Lavendel: Balkonplant 2018!

Lavendel: Balkonplant 2018!

Sommige planten ruiken zo heerlijk, dat je ze al eerder ruikt dan dat je ze ziet. Lavendel is hiervan het perfecte voorbeeld! Lavendel frist niet alleen je terras, balkon of tuin op, maar ook al je zintuigen.

Lavendel brengt volop geur en kleur

Deze paarse kanjer staat mooi in een grote pot in een hoek van het terras of op het balkon. Door de diepe kleur is deze plant een goede opfrisser, maar ook door zijn heerlijke geur die hij afgeeft! Wist je dat de geur van Lavendel een kalmerende werking heeft? De bloemen kunnen gedroogd worden om in een geurzakje te verwerken of als gedroogd bosje in de kledingkast neer te leggen. Als je hier relaxt van wordt, dan is deze plant helemaal welkom!

Lavendel verzorgen

Deze sfeervolle plant heeft prachtige stelen en bladeren in het zacht grijs-groen met diep paarse bloemen. Ze zijn niet lastig te verzorgen. Of hij nu in de volle zon staat of een plekje op de wind heeft, het maakt de Lavendel niets uit! Als je hem tweemaal per jaar snoeit dan bloeit hij gewoon volgend jaar weer! April en September moet je hiervoor even in de agenda zetten als snoeimomenten.

Hoe snoei ik lavendel?

Begin april begint Lavendel weer te groeien. Het teken dat het tijd is om te gaan snoeien. Snoei hem ongeveer een derde terug, maar blijf wel boven de groene jonge scheuten. Hierdoor blijft de plant droog en kunnen nieuwe scheuten volop groeien. Wil je in het voorjaar nogmaals van de bloei genieten/. Snoei hem dan nogmaals in september. Creëer op deze maniet groei, door snoei!

Lavendel soorten

De Lavendel heeft een grote familie, waardoor er ontzettend veel soorten verkrijgbaar zijn bij ons in het tuincentrum. Ken jij bijvoorbeeld de volgende soorten?

Lavandula angustifolia 'Hidcote'

  • meest bekende soort
  • winterhard
  • bloeit tot 50 cm hoog

Lavandula angustifolia 'Pacific Blue'

  • volle struik
  • bloeit tot 80 cm hoog
  • ideaal als u graag lavendel droogt

Lavandula stoechas

  • houden van zure grond
  • geschikt voor in potten
  • geef hem nooit kalk

Lavandula intermedia

  • sterk geurend
  • speciaal gekweekt voor zijn Lavendel olie

Lavendel kopen

Zou je graag het kalmerende gezelschap willen van een mooie Lavendel plant? Dan ben je van harte welkom om bij ons het assortiment te komen bewonderen. Ons personeel adviseert je graag om de juiste keuze te maken. Dan hoeft u thuis alleen nog maar te genieten van de heerlijke geur en prachtig aangezicht! We verwelkomen je graag bij Groencentrum Witmarsum!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...