Top 3 Mooiste Klimplanten

Top 3 Mooiste Klimplanten

Klimplanten zijn er in allerlei soorten en maten. Als je opzoek bent naar een verfraaiing van uw schutting of muur dan zijn klimplantjes de ideale oplossing. Deze tuinplanten  zijn allemaal aantrekkelijk om naar te kijken dankzij hun rijke bloei, prachtig blad en de meest opvallende bessen. In ons kikkerlandje is er altijd wel een lelijk hekwerk of schutting dat verfrissing kan gebruiken. Bovendien zijn klimplanten ook nog eens zeer geschikt voor kleine tuinen en zelfs voor geveltuintjes omdat ze zo weinig ruimte innemen in de grond.

Klimplanten

 


1. Klimop (Hedera)

Op nummer één vindt je de prachtige Klimop, ook wel de Hedera genoemd. Het handige aan deze klimplant is dat deze tuintopper geen steun nodig heeft om bijvoorbeeld tegen een muurtje of schutting aan te groeien. Daarnaast is deze tuinplant ook nog eens wintergroen, waardoor je het hele jaar geniet van kleur in jouw tuin. Veel mensen gebruiken de Klimop ook als schutting, dan heb je gelijk veel groen in de tuin! Als je bijvoorbeeld een grootbladige klimop (Hedera hibernica) door een stalen hekwerk vlecht, heb je in een korte tijd een oersterke en groene afscherming. Wilt u de Klimop gaan snoeien? Dan kan dit jaarrond, dus ook op vorstvrije dagen. Wij adviseren je dan ook om genoeg oud blad weg te knippen, zodat je de groei van jong, fris groen stimuleert. 

hedera als klimplant kopen

2. Kamperfoelie (Lonicera)

Prachtige bloemen en geuren krijg je gegarandeerd met deze prachtige klimplant: De Kamperfoelie. Naast haar prachtige bloei zijn de meeste soorten Kamperfoelie planten bladverliezend, maar er zijn natuurlijk ook wintergroene soorten te vinden in ons tuincentrum in Witmarsum. Verder geven wij het advies mee om deze plant niet te lang door te laten groeien, snoei deze tuinplant daarom goed af rondom maart, juni. 

Kamperfoelie

3. Clematis

Als je aan klimplanten denkt, dan moet haast de Clematis direct in je opkomen. Deze klimplanten zijn namelijk één van de meest populaire en bekendste klimplanten in ons tuincentrum. Er zijn enorm veel soorten zoals de vroegbloeiende Clematis die al in het vroege voorjaar zullen bloeien. Daarnaast zijn er o.a groenblijvende klimplanten te vinden zoals de Clematis armandii. Bij ons in Witmarsum vind je een groot assortiment Clematis met allerlei soorten kleuren, geuren en bloemen! Net als de andere twee klimplanten in deze top drie, kun je deze klimplant ook het beste snoeien. 

clematis

Ontdek het assortiment klimplanten bij groencentrum Witmarsum

Het assortiment klimplanten is in ons tuincentrum in Witmarsum met zorg samengesteld en afgestemd op de vraag en wens van de klant. Alle gangbare soorten zijn dan ook altijd ruim op voorraad. Kwaliteit staat bij ons voorop, dus ze zijn altijd aantrekkelijk en vers! Voor iemand die eens iets anders wil, is bij Groencentrum Witmarsum ook op het juiste adres. Bij ons zitten vele aparte soorten ook gewoon in het standaard assortiment. Bezoek ons tuincentrum voor advies, inspiratie én laat u verrassen door het diverse assortiment klimplanten in Witmarsum! Ook voor bodembedekkersvaste planteneenjarige planten en siergrassen kun je gemakkelijk bij ons gezellige tuincentrum terecht! Tot snel.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Hier een praktisch stappenplan voor het nemen van zomerstekken.

Lees meer...

Wie houdt er nu niet van een ontspannen vakantiesfeer met mediterrane allure?

Lees meer...

De zomer is in volle gang en je tuin barst van het leven – en je moestuin van de groenten! Er is niets zo bevredigend als koken met zelfgekweekte groenten. In dit blogartikel geven we je inspiratie voor drie verrukkelijke zomergerechten die je kunt maken met de oogst uit je eigen tuin.

Lees meer...