5x Zomerbloeiers voor in de tuin!

5x Zomerbloeiers voor in de tuin!

1. Ontdek de topper: Hortensia 

Uiteraard vind je op nummer 1 onze prachtige Hortensia's! Wie is er eigenlijk niet bekend met deze prachtige zomerbloeier? Net zoals rozen in de tuin, is de Hortensia erg gewild in Nederlandse tuinen en dat is natuurlijk niet zonder reden! De Hortensia vraagt op droge dagen in de zomer wat water, maar verder is deze tuinplant erg makkelijk! Bovendien zijn de bloemen van de velen soorten Hortensia's nog winterhard ook! Een ideale plant voor in de tuin.

1. Ontdek de topper: Hortensia 

2. Clematis

Clematis is een grote groep klimplanten met schitterende bloemen in enorm veel kleuren. Heb je niet zoveel ruimte in de tuin? Ga dan voor een prachtige zomerbloeier zoals de Clematis! Deze tuinplant groeit omhoogt en fleurt binnen no-time iedere schutting of tuinafscheiding op! Plaats deze klimplant op een plekje in de zon, halfschaduw zodat hij volop kan groeien!

Clematis

3. Salie – Salvia

Op zoek naar een tuinplant met grote sierwaarde? Ontdek de prachtige zomerbloeier: Salie! Deze tuinplant staat erg leuk in een leuke bloempot of in de border. De meest bekendste soort is de paarsbloeiende Salie, maar wist je dat er maar liefst 900 verschillende soorten te vinden zijn? Zo kun je vanaf mei t/m november bloeiende salie in je tuin hebben!

Salie – Salvia

4. Tuinanjer – Dianthus

Vanaf mei t/m juni geniet je van de prachtige bloemen van de Tuinanjer. Deze bloemen zijn spetterend om naar te kijken en het creëert direct een warme sfeer in de tuin. Deze zomerbloeier doet het goed in potten op het terras en staat graag op een zonnige en droge plek in de vaste plantenborder.

Dianthus

5. Hebe – Struikveronica

Last but not least: de Struikveronica, oftwel de Hebe! Deze tuintopper is te koop in verschillende kleuren: roze, paars, blauw, lila of wit. Sommige soorten hebben groen en grijs blad en anderen zijn verkrijgbaar met bont, gekleurd blad. Al met al: er is voor ieder wat wils! Deze zomerbloeier laat haar bloemen zien vanaf juli t/m oktober en mag zeker niet ontbreken in de zomertuin met haar prachtige aren. ​

Hebe

Kom inspiratie opdoen in Witmarsum

Éénjarige planten, oftewel de perkplanten, zijn planten waar wij van Groencentrum Witmarsum ieder jaar ontzettend naar uitkijken. Het echte zomergevoel begint voor veel mensen als de éénjarige zomerbloeiers er weer zijn. Vanaf maart wanneer het eerste zonnetje gaat schijnen, willen we allemaal weer heel graag kleur in de tuin en dat kan met de prachtig bloeiende perkplanten! 
 


 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Zaden verzamelen en zaaien in de zomer

In juli en augustus raken veel eenjarige, tweejarige en vaste planten langzaamaan uitgebloeid en vormen deze zaad. Door de zaden uit je eigen tuin te verzamelen kun je volgend jaar opnieuw en van nog meer mooie bloeiende planten genieten.

Lees meer...
Creëer je eigen jungle in huis en tuin

Leef je deze zomer vooral uit met tuin- en kamerplanten, want groen doet goed! Planten en bloemen creëren een ontspannen sfeer en het verzorgen ervan biedt een welkome afleiding.

Lees meer...
Tips voor het inmaken van jouw moestuin oogst

Dit zijn dé maanden dat de planten in jouw moestuin hard groeien. Geef je ze genoeg liefde, aandacht en verzorging dan kun je als het goed is veel oogsten. Leuk! Soms heb je misschien zoveel oogst dat je even niet weet wat je ermee moet doen. Oogst uit de moestuin is namelijk het lekkerst wanneer je het na het oogsten meteen opeet. Wij van Groencentrum Witmarsum zijn dol op moestuinie...

Lees meer...
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief