Nu open van 09:00 t/m 18:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)
  • Groenspecialist
  • ​Compleet dagje groenbeleving
  • ​Scherpe acties

Kamerplant én tuinplant: Hortensia

Kamerplant én tuinplant: Hortensia

Als er één plant is die erg geliefd én populair is, dan is het de Hortensia wel! Wie kent hem niet? Dé tuinplant die in vele Nederlandse voortuintjes te zien is. Maar wist je dat je de Hortensia ook verkrijgbaar is als kamerplant? Bij Groencentrum Witmarsum vind je verschillende soorten Hortensia's!

Hortensia als geliefde tuinplant

Je ziet ze vaak in de voortuin staan: de welbekende blauwe, witte of roze bloemen van de Hortensia. Het makkelijke aan deze tuinplant is dat je hem zowel in de grond als in een pot kunt zetten. Wat jij wilt! Daarnaast is dit natuurlijk dé plant die vooral veel kleur geeft aan jouw tuin. Wist je overigens dat de meeste soorten Hortensia veranderen van kleur tijdens de bloei? Een verrassende plant dus! Je hebt verschillende soorten Hortensia's:

  • Annabelle (Arborescens)
  • Pluimhortensia (Paniculata)
  • Eikenbladhortensia (Guercifolia)
  • Klimhortensia (Anomala)
  • Boerenhortensia (Macrophylla)

Hortensia's voor in de tuin houden van de zon, maar zorg ervoor dat ze alleen de ochtendzon meepakken en in de middag in de schaduw staan. Zo bloeien ze een stuk beter! En nog een andere tip van ons: Boerenhortensia's zijn zeer geschikt om te drogen. Wanneer de bloemen beginnen te verkleuren, knip je ze af. Hang ze vervolgens ondersteboven in een geventileerde, donkere ruimte. Een paar dagen wachten en je hebt je eigen droogbloemen.

Groencentrum Witmarsum | Kamerplant en tuinplant: Hortensia

Hortensia als bloeiende kamerplant

Op zoek naar een kamerplant met wat meer kleur? Dan is de kamerhortensia precies wat je zoekt! Deze bloeiende kamerplant is echt een verfrissing voor in jouw interieur. Binnen staat de kamerhortensia heel graag op een licht plek. Daarnaast is de plant dol op een vochtige grond, dus geef de plant één of twee keer per week een heerlijk dompelbad. Geef de Hortensia om de week potplantenvoeding en hij is helemaal tevreden!

De Hortensia wordt ook wel Hydrangea genoemd en dat verwijst een beetje naar het feit dat de plant hydrateert. Met een betere luchtvochtigheid in huis heb jij minder last van een droge huid, hoofdpijn en droge ogen. Erg belangrijk in deze tijd waar we veel thuis werken. Zet dus een mooie Hortensia bij jouw werkplek!

Groencentrum Witmarsum | Kamerplant en tuinplant: Hortensia

Hortensia als eyecatcher koop je natuurlijk bij Groencentrum Witmarsum

Of je nu kiest voor de Hortensia als tuinplant of kamerplant, één ding is zeker: een eyecatcher is het zeker! Deze veelzijdige en kleurrijke plant mag niet missen in jouw tuin of in jouw interieur. Bij Groencentrum Witmarsum vind je verschillende soorten. Heb je misschien nog vragen over de Hortensia? Onze medewerkers helpen je graag!

Openingstijden

Bron & Foto's: hydrangeaworld.com

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Na de grote voorjaarsschoonmaak kun je aan de slag met het verbeteren en verrijken van de tuingrond, zodat je planten weer helemaal kunnen opbloeien. Hoe je dat doet? Door te composteren en te mulchen. Ons tuincentrum in Witmarsum geeft je de 'ins and outs'.

Lees meer...

Iedereen weet: een weelderige tuin vol groei en bloei begint bij een gezonde bodem. Maar wat maakt een bodem écht gezond? Naast de juiste voedingsstoffen spelen ook bodemwezens een cruciale rol.

Lees meer...

Stel je eens voor: een tuin die niet alleen een lust voor het oog is, maar ook een tuin is vol met leven en biodiversiteit. Een tuin waarin het gezoem van bijen en het gefluit van vogels je elke ochtend begroeten. Een tuin waarin je kunt ontspannen, inspiratie opdoen en zelf kunt genieten van jouw eigen stukje natuur. Klinkt dat niet als een droom die uitkomt?

Lees meer...