgt Rozemarijn zelfs een sterkere smaak van!

Ben je enthousiast geworden en wil je nog meer tips over kruiden in jouw moestuin? Kom dan gerust eens bij ons langs bij Groencentrum Witmarsum! Onze experts adviseren je graag én weten alle ins and outs!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Iedereen weet: een weelderige tuin vol groei en bloei begint bij een gezonde bodem. Maar wat maakt een bodem écht gezond? Naast de juiste voedingsstoffen spelen ook bodemwezens een cruciale rol.

Lees meer...

Stel je eens voor: een tuin die niet alleen een lust voor het oog is, maar ook een tuin is vol met leven en biodiversiteit. Een tuin waarin het gezoem van bijen en het gefluit van vogels je elke ochtend begroeten. Een tuin waarin je kunt ontspannen, inspiratie opdoen en zelf kunt genieten van jouw eigen stukje natuur. Klinkt dat niet als een droom die uitkomt?

Lees meer...

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...