Top 10 trendy tuinplanten

Top 10 trendy tuinplanten

In deze tijd van het jaar kunnen we wel wat kleur, geur én gezelligheid in de tuin gebruiken. Bij Groencentrum Witmarsum ben je op het juiste adres voor wooninspiratie met woonaccessoires en kamerplanten, maar ook zeker voor tuininspiratie. In ons tuincentrum vind je een zeer ruim assortiment met tuinplanten. Tuinplanten voor in een grote tuin, maar ook tuinplanten voor op het balkon of het terras. Benieuwd naar ons assortiment en woon je in de buurt van Sneek, Makkum, Franeker of Leeuwarden? Kom dan eens langs in ons tuincentrum!

Top 10 trendy tuinplanten

Met onze trendy tuinplanten kun je jouw tuin, balkon of terras eens flink opfleuren. In onze top 10 vind je vaste tuinplanten die elk jaar weer terugkomen:

  • Hydrangea - De Hydrangea wordt in het Nederlands ook wel Hortensia genoemd. Wie kent deze kleurrijke tuinplant nu niet? Hij is verschillende soorten bij Groencentrum Witmarsum te verkrijgen. De plant is goed te onderhouden en is een prachtige bloeier voor in jouw tuin.
  • Buxus - Deze wintergroene struik is al jaren een bekende tuinplant en wordt vaak als haag gebruikt. Door de vertakkingen die dicht op elkaar zitten en de kleine blaadjes is de buxus goed in vorm te snoeien. 
  • Acer - De Acer is in het Nederlands ook wel bekend als de Esdoorn. Heb je het blad van deze plant weleens gezien? Een plaatje om naar te kijken! Een bekende en populaire Esdoorn is de Japanse esdoorn. Dit is een wat kleinere soort met kleine bloemetjes.

Groencentrum Witmarsum | Top 10 trendy tuinplanten

  • Prunus - De Prunus is een hele groot familie waar veel soorten bomen en stuiken onder vallen. Hier vallen onder andere bladhoudende struiken, maar ook bladverliezende struiken onder. Populaire soorten zijn de Pruimenboom (Prunus domestica), Laurierbom (Prunus laurocerasus) en Sierkers (Prunus cistena).
  • Lavandula - Als er één tuinplant is die een heerlijke geur heeft, dan is het wel de Lavendel. De Lavendel is een winterharde struik met vaak violet blauwe bloemetjes en geeft een mediterrane sfeer in jouw tuin.
  • Euonymus - In het Nederlands wordt deze plant ook wel Kardinaalshoed genoemd. Er zijn ongeveer 30 soorten die in Nederland overleven. Bij Groencentrum Witmarsum vind je diverse soorten die in kleur, blad en vorm verschillen. 
  • Rosa - De Roos is een populaire en bekende tuinplant in Nederland. Ook hier zijn diverse soorten van verkrijgbaar in ons tuincentrum.

Groencentrum Witmarsum | Top 10 trendy tuinplanten

  • Hebe - In het Nederlands wordt Hebe ook wel Struikveronica genoemd en is een plant om na de zomer de tuin een oppepper te geven. Door de witte, paarse, roze of lila bloemen krijgt jouw tuin meteen weer wat meer kleur.
  • Clematis - De Clematis is een klimplant wordt ook wel Bosrank genoemd en is verkrijgbaar met grote bloemen en kleine bloemen die een zomerlang bloeien. 
  • Ilex - Ilex is een hulst soort en is in verschillende soorten verkrijgbaar: kleine boompjes en groenblijvende struiken. Een bekende soort is de Japanse Hulst.

Groencentrum Witmarsum | Top 10 trendy tuinplanten

Tuinschetsservice & beplantingsplan met de mooiste en meest praktische tuinplanten

Wist je dat je bij Groencentrum Witmarsum terecht kunt voor een persoonlijke tuinschets en beplantingsplan? Dit is natuurlijk ideaal wanneer je het bijvoorbeeld lastig vindt om te bepalen welke planten je bij elkaar in de tuin kunt zetten. Of wat dacht je van het indelen van jouw tuin: een hoekje om te relaxen, een stukje voor je moestuin enzovoort. Met dit persoonlijke tuinadvies kun je al jouw ideeën en wensen bespreken met Cornelia. Zij zet alle ideeën voor jou op papier en aan het eind van het gesprek kun je jouw tuinschets bewonderen. Lees alles over deze service op onze pagina.

Koop tuinplanten voor een scherpe prijs bij Groencentrum Witmarsum

Ben je klaar voor de zomer? Met deze trendy tuinplanten in ieder geval wel! Bij Groencentrum Witmarsum vind je trendy tuinplanten voor een scherpe prijs. Wil je meer informatie over de tuinplanten? Kom gerust eens langs in onze winkel. Onze medewerkers geven je graag advies en tips over bijvoorbeeld de verzorging en het onderhoud van tuinplanten. Laat die zomer maar komen! 

Openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Op zoek naar een natuurlijk zomers parfum? Wij bieden voldoende keuze uit tuin- en potplanten die heerlijk geuren.

Lees meer...

Op 20 juni is het de langste dag van het jaar. Dat betekent (mid)zomer! De ideale tijd om ervoor te zorgen dat je tuin- en balkonplanten nog lang en rijk zullen bloeien. Waarom en hoe ontdek je hier!

Lees meer...

Of je nu een tuinfeestje geeft of gewoon geniet van een ontspannen avondje thuis, cocktails met zelfgekweekte groente en kruiden zijn een geweldige manier om je vrienden en familie te verrassen. In dit blogartikel delen we inspirerende recepten die niet alleen lekker zijn, maar ook gezond en verfrissend. Cheers!

Lees meer...