Ontdek Witmarsum met een mooie wandeling!

Ga eropuit en ontdek het mooie, Friese Witmarsum! Groencentrum Witmarsum is te vinden in het midden van de Elfstedenroute, ook wel 'Het Elfstedenhart' genoemd. Vanuit ons tuincentrum kun je een prachtige wandeling starten en de omgeving ontdekken. Bij ons tuincentrum parkeer je gratis de auto, staat de warme chocolademelk to go gratis voor je klaar en is toiletbezoek ook mogelijk. Winkelen in ons tuincentrum is momenteel niet mogelijk, maar onze kiosk is wel geopend voor een mooie bos bloemen, kamerplanten of iets anders. Kom dus langs bij Groencentrum Witmarsum, maak een mooie wandeling en ontdek Witmarsum!

Wat kun je verwachten van de Kuiertocht Witmarsum?

Visit Friesland heeft een wandelroute samengesteld van 4,9 kilometer; perfect dus om met het gezin te wandelen. Maar wat kun je verwachten van de wandeling? 

"Aan de rand van Witmarsum ligt het Flietsterbosk, een groene verrassing in dit open landschap. De route gaat er dwars doorheen. Onderweg passeer je het kerkje waar kerkhervormer Menno Simons de basis legde voor het Doopsgezinde leer. Via de open velden kom je weer terug in het charmante dorp Witmarsum. Een Kuiertocht is een korte wandelroute. Het verbaast je daarom vast niet dat het Fries voor wandelen 'kuierje' is. Je kunt een kuiertocht makkelijk combineren met een activiteit in de omgeving of kies ervoor om nog een Kuiertocht te wandelen."

Meer informatie

Groencentrum Witmarsum | Wandelroute | Kuiertocht Friesland

Wat zijn de voordelen van wandelen?

Kom in beweging, want dat is goed voor lichaam en geest. Zeker in deze tijd waarin we veel thuis zijn. Wat zijn de voordelen van buiten wandelen?

  • Wandelen is helpt tegen stress en depressieve gevoelens.
  • Stevig doorwandelen helpt om af te vallen.
  • Wandelen is goed voor de nachtrust waardoor de kwaliteit van de slaap verbetert.
  • Wie veel wandelt, vergroot daarmee het vermogen van de longen om zuurstof op te nemen.
  • Door veel te wandelen krijg je sterke spieren en botten.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Verheug je je ook zo op het nieuwe buitenseizoen? Ons tuincentrum helpt je op weg met deze 15 lentefrisse tuin- en balkonklussen!

Lees meer...

Wil je het zen-niveau in je bad- en slaapkamer verhogen? Ons tuincentrum in Witmarsum weet welke planten je dan in huis moet halen!

Lees meer...

Welkom in de wondere wereld van inheemse tuinplanten! Bij Groencentrum Witmarsum zijn we dolenthousiast over deze prachtige planten, die niet alleen schitteren in jouw tuin, maar ook een belangrijke rol spelen in het behoud van onze natuurlijke omgeving. Laten we samen een kijkje nemen in de betoverende wereld van populaire inheemse tuinplanten die perfect passen in jouw groene paradijs!

...Lees meer...