De voordelen van vaste planten

De voordelen van vaste planten

Kent u alle voordelen van vaste planten al? Naast het feit dat ze prachtig bloeien, zijn ze ook ontzettend handig omdat u ze slechts één keer plant en ze jaar na jaar terug komen. Bij Groencentrum Witmarsum vindt u een zeer ruim assortiment aan vaste planten die zeer geschikt zijn voor borders. Wij van Groencentrum Witmarsum specialiseren ons in buitenplanten voor elk seizoen. Zo is er voor iedereen op elk moment wel een geschikte vaste plant te vinden. Kom langs en bekijk ons aanbod.

Wat is een vaste plant?

De naam zegt het misschien al, maar een vaste plant is een plant die 'vast' in uw tuin staat. Deze groep planten sterft in de winter bovengrond af, terwijl het wortelsysteem in tact blijft. Wanneer de temperaturen in het voorjaar weer oplopen, loopt de plant opnieuw uit. Een vaste plant voegt vooral jaarrond kleur aan uw tuin toe. Waar eenjarige perkplanten gedurende één seizoen voor heel veel kleur zorgen, hebben vaste planten een andere toegevoegde waarde: namelijk het feit dat ze elk jaar terug komen. Vaste planten lenen zich voor veel plekken in de tuin. Kom langs en bekijk ons kleurrijke aanbod.

Top 7 vaste planten voor de border

Bij Groencentrum Hoogeveen vindt u vaste planten in allerlei soorten en maten. Waar te beginnen bij het kiezen van planten voor in de border? Wij hebben een top-7 gemaakt met onder andere bontgekleurde borderplanten en bijzondere borderplanten. Benieuwd naar de deze zeven toppers? Hier komen ze:

 1. Blauwe Anemoon (Anemone Blanda)

 2. Lampenpoetsersgras (Pennisetum)

 3. IJzerhard (Verbena Bonariensis)

 4. Vrouwenmantel (Alchemilla Mollis)

 5. Leliegras (Liriope Muscari)

 6. Stekelnootje (Acaena Microphylla)

 7. Maagdenpalm (Vinca Minor)

Vaste planten - Groencentrum Hoogeveen

Thema en indeling voor uw border

Er zijn verschillende manieren om een border aan te leggen en in te delen. Wilt u niet veel onderhoud aan de border? Kies dan voor onderhoudsvriendelijke planten, zoals veel vaste planten. Het hele jaar door hoeft u vrijwel niets te doen aan de vaste tuinplanten. Water geven en één keer per jaar goed snoeien is al voldoende. Heeft u ook al nagedacht over een thema voor de border? Denk bijvoorbeeld aan een border in uw lievelingskleur, een border met geurende tuinplanten of een border speciaal voor vlinders en bijen. Aan u de keuze! Vindt u het lastig om een knoop door te hakken? Vraag dan gerust om advies bij één van onze medewerkers. In onze winkel in Hoogeveen werken groenexperts die veel kennis hebben van vaste planten. Kom langs en laat u adviseren door onze toppers!

Groenblijvende tuinplanten voor de border

Om ook in de winter de borders in de tuin er mooi uit te laten zien, raden wij u aan om ook een aantal groenblijvende planten in de border te zetten. Juist in de donkere winterperiode geven groenblijvers meer sfeer en kleur in de tuin. Populaire groenblijvende borderplanten zijn:

 • Mansoor (Asarum europaeum)

 • Kruipend Zenegroen (Ajuga reptans)

 • Ooievaarsbek (Geranium)

 • Goudaardbei (Waldsteinia ternata)

Groenblijvende vaste planten - Groencentrum Hoogeveen

Vaste planten kopen in Witmarsum

Hebben wij u enthousiast gemaakt en wilt u ook graag aan de slag met borderplanten? Breng dan zeker een bezoekje aan ons groencentrum in Witmarsum. Hier vindt u een groot assortiment vaste planten die zowel toepasbaar zijn in potten, in de directe grond en natuurlijk in de border. Heeft u advies of inspiratie nodig? Onze medewerkers geven u graag advies en zijn er om u te helpen en inspireren bij het indelen en ontwerpen van uw border. Graag laten wij u ook zien welke borderplanten u perfect met elkaar kunt combineren. Kortom: maak uw border in de tuin groen en gezellig met de mooiste vaste borderplanten van Groencentrum Witmarsum.

Bekijk onze openingstijden

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Natuurlijke tuinen zijn niet alleen mooi (en mega interessant) om naar te kijken, maar zijn ook een heel belangrijk onderdeel voor het behoud van biodiversiteit. In deze blog duiken we dieper in op het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin en ontdekken we hoe jouw eigen groene oase kan bijdragen aan een gezonder ecosysteem.

Lees meer...

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Witmarsum geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...