5x Hittetips voor dieren

5x Hittetips voor dieren

Niet alleen mensen krijgen het warm in de zomer; dieren ook! Om ervoor te zorgen dat uw huisdieren de zomer op een koele manier doorkomen, hebben wij hiervoor 5 tips opgesteld. Hopelijk kunnen uw huisdieren met deze tips nog beter van de zomer genieten! 

1. Schaduw voor al je huisdieren

Het klinkt misschien wat voor de hand liggend, maar zorg er ten alle tijden voor dat uw huisdier een plekje heeft in de schaduw. Het liefst zorgt u ervoor dat uw huisdier niet in de volle zon ligt, ook al wilt uw hond of kat dit zelf wel. De kans is groot dat dat uw huisdier snel overhit raakt als hij/zij in de zon ligt en zo niet op tijd een koel plekje kan vinden. 

2. Genoeg drinkwater

Ligt uw hond of kat veel in de tuin buiten? Zorg er dan voor dat er ook buiten een drinkbak met vers drinkwater staat. Mocht uw huisdier dorst krijgen, dan kan deze binnen én buiten genieten van wat verkoelend drinkwater.

3. Genoeg rust

Gaat u normaal veel lopen met uw hond? Zorg er tijdens warme dagen voor dat u dit niet op het heetst van de dag doet. Ook is het voor katten belangrijk dat zij genoeg rust krijgen en kunnen slapen. Honden uitlaten kunt u op warmere dagen beter 's ochtends vroeg en 's avonds laat doen. Voorkom dat het asfalt of de stenen te warm zijn voor uw hond.

4. Verkoeling

Knaagdieren verblijven vaak in een hok, zo ook konijnen. In een buitenhok kan het 's zomers nogal warm worden. Door een nat, wit laken over het hok te spannen zorgt u voor wat verkoeling bij de konijnen. Ook voor honden en katten zijn speciale koelmatten te koop. Houdt uw hond van water? Dan kunt u altijd in de tuin de hond met water uit de tuinslang nat sproeien! 

honden-katten-in-zomer

5. Koude snacks

Bevroren fruit of een flesje gevuld met koud water is voor knaagdieren een feest in de zomer. Op deze manier blijven zij bezig, maar koelen ze toch en stuk af. Voor honden en katten zijn er speciale snacks te koop. 

Meer tips voor huisdieren

Wilt u meer informatie over het verzorgen van huisdieren in de zomer? Neem dan contact met ons op of kom langs bij ons tuincentrum in Witmarsum. Hopelijk tot ziens!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Op zoek naar een natuurlijk zomers parfum? Wij bieden voldoende keuze uit tuin- en potplanten die heerlijk geuren.

Lees meer...

Op 20 juni is het de langste dag van het jaar. Dat betekent (mid)zomer! De ideale tijd om ervoor te zorgen dat je tuin- en balkonplanten nog lang en rijk zullen bloeien. Waarom en hoe ontdek je hier!

Lees meer...

Of je nu een tuinfeestje geeft of gewoon geniet van een ontspannen avondje thuis, cocktails met zelfgekweekte groente en kruiden zijn een geweldige manier om je vrienden en familie te verrassen. In dit blogartikel delen we inspirerende recepten die niet alleen lekker zijn, maar ook gezond en verfrissend. Cheers!

Lees meer...