Alles wat jij wilt weten over de Bananenplant

Bananenplant Groencentrum Witmarsum

Wie kent hem niet: de Musa Dwarf, in het Nederlands ook wel Bananenplant of Bananenboom genoemd. Dit is een hippe, groene kamerplant die iedereen wel in huis wil hebben! Van oorsprong is dit een plant die lekker in de tropen groeit, maar tegenwoordig doet hij het ook prima binnenshuis. De Bananenplant is goed te verzorgen en daarom is het vandaag de dag nog steeds een trend om met deze groene rakker jouw woonkamer een tropisch tintje te geven. Uiteraard vind je de Bananenplant ook bij Groencentrum Witmarsum en daarom geven wij je maar al te graag antwoord op de meestgestelde vragen.

Tips voor het stekken van een Bananenplant

Het zal je maar gebeuren; je wordt wakker en bij jouw Bananenplant in de pot zie je een… baby Bananenplant! Een jonkie is geboren en dat is hét moment om te gaan stekken. Let op: dit kan, maar hoeft niet! Je kunt de kleine plantjes ook laten zitten, dan krijg je een hele volle Bananenplant. Haal je de baby plantjes wel weg, dan gaat alle energie weer naar de moederplant. Het stekken van de Bananenplant gaat als volgt:

  • Haal de plant uit de pot. Verwijder wat grond en kijk eerst goed hoe de wortels lopen en hoe het stekje vastzit aan de moederplant.

  • Met een mesje splits je voorzichtig het stekje van de moederplant. Let goed op dat de wortels niet te veel schade oplopen en dat de stam van de moederplant niet beschadigt.

  • Vervolgens kun je het stekje en de moederplant in een pot zetten met verse grond. Wie weet groeit er wel snel een nieuw stekje!

Help, mijn Bananenplant heeft bruine of gele bladeren!

Denk je een gele banaan te spotten bij jouw Bananenplant, is het helaas een geel blad. Oeps! Dit is vaak een teken dat de plant te veel licht krijgt. In dat geval kun je hem het beste iets verder van het raam zetten.

Naast gele bladeren is het ook mogelijk dat de Bananenplant bruine bladeren krijgt. Het is goed om te weten dat de onderste bladeren van de plant altijd bruine randen krijgen. Bijna elke week komt er namelijk een nieuw blad aan de bovenkant. Daardoor is het normaal dat de onderste bladeren oud worden. Deze bladeren kun je voorzichtig van de stam afknippen. Krijgen de bovenste bladeren bruine plekken? Dan is het een ander verhaal, want dan krijgt de Bananenplant waarschijnlijk te weinig licht of te weinig water. Probeer dan om de plant op een andere plek te zetten en iets meer water te geven. 

Hoe groot wordt een Bananenplant?

Zorg je goed voor deze groene vriend? Dan is het mogelijk dat een Bananenplant in huis zo’n 2 meter hoog wordt. Maar dan moet de plant wel alle ruimte in huis krijgen om goed te kunnen groeien. De Bananenplant bestaat voor 80% uit water. Het zal je dan ook niet verbazen dat hij dol is op water. Geef je hem voldoende water, dan groeit hij ook hard. Dat hij elk jaar een iets grotere pot wil, is dan ook niet zo gek. Het verpotten van de Bananenplant kun je het beste in het voorjaar doen.

Kan mijn Bananenplant van binnen naar buiten?

Helaas hebben we in Nederland te maken met soms zeer koude winters. De meeste soorten van de Bananenplant zijn dan ook niet geschikt voor buiten, omdat ze niet winterhard zijn. Dat is natuurlijk jammer, maar hé… des te meer plezier heb je binnenshuis met deze tropische kamerplant!

Tropische tintje in huis? Koop jouw Bananenplant bij Groencentrum Witmarsum

Ga voor sfeer en groen in huis met de Bananenplant. Wij zijn ervan overtuigd dat je ontzettend veel plezier gaat hebben van deze kamerplant. Geef hem een mooie plek in huis, want dat verdient hij. Bij Groencentrum Witmarsum vind je uiteraard ook de Musa Dwarf (zoals hij natuurlijk eigenlijk heet). En dan nog een laatste tip van ons: zoek er meteen een passende bloempot bij en het plaatje is compleet!

Openingstijden Groencentrum Witmarsum

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Op zoek naar een natuurlijk zomers parfum? Wij bieden voldoende keuze uit tuin- en potplanten die heerlijk geuren.

Lees meer...

Op 20 juni is het de langste dag van het jaar. Dat betekent (mid)zomer! De ideale tijd om ervoor te zorgen dat je tuin- en balkonplanten nog lang en rijk zullen bloeien. Waarom en hoe ontdek je hier!

Lees meer...

Of je nu een tuinfeestje geeft of gewoon geniet van een ontspannen avondje thuis, cocktails met zelfgekweekte groente en kruiden zijn een geweldige manier om je vrienden en familie te verrassen. In dit blogartikel delen we inspirerende recepten die niet alleen lekker zijn, maar ook gezond en verfrissend. Cheers!

Lees meer...