7 tips voor tuinverlichting

7 tips voor tuinverlichting

Stel je eens voor… je hebt een prachtige (nieuwe) tuin met gras, mooie tuinplanten, tuinmeubelen en misschien zelfs een vijver. Het enige wat nog ontbreekt is natuurlijk tuinverlichting. Met de juiste buitenverlichting maak je de tuin helemaal af, want niet alleen overdag kun je genieten van de tuin, ook ‘s avonds kan dat. Daarom geven wij van Groencentrum Witmarsum je graag tips om jouw tuin letterlijk in de spotlight te zetten!

Tuinverlichting: sfeervol én veilig

Buitenverlichting in de tuin, op het balkon of terras zorgt meteen voor meer sfeer en gezelligheid. Tegenwoordig is tuinverlichting in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Denk aan spots, designlampen, lampjes aan een snoer, schutting verlichting, hanglampen, solarverlichting prikkers en noem het maar op. Naast dat buitenverlichting voor sfeer zorgt, maakt het de tuin, het balkon of terras ook een stuk veiliger. Kom je ‘s avonds thuis? Dan kun je in ieder geval de deur vinden zonder ergens over te struikelen en wat dacht je van inbrekers. Zij staan liever natuurlijk niet in de spotlight.

Groencentrum Witmarsum | 7 tips voor tuinverlichting

Tips voor het kiezen van tuinverlichting

Weet je niet waar je moet beginnen? Met deze tips helpen we je hopelijk een beetje op weg:

  • Heb je globaal een idee waar je verlichting wilt, maar vind je het moeilijk om daar een goed beeld bij te krijgen? Zet dan eens ‘s avonds een aantal kaarsjes (bijvoorbeeld waxinelichtjes) op de plekken waar jij graag tuinverlichting wilt hebben. Zo kun je een stuk beter zien of de verlichting op die plekken past.

  • Welke sfeer wil je in de tuin creëren? Daar speelt de kleur van de buitenverlichting een grote rol in. Kies je voor een warm witte kleur? Dat zorgt voor een moderne sfeer. Geel licht daarentegen geeft jouw tuin die romantische sfeer.

  • Wil je dat jouw tuin ruimer oogt? Tip van ons: zet dan achterin de tuin een lichtpunt.

  • Bij bomen of een vrijstaande heester is het heel mooi om daar een grondspot onder te zetten. Zo zet je die boom of heester echt in de spotlight!

  • Het is vervelend wanneer buren last hebben van jouw tuinverlichting. Houd daar dan ook rekening mee door bijvoorbeeld spots niet in hun tuin te schijnen en maak geen gebruik van felle lampen.

  • Hoeveel lampen je nodig hebt en de afstand tussen de lampen hangt helemaal af van de hoeveelheid licht. Heb je bijvoorbeeld lichtbronnen met krachtig licht? Dan plaats je deze niet te dicht bij elkaar. Lichtbronnen met zwak licht kun je natuurlijk wel dichtbij elkaar zetten.

  • Verdeel alle verlichting in verschillende zones. Zo heb je bijvoorbeeld een zone met sfeerverlichting en een zone met functionele verlichting. Sluit elke zone apart aan, zodat je gemakkelijk bijvoorbeeld alleen sfeerverlichting aan kunt zetten en de functionele verlichting uit.

Groencentrum Witmarsum | 7 tips voor tuinverlichting

Buitenverlichting kopen? Kom langs bij Groencentrum Witmarsum

Wil je ook graag de sfeer vanuit de woonkamer doortrekken naar de tuin, het balkon of terras? Dan is tuinverlichting dé oplossing. Kom langs bij Groencentrum Witmarsum en laat je inspireren én adviseren door één van onze medewerkers. Zij kunnen al jouw vragen beantwoorden en geven je graag tips voor het kiezen van de juiste tuinverlichting. Wil je al een klein tipje van de sluier? Bekijk dan enkele soorten sfeerverlichting in onze webshop!

Openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Op 20 juni is het de langste dag van het jaar. Dat betekent (mid)zomer! De ideale tijd om ervoor te zorgen dat je tuin- en balkonplanten nog lang en rijk zullen bloeien. Waarom en hoe ontdek je hier!

Lees meer...

Of je nu een tuinfeestje geeft of gewoon geniet van een ontspannen avondje thuis, cocktails met zelfgekweekte groente en kruiden zijn een geweldige manier om je vrienden en familie te verrassen. In dit blogartikel delen we inspirerende recepten die niet alleen lekker zijn, maar ook gezond en verfrissend. Cheers!

Lees meer...

Waarom zou je een dure vlucht naar de Costa del Sol boeken als je een stukje Spanje in je eigen achtertuin kunt creëren? Met een beetje creativiteit kun je genieten van de uitnodigende sfeer van het Spaanse leven zonder je huis te verlaten.

Lees meer...