5x Hittetips voor dieren

5x Hittetips voor dieren

Niet alleen mensen krijgen het warm in de zomer; dieren ook! Om ervoor te zorgen dat uw huisdieren de zomer op een koele manier doorkomen, hebben wij hiervoor 5 tips opgesteld. Hopelijk kunnen uw huisdieren met deze tips nog beter van de zomer genieten! 

1. Schaduw voor al je huisdieren

Het klinkt misschien wat voor de hand liggend, maar zorg er ten alle tijden voor dat uw huisdier een plekje heeft in de schaduw. Het liefst zorgt u ervoor dat uw huisdier niet in de volle zon ligt, ook al wilt uw hond of kat dit zelf wel. De kans is groot dat dat uw huisdier snel overhit raakt als hij/zij in de zon ligt en zo niet op tijd een koel plekje kan vinden. 

2. Genoeg drinkwater

Ligt uw hond of kat veel in de tuin buiten? Zorg er dan voor dat er ook buiten een drinkbak met vers drinkwater staat. Mocht uw huisdier dorst krijgen, dan kan deze binnen én buiten genieten van wat verkoelend drinkwater.

3. Genoeg rust

Gaat u normaal veel lopen met uw hond? Zorg er tijdens warme dagen voor dat u dit niet op het heetst van de dag doet. Ook is het voor katten belangrijk dat zij genoeg rust krijgen en kunnen slapen. Honden uitlaten kunt u op warmere dagen beter 's ochtends vroeg en 's avonds laat doen. Voorkom dat het asfalt of de stenen te warm zijn voor uw hond.

4. Verkoeling

Knaagdieren verblijven vaak in een hok, zo ook konijnen. In een buitenhok kan het 's zomers nogal warm worden. Door een nat, wit laken over het hok te spannen zorgt u voor wat verkoeling bij de konijnen. Ook voor honden en katten zijn speciale koelmatten te koop. Houdt uw hond van water? Dan kunt u altijd in de tuin de hond met water uit de tuinslang nat sproeien! 

honden-katten-in-zomer

5. Koude snacks

Bevroren fruit of een flesje gevuld met koud water is voor knaagdieren een feest in de zomer. Op deze manier blijven zij bezig, maar koelen ze toch en stuk af. Voor honden en katten zijn er speciale snacks te koop. 

Meer tips voor huisdieren

Wilt u meer informatie over het verzorgen van huisdieren in de zomer? Neem dan contact met ons op of kom langs bij ons tuincentrum in Witmarsum. Hopelijk tot ziens!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Calla: Woonplant van de maand juni 2020

De Calla, of officieel de Zantedeschia komt evenals de Anthurium en de Spathiphyllum uit de familie van de Araceae en wordt gekenmerkt door het trechtervormige schutblad (spatha).

Lees meer...
Moestuinieren in mei en juni

Het wordt steeds warmer en nog even en het is alweer zomer. Een heerlijke periode, zeker in de moestuin, want alles groeit als kool.

Lees meer...
Top 3 Mooiste Klimplanten

Klimplanten zijn er in allerlei soorten en maten. Als je opzoek bent naar een verfraaiing van uw schutting of muur dan zijn klimplantjes de ideale oplossing. Deze tuinplanten  zijn allemaal aantrekkelijk om naar te kijken dankzij hun rijke bloei, prachtig blad en de meest opvallende bessen. In ons kikkerlandje is er altijd wel een lelijk hekwerk of schutting dat ve...

Lees meer...
Top 5 zomerbollen

Nu de IJsheiligen vertrokken zijn is de grootste kans op nachtvorst verdwenen. Tijd om zomerbollen te planten of bloeiend en al in te slaan!

Lees meer...