Groene trend: de kleine kerstboom

Het is nog even wachten voordat de eerste kerstbomen bij ons worden geleverd. Toch is het al best een idee je vast te oriënteren op dit gebied. Want waar wil je begin december zo’n groene kersttopper neerzetten? Misschien ga je dit jaar wel voor een alternatief, zoals een houten kerstboom, een kant-en-klare kunstkerstboom met verlichting of een eigentijdse LED kerstboom. In dit blogartikel willen we je graag inspireren met één van onze favoriete bomen voor dit jaar: de kleine kerstboom! Zo’n kleine kerstboom is immers ontzettend veelzijdig en, ondanks zijn formaat, een echte blikvanger. We vertellen je graag waarom!

Een kleine kerstboom is flexibel

Waarom ga je dit jaar niet voor één of meerdere mini kerstbomen? Met een klein kerstboompje kan je zowel letterlijk als figuurlijk alle kanten op. Met een grote spar of Nordmann kerstboom is het logisch dat je kiest voor een plek waar de boom niet in de weg staat. Je moet er niet tegen aan kunnen lopen, terwijl je er toch mooi naar kunt staren vanaf de bank of eethoek. Vaak vallen er dan al heel wat opties af. Ook de locatie van het stopcontact is zo’n praktisch iets waar je wel rekening mee dient te houden. Een kleine kerstboom laat je heel anders naar je interieur kijken, omdat je veel flexibeler bent. Zet een kerstboompje op de salontafel, naast de televisie of op het aanrecht. Jij bepaalt!

Tip! Een grote boom zonder kerstdecoratie is niet iets wat je snel zou doen. Een kleine boom zonder kerstverlichting of ballen is echter helemaal niet gek. Als je een statement wilt maken zonder je boom volledig te versieren, bijvoorbeeld omdat je houdt van een minimalistische inrichting, kan je je kleinere boom gewoon laten zien zoals hij is. De mini boom maakt impact genoeg!

Mini kerstboom voor binnen en buiten

Met een kleine spar in een pot kan je binnen no-time een feestelijke sfeer creëren. Dit kan, zoals we al noemden, op elke plek in huis, maar ook zeker in je voor- of achtertuin. Zet bijvoorbeeld twee boompjes bij de voordeur en je zorgt direct voor een sprankelende entree. Ook op een compact balkon is de kleine kerstboom hét perfecte kerstelement. Zo’n kleinerd til je gemakkelijk naar flat of appartement, zelfs als je op de fiets een bezoek aan ons tuincentrum brengt.

Een kerstboompje voor de kids

Ook kinderen zijn dol op de gezelligheid die kerst ademt. Verblijd ze dit jaar eens met hun eigen kerstboom! Deze kunnen ze zelf uitkiezen en op hun eigen kamertje zetten. Misschien geef je ze wel de kans om een bijpassende pot, leuke kerstballen en andere decoratie uit te zoeken. We hebben tevens gezellige kerstlampjes op batterij die geschikt zijn voor zo’n kleine boom. Helemaal gezellig! Begin een kersttraditie om elk jaar naar uit te kijken!

De verzorging van een kleine kerstboom

Als het gaat om het in leven houden van een kerstboom, zijn het de minivariëteiten die meestal langer meegaan dan hun grote broers.  Zet ze echter niet op een te warme stek, want ze laten hun naalden vallen als ze te dicht bij een radiator of open haard staan. Een ander groot voordeel is dat ze gewoonweg een stuk goedkoper zijn dan een grote kerstboom. Het effect is even groots, maar je portemonnee wordt er een stuk blijer van.

Mini kerstboom kopen in ons tuincentrum

Vanaf begin december vind je in ons tuincentrum weer de allermooiste kerstbomen in allerlei soorten en maten. Wil je vroeg pieken? Je vindt in ons (online) assortiment wel al de nodige kunstkerstbomen. Je kunt ‘m maar vast in huis hebben! Houd onze socials in de gaten voor de officiële datum waarop de kerstbomenverkoop van start gaat. Bij vragen weet je ons te vinden, dus we hopen je snel te zien bij Groencentrum Witmarsum.

Tags:

Bezoek de webshop

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Witmarsum heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...

Natuurlijke tuinen zijn niet alleen mooi (en mega interessant) om naar te kijken, maar zijn ook een heel belangrijk onderdeel voor het behoud van biodiversiteit. In deze blog duiken we dieper in op het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin en ontdekken we hoe jouw eigen groene oase kan bijdragen aan een gezonder ecosysteem.

Lees meer...

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Witmarsum geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...